Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #2  
Old January 15th, 2014, 12:54 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: Bank of Baroda Question Papers

Bank of Baroda is a bank of national repute. The bank was started in the year 1908. The bank has a history of over a century and services spread across 25 countries.

The test is objective type. Questions are set covering the following topics-
Socio-Economic & Banking Awareness
Quantitative Aptitude
English
Reasoning
Marketing Aptitude.

Sample Questions:
Directions (Q.1-5): In each question below is given a statement followed by two assumptionsfmferences numbered I and n. An assumption is something supposed or taken for granted and an inference is something which can be directly inferred from the given facts. You have to consider the statement and the following assumptions/ inferences and decide which of those is/are implicit in the statement. Give answer
1) if only I is implicit.
2) if only II is implicit.
3) if either I of II is implicit.
4) if neither I nor II is implicit.
5) if both I and II are implicit.

1. Statement: 'Do not enter-avoid the risk of getting infected with ABC disease' - written outside the quarantine ward no. 2 (meant only for ABC disease) of a hospital.

I. Disease ABC is contagious.
II. All the patients in ward no. 2 suffer from disease ABC.

2. Statement: In city Z, people prefer to buy car X instead of car Y as car X has German technology, which is very advanced.

I. Cars with German technology are perceived to be better than other cars in city Z.
II. Had German technology been present in car Y also, its sales would have crossed car X's sales.

3. Statement: Railways does not provide concession to anyone for travelling to certain holiday destinations.

I. Railway services are available for travelling to these holiday destinations.
II. Railways provides concession to certain persons for tra veiling to places other than these holiday destinations.

4. Statement: "Travellers with a ticket for the second class if found travelling in the first-class compartments would be penalised." -A notice in the compartments of a train

I. Travelers with a ticket for the first class are also not allowed to travel in the second-class compartments.
II. Inspections are carried out in the train to check the tickets.

5. Statement: The prices of petrol and diesel have remained unchanged only in Nigeria for the past three years.

I. Petrol and diesel prices have changed elsewhere in the world during these three years.
II. Before this three-year period, petrol and diesel were available at a price different from the present rates.

Here I am attaching the question papers of the Probationary officer exam of Bank of Baroda:
Attached Files Available for Download
File Type: doc BOB PO exam paper-1.doc (968.5 KB, 31 views)
File Type: doc BOB PO exam paper-2.doc (47.0 KB, 40 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
  #3  
Old September 23rd, 2015, 04:53 PM
Unregistered
Guest
 
Default Re: Bank of Baroda Question Papers

I want the previous year question paper of Bank of Baroda BOB exam so can you please provide me?
Reply With Quote
  #4  
Old September 23rd, 2015, 04:54 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: Bank of Baroda Question Papers

Ok, as you want the previous year question paper of Bank of Baroda BOB exam so here I am providing you.

Bank of Baroda BOB exam question paper

Marketing And Bank-

1. A prospect means
a) any customer who walks into the bank
b) an employee of the bank
c) a customer who is likely to be interested in bank’s product or service
d) a depositor of the bank’
e) a borrower of the bank

2. A lead means
a) a prospect who is more likely to avail of the Bank’s product
b) a political leader
c) a religious leader
d) a bank chairman
e) None of these

3. Innovation means
a) Compensation
b) inspiration
c) additional perquisites
d) implementing new ideas or new methods
e) None of these

4. A Call means
a) calling on friends
b) calling on bank employees
c) calling on prospective customers
d) to make telephone calls
e) calling on relatives

5. The Traditional Marketing style involves
a) Telemarketing
b) Digital Marketing
c) Indirect Marketing
d) Direct Marketing
e) All of these

6. Modern Method of Marketing include
a) Publicity on the net
b) Advertisement on the net
c) Soliciting business through e-mails
d) Tele marketing
e) All of these

7. A true marketing requires
a) Command and other mindset
b) Control Mindset
c) Passive mindset
d) Active mindset
e) None of these

8. Which of the following sentences is true?
a) Marketing is not required in a Buyers’ Market
b) Marketing is not required in a Sellers’s market
c) Marketing is not required due to competition
d) Marketing is not required due to liberalization
e) Marketing is not required due to globalisation

9. For effective marketing the salesmen should have which of these qualities?
a) Creativity
b) Team spirit
c) Motivation
d) Effective communication skills
e) All of these

10. Market information means
a) Knowledge of shops and bazaars
b) Knowledge of shopping malls
c) Knowledge of customer profile and product mix
d) knowledge of various languages
e) None of these

11. Market Research is needed for
a) checking the market area
b) checking the right product to be sold
c) making proper marketing decisions
d) deciding right time to sell
e) All of these

12. Which of the following statement is true
a) Marketing makes the company to go into loss due to higher expenses
b) Marketing is not required in profit making companies
c) Marketing sharpens the minds of the employees
d) Marketing is a time bound seasonal function
e) Marketing is a waste of time

13. Marketing plan helps in
a) better lead generation
b) better systems
c) better results
d) improved balance sheet
e) better customer service

14. If Marketing is done effectively which of the following is not required?
a) Advertisement
b) Publicity
c) Market Research
d) Market Segmentation
e) None of these

15. Motivation means
a) Inspiring employees to perform better
b) Better communication skills
c) Sales Coaching
d) Market Research
e) None of these

16. In a Selling Process in today’s world?
a) Only standard products are sold
b) No customization required
c) the seller need not have product knowledge
d) the seller should aim at customer satisfaction
e) only quantum of sales matters

17. Find the true statement
a) Marketing is a waste of the employees’ time
b) Marketing is not required in India due to its vast population
c) Marketing involves additional work
d) Marketing involves team work
e) Marketing is not required today due to IT advancement

18. A Target market is
a) entire country
b) entire city
c) entire globe
d) that which consists of customers who need the identified product
e) all of these

19. Sales forecasting involves
a) Sales Planning
b) Sales Pricing
c) Distribution Channels
d) Consumer tastes
e) All of these

20. Which of the following product is being sold under the brand name ZODIAC
a) Shirts
b) Ties
c) Both A and B
d) Liberty

21. SWIFT – cars are being manufactured by
a) DCM
b) Maruti
c) Premier Automobiles
d) Hyundai

22. With you all the way is the slogan of
a) Vodafone
b) SBI
c) ICICI
d) Raymonds

23. Which company used the slogan “The complete Man”
a) DCM
b) GRASIM
c) RAYMONDS
d) VIMAL

24. Which brand uses the slogan “Made for each other” for its cigarettes?
a) Cavenders
b) Four Square
c) Red & White
d) Wills

25. Cross Selling means
a) Identifying customer needs
b) matching the products to customer needs
c) convincing the customers of product benefits
d) responding to questions and objections of customers
e) all of these

ANSWERS
1 (c) 2 (a) 3 (d) 4 ( c) 5 (d)
6 (e) 7 (d) 8 (b) 9 (e) 10 (c )
11 (e) 12 (c) 13 ( c) 14 (b) 15 (a)
16 (d) 17 (d) 18 (d) 19 (e) 20 (c)
21 (b) 22 (b) 23 (c) 24 (d) 25 (e)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Tags
Railway Exam

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 07:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8