Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old January 16th, 2014, 12:28 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Mechanical Engineering ONCG Previous Paper

Will you please give me question paper for the ONCG mechanical engineering examination??
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Indian Engineering Service Mechanical Engineering previous year question papers
Civil Services Main Mechanical Engineering (Paper I) previous years question papers
UPSC Mechanical Engineering Paper II (Conventional Papers) Previous Years Question Pa
Previous year question papers of CET Mechanical Engineering
ONGC Mechanical Engineering Exam previous paper
Previous Indian Railway Jr. Engineer Mechanical Exam paper
NTPC ET Mechanical Stream Recruitment Previous Paper
Previous years BHEL Mechanical Engineering Placement Paper
MU BE Mechanical Engineering-7th Sem Cryogenic Engineering Exam paper
Combined Engineering Services Mechanical Engineering Exam paper
Indian Forest Service Mechanical Engineering (Paper I) previous years question papers
Previous paper for Diploma in Mechanical Engineering
SSC JE Mechanical engineering previous years papers
BEML Previous year question paper for Mechanical Engineering Graduates
Paper for ONCG Reservoir Engineering
Previous year NTPC Mechanical Engineering papers
Previous NTPC Mechanical Engineering Paper
Engineering Services Examination Mechanical Engineering Question Paper
IES Question Paper for Mechanical Engineering






  #2  
Old January 16th, 2014, 01:44 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,978
Default Re: Mechanical Engineering ONCG Previous Paper

Here I am giving you question paper for the ONCG mechanical engineering examination in word file attached with it so you can get it easily..

Some questions are given below :
1. Time dependent permanent deformation is called ________________.
(a) Plastic deformation (b) Elastic deformation
(c) Creep (d) Anelastic deformation
ANS: C

2. Figure-out the odd point in the following
(a) Proportinal limit (b) Elastic limit
(c) Yeild point (d) Fracture point
ANS: D

3. If a material is subjected to two incremental true strains namely ε1 and ε2, then the total true strain is
(a) ε1 * ε2 (b) ε1 - ε2 (c) ε1 + ε2 (d) ε1 / ε2
ANS: C

4. Engineering stress-strain curve and True stress-strain curve are equal up to
(a) Proportional limit (b) Elastic limit
c) Yeild point (d) Tensile strength point
ANS:C

5. Value of Poisson’s ratio for ionic solids in the range of
(a) 0.1 (b) 0.2 (c) 0.3 (d) 0.4
ANS:B

6. Hydrostatic stress results in the following
(a) Linear strain (b) Shear strain
(c) Both linear and shear strains (d) None
ANS

7. High elastic modulus in materials arises from
(a) High strength of bonds (b) Weak bonds
(c) combination of bonds (d) None
ANS: A

8. Change in elastic modulus for ordinary materials between 0K and melting point is
(a) 10-20% increase (b) 10-20% decrease
(c) 80-90% decrease (d) 80-90% increase
ANS: B

9. Bauschinger effect
(a) Hysteresis loss during loading and unloading
(b) Anelastic deformation
(c) Dependence of yield stress on path and direction
(d) None
ANS: C

10. Shape of true stress-strain curve for a material depends on
(a) Strain (b) Strain rate
(c) Temperature (d) All
ANS: D

11. Toughness of a material is equal to area under ____________ part of the stress-strain curve.
(a) Elastic (b) Plastic (c) Both (d) None
ANS: C
Attached Files
File Type: doc Mechanical Engineering ONCG paper.doc (36.5 KB, 81 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 05:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9