Go Back   2019-2020-2021 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old March 27th, 2014, 10:36 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Default Solved Question Paper for Bank Clerk Exam

I solved question paper for Bank Clerk Exam in India, will you please provide here?

Most of banks in India recruit Clerk according to IBPS Exam, the banks are:

Allahabad Bank
Andhra Bank
Bank of Baroda
Bank of India
Bank of Maharashtra
Canara Bank
Central Bank of India
Corporation Bank
Dena Bank
Indian Bank
Indian Overseas Bank
Oriental Bank of Commerce
Punjab National Bank
Punjab & Sind Bank
Syndicate Bank
IDBI Bank
UCO Bank
United Bank of India
Union Bank of India
Vijaya Bank

So here is IBPS Clerk Exam question paper:

IBPS CWE Clerk-III 1/12/2013 General Awareness Question Paper (Based On Memory):

1. Who was the Miss Universe 2013?- Mar Gabriela Isler from Venezuela
2. Full form SLR?- Statutory Liquidity ratio
3. Which country hosted the 23rd Commonwealth Heads of Government Meeting (CHOGM) Summit 2013?- Colombo, Sri Lanka.
4. Indian gran pix winner 2013?- Sebastian Vettel (Red Bull)
5. Converting physical shares into electronic form?

Ok, as you want the Solved previous year Question Paper of Bank Clerk Exam so here I am providing you.

Bank Clerk Exam Question Paper

Numerical Ability-

1. The sum of three consecutive natural numbers each divisible by 3 is 72. What is the largest among them?
1. 25
2. 26
3. 27
4. 30 5. 26
Answer: (3)

2. The numerator of a non-zero rational number is five less than the denominator. If the denominator is increased by eight and the numerator is doubled, then again we get the same rational number. The required rational number is:
1. 1/8
2. 4/9
3. 2/8
4. 3/8
5. 3/8
Answer: (5)

3. Find the greatest number that will divide 640, 710 and 1526 so as to leave 11, 7, 9 as remainders respectively.
1. 36
2. 37
3. 42
4. 29
5. 47
Answer: (2)

4. Jayesh is as much younger than Anil as he is older than Prashant. If the sum of the ages of Anil and Prashant is 48 years, what is Jayesh’s age in years?
1. 29
2. 30
3. 24
4. 25
5. 28
Answer: (3)

5. A bag contains one rupee, 50-paise and 25-paise coins in the ratio 2 : 3 5. Their total value is Rs. 114. The value of 50 paise coins is:
1. Rs. 28
2. Rs. 36
3. Rs. 49
4. Rs. 72
5. Rs. 50
Answer: (1)

6. A tempo is insured to the extent of 4 5 of its original value. If the premium on it at the rate of 1.3 percent amounts to Rs. 910, the original value of the tempo is:
1. Rs. 78,000
2. Rs. 78,500
3. Rs. 80,000
4. Rs. 85,000
5. Rs. 87,500
Answer: (5)

7. By selling 45 lemons for Rs. 40, a man loses 20%. How many should he sell for Rs. 24 to gain 20% in the transaction?
1. 19
2. 18
3. 24
4. 22
5. 23
Answer: (2)
8. In a ratio, which is equal to 3 : 4, if the antecedent is 12, then the consequent is:
1. 10
2. 16
3. 20
4. 22
5. 18
Answer: (2)

9. A, B and C are employed to do a piece of work for Rs. 529. A and B together are supposed to do 19/23 of the work and B and C together 8/23 of the work. What amount should A be paid?
1. Rs. 320
2. Rs. 345
3. Rs. 355
4. Rs. 380
5. None of these
Answer: (2)

10. A boy rides his bicycle 10 km at an average speed of 12 km/hr and again travels 12 km at an average speed of 10 km/hr. His average speed for the entire trip is approximately :
1. 10.4 km/hr
2. 10.8 km/hr
3. 12 km/hr
4. 14 km/hr
5. 13 km/hr
Answer: (2)

11. From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings?
1. 1/19
2. 27/29
3. 35/256
4. 1/121
5. 35/121
Answer: (4)

12. An automobile financier claims to be lending money at simple interest, but he includes the interest every six months for calculating the principal. If he is charging an interest of 10%, the effective rate of interest becomes:
1. 13%
2. 10.25%
3. 15%
4. 11%
5. None of these
Answer: (2)

13. A towel, when bleached, was found to have lost 20% of its length and 10% of its breadth. The percentage of decrease in area is:
1. 11%
2. 12%
3. 20%
4. 28%
5. 33%
Answer: (4)

14. What is the difference in exports between the periods March to May and June to August (in $ million)?
1. 418
2. 592
3. 5790
4. 585
5. None of these
Answer: (4)

15. If the exports of company B in the year 2003 were Rs. 77 crore, then, what were the imports of the company in that year?
1. 86 crore
2. 107.5 crore
3. 103.95 crore
4. 101 crore
5. None of these
Answer: (3)

Last edited by Udai Kant; December 10th, 2019 at 11:15 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Bank Clerk exam solved question papers in Hindi Language
Co- Operative Bank Exam Solved Question paper
State Bank Of India Clerk Recruitment Exam Solved Paper
State bank of India Clerk Exam Solved Paper
Canara Bank Clerk Exam Question Paper
SBI Clerk Exam Solved question paper
Socio-economic Solved Paper of Bank of Baroda Clerk Exam
Question paper for SBI bank clerk exam
IBPS Clerk Exam Solved Question Paper
Question paper for Bank Clerk Exam
Question Paper for Union Bank Clerk Exam
Bank of Baroda Clerk Exam Solved Paper
State bank of India clerk exam Previous years solved question papers
Bank of Baroda Clerk Exam Solved Previous Question papers
Clerk Exam Question Paper for Bank of Baroda
Solved question paper for IBPS clerk exam
Andhra Bank Clerk Exam Solved Paper
Andhra Bank Clerk Exam Question Paper
Allahabad Bank Clerk Exam Question Paper
IBPS Clerk Exam Latest Solved Question Paper






  #2  
Old November 3rd, 2015, 05:54 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Solved Question Paper for Bank Clerk Exam

I want the Solved previous year Question Paper of Bank Clerk Exam so can you please provide me?
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9