Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old January 31st, 2014, 11:45 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Model Paper for SSC JE Mechanical

Will you please provide here the Staff Selection Commission Junior Engineer Mechanical Exam question paper?
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
BARC question paper in mechanical engg.
KPCL AE/JE Mechanical Engg Model Papers
previous question paper, model paper, aptitude test of assistant loco pilot RRB?
Question paper for GATE ME Mechanical Engineering
GATE Question Paper for Mechanical
Solved Model Paper for Section B Mechanical Engineering
TANCET ME/ M.Tech Mechanical Model Question Paper
Model question papers of Junior Engineer Mechanical exam
Solved Paper IES Mechanical Engineering
Model Question Papers for Steel Plant Mechanical Engineering Exam
GATE for Mechanical Engineering paper with solutions
GATE - ME Mechanical Engineering solved model papers
Model question paper for NET December General Science Paper I
Previous paper for Diploma in Mechanical Engineering
Model paper General Tamil for Group 2 exam and current affairs paper
Model Paper for IES Mechanical Engg
Mechanical Engineering ONCG Previous Paper
TANCET Model Question Paper for ME Mechanical
IES Question Paper for Mechanical Engineering
Anna University Model Question Paper for Mechanical Engineering






  #2  
Old February 3rd, 2014, 10:16 AM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,856
Default Re: Model Paper for SSC JE Mechanical

The Staff Selection Commission Junior Engineer Mechanical Exam has questions from following topics:

Mechanical Engineering – Theory of Machines and Machine Design
Engineering Mechanics and Strength of Materials
Properties of Pure Substances
1st Law of Thermodynamics
2nd Law of Thermodynamics,Air standard Cycles for IC Engines
IC Engine Performance
IC Engines Combustion
IC Engine Cooling & Lubrication
Rankine cycle of System
Boilers
Classification
Specification
Fitting & Accessories
Air Compressors & their cycles
Refrigeration cycles
Principle of Refrigeration Plant
Nozzles & Steam Turbines.
Properties & Classification of Fluids
Fluid Statics
Measurement of Fluid Pressure
Fluid kinematics
Dynamics of Ideal fluids
Measurement of Flow rate
basic principles
Hydraulic Turbines
Centrifugal Pumps
Classification of steels

Question paper:

General awareness:


1. In 1992 in which amendment the historic Panchayati Raj bill was adopted by the Parliament?
a. 70th
b. 72th
c. 74th
d. 68th
2. Which of the following is not a source of revenue to the village panchayats?

a. House tax
b. Land tax
c. Property tax
d. Vehicle tax

3. Members of the Union Public Service Commission function

a. 60 years
b. 58 years
c. 62 years
d. 65 years

4. The first no confidence motion moved in the Lok Sabha After independence was in the year-

a) 1954
b) 1960
c) 1963
d) 1975

5. The Directive Principles of state policy included in the constitution of India have been inspired by constitution of-

a) U. S. A.
b) Ireland
c) Canada
d) Australia


General intelligence & reasoning:

6. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 11. 3, 7, 13, 21, 31?

a. 33
b. 36
c. 41
d. 43


7. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. FUGT, HSIR, JQKP?

a. KNLO
b. LNNM
c. LOMM
d. LOMN

8. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.13. ACE, GIK, MOQ?

a. SUW
b. XYZ
c. ABC
d. DFG

9. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 169, 144, 121, 100?

a. 99
b. 74
c. 81
d. 101

10. Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. FLU, GMV, HNW, IOX ?

a. JYP
b. WYP
c. WPY
d. JPY


Answers:
01. b 06. d
02. c 07. d
03. c 08. a
04. d 09. c
05. c 10. d

The link for SSC JE Mechanical paper:

download2071.mediafire.com/gb15bjk14clg/3rr1eumphvxnvo2/SSC+JE+Electrical+exam+question+paper+2011.pdf
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















  #3  
Old July 12th, 2015, 10:41 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Default SSC JE mechanical question paper

Sir,
Please send me the previous year question paper of SSC JE Mechanical and RRB JE Mechanical

Regards,
Salim
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 06:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9