Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics





  #1  
Old January 18th, 2014, 03:18 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default

Here I am looking for the Solved question papers of Mechanical Engineering for IES, can you provide me the same???

As you are looking for the IES Mechanical Engineering solved question paper, here I am uploading a PDF file that contains the same. There around 60 questions available with the answer. This is the content of attachment:

1. The constant volume process in I.C. engines is characteristic of the ---------
Ans : Spark ignition

2. Compression -ignition engines use liquid fuels of ---------volatility.
Ans : low

3. Compression ratio may be of the order of 11.5 : 1 to 22 : 1 in case of ------------------
Ans : C. I. engines

4. Low CO and hydrocarbon emission occurs at low and moderate loads in case of -------
Ans : diesel engines

5. A triangular rotor rotates on an eccentric shaft inside an epitrochoidal housing, the rotor tips being in constant contact with the houseing and form three working chambers.
Ans : Wankel or rotary engine

6. In case of aircraft engines., the power at 6100 m altitude is about ---------% of the sea level wide-open throttle output for any given speed.
Ans : 50

7. The stroke - bore ratio in case of aircraft engines in normally---------------
Ans : below 1.0

8. The spontaneous combustion or autoignition of an appreciable portion of the charge.
Ans : combustion knock

9. A divided chamber construction, a combination of the precombustion chamber and the turbulence chamber design.
Ans : energy cell

10. Early or late injection of fuel in the diesel engine results in ---------
Ans : loss of power

11. Injection system which forces fuel through spray nozzle by hydraulic pressure.
Ans : mechanical injection

12. It times, meters and forces the fuel at high pressure through the spray nozzle.
Ans : injection pump

13. A restriction in the outer end of the carburettor to provide an extra reich air-fuel mixture for starting.
Ans : choke

14. Used to produce gas-tight seal between the piston and cylinder liners.
Ans : piston rings

15. It takes care of the fluctuations or the cyclic variations in speed.
Ans : fly wheel

Rests of the questions are in the attachment, please click on it……
Attached Files Available for Download
File Type: doc IES Mechanical Engineering question paper.doc (66.5 KB, 214 views)

Last edited by Aakashd; October 16th, 2019 at 02:02 PM.
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Mumbai university question papers for mechanical engineering
ONGC Mechanical Engineering solved question papers
Indian Engineering Service Mechanical Engineering previous year question papers
GATE Mechanical Solved question papers
Engineering service (Mech) Mechanical question papers
MHT CET Engineering solved question papers
UPSC Solved question papers of Mechanical Engineering
Solved Question Papers Mechanical GATE
Previous year question papers of CET Mechanical Engineering
TCS Mechanical Engineering Technical Question Papers
Kerala PSC Diploma Mechanical Engineering Question papers
ONGC MT Mechanical Engineering Examination Question Papers
GATE Question papers for Mechanical Engineering stream
GATE - ME Mechanical Engineering solved model papers
Previous solved papers for diploma mechanical engineering of ONGC
IEI Section-A exam Solved question papers for Mechanical Engineering stream
Last Year GATE Solved Papers for Mechanical Engineering
BHEL Exam Mechanical Engineering Question Papers
PSU Solved question papers of Mechanical Engineering
Old question papers for STA B Mechanical Engineering






Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 09:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8