Go Back   2019-2020 StudyChaCha > >




  #1  
Old January 17th, 2014, 02:41 PM
Vinodt
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default

Please provide me question paper for the All India pre medical test in PDF format ??

All India pre medical test is a well known medical entrance examination for admission in many medical courses offer by reputed medical colleges situated in India .

Here I am giving you question paper for the All India pre medical test In PDF file attached with it so you can get it easily..

Q. 1. Biological organisation starts with:
a. Atomic level
b. Submicroscopic molecular level
c. Cellular level
d. Organismic level
Sol. Correct choice: (2)

Q. 2. About 98 percent of the mass of every living organism is composed of just six
elements including carbon, hydrogen, nitrogen, oxygen and:
a. calcium and phosphorous
b. phosphorus and sulphur
c. sulphur and magnesium
d. magnesium and sodium
Sol. Correct choice: (1)

Q. 3. Which one of the following is an example of negative feed back loop in humans?
a. Secretion of sweat glands and constriction of skin blood vessels when it is too hot.
b. Constriction of skin blood vessels and contraction of skeletal muscles when it is
too cold.
c. Secretion of tears after falling of sand particles in to the eye
d. Salivation of mouth at the sight of delicious food.
Sol. When the set point of hypothalamus is disturbed by high temperature, it stimulates
vasodilation and sweating while in low temperature there is vasoconstriction and
shivering. Correct choice: (2)

Q. 4. What is common to whale, seal and shark?
a. Homoiothermy
b. Seasonal migration]
c. Thick subcutaneous fat
d. Convergent evolution
Sol. Shark is poikilothermous. All three species show adaptations for aquatic life while
these are not closely related. Correct choice: (4)

Q. 5. Which one of the following is not a constituent of cell membrane?
a. Phospholipids
b. Cholesterol
c. Glycolipids
d. Proline
Sol. Correct choice: (4)

Q. 6. Select the wrong statement from the following:
a. The chloroplasts are generally much larger than mitochondria.
b. Both chloroplasts and mitochondria contain and inner and an outer membrane
c. Both chloroplasts and mitochondria have an internal compartment, the thylakoid
space bounded by the thylakoid membrane
d. Both chloroplasts and mitochondria contain DNA.
Sol. Correct choice: (3)

Q. 7. The overall goal of glycolysis, Krebs cycle and the electron transport system is the
formation of:
a. Nucleic acids
b. ATP is small stepwise units
c. ATP in one large oxidation reaction
d. Sugars
Sol. Correct choice: (2)

Q. 8. If the mean and the median pertaining to a certain character of a population are of
the same value, the following is most likely to occur:
a. a skewed curve
b. a normal distribution
c. a bi-modal distribution
d. a T -shaped curve
Sol. Correct choice: (2)

Q. 9. Which one of the following is a slime mould?
a. Anabaena
b. Rhizopus
c. Physarum
d. Thiobacillus
Sol. Physarum is an acellular slime mould. Correct choice: (3)

Q.10. For a critical study of secondary growth in plants, which one of the following pairs
is suitable?
a. Wheat and maiden hair fern
b. Sugarcane and sunflower
c. Teak and pine
d. Deodar and fern
Sol. Secondary growth occurs in gymnosperms and dicots. Correct choice: (3)

Q.11. Which one of the following statements about Mycoplasma is wrong?
a. They cause disease in plants
b. They are also called PPLO
c. They are pleomorphic
d. They are sensitive to penicillin
Sol. Mycoplasma is not sensitive to penicillin due to absence of cell wall. Correct choice:
(4)

Q.12. In the prothallus of vascular cryptogam, the antherozoids and eggs mature at
different times. As a result:
a. self fertilization is prevented
b. there is no change in success rate of fertilization
c. there is high degree of sterility
d. one can conclude that the plant is apomictic
Sol. In vascular cryptogam i.e. in pteridophytes gametophyte is monoecious but
protandrous to avoid self fertilization. Correct choice: (1)

Q.13. Two plants can be conclusively said to belong to the same species if they:
a. have same number of chromosomes
b. can reproduce freely with each other and form seeds
c. have more than 90 per cent similar genes
d. look similar and possess identical secondary metabolities.
Attached Files Available for Download
File Type: pdf AIPMT question paper 1.pdf (1.19 MB, 69 views)
File Type: pdf AIPMT question paper 2.pdf (1.26 MB, 72 views)

Last edited by Aakashd; June 28th, 2019 at 03:56 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
MBA 1st year Managerial Economics solved question paper
NIMCET Previous Year Solved Paper
CAPF Previous Year Solved Question Paper
AMU MBBS Previous Year Solved Paper
Bank PO Last 5 Year solved paper
Last year solved paper for NET Entrance English paper II
NET Commerce Last Year Solved Question Paper
GPSC Solved Previous Year Paper
Previous Year CTET Solved Paper
AIIMS Previous Year Question Paper Solved
CAT Solved previous year question paper
Last Year Solved Paper of TCS Placement Exam
GATE Solved Question Paper of previous year
Last year Accenture Placement solved Paper
NIPER JEE Previous year solved question paper
TGT Exam Last Year Solved Paper
AIPMT Previous Year Solved Papers
AIPMT Last Year Solved Papers
JIPMER Last Year Solved Paper
IIT JAM Chemistry Last Year Solved Paper






  #2  
Old June 26th, 2014, 07:17 PM
jaggi22singh
Junior Member
 
Join Date: Jun 2014
Default

Sir I want to do medical course and for that I am appearing in the All India Pre Medical Test and for the good preparation I need the Previous Year Exam Papers so can any one gives me the papers of previous year and also provide me the link that can give me the free download?
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 09:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.42 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.