Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old January 6th, 2014, 10:33 AM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 31,679
Default

Can you please share the Placement Papers of Accenture here only????

>>>>> Answer <<<<<<

Below I am providing you some questions of from question paper of Accenture placement and attaching a PDF attachment which has detail information regarding this that you can down load for free:

1)APTITUDE TEST:
Questions = 55 ; time limit = 60 minutes...along with that an essay to write in the
same sheet in another 10 minutes. No sectional cut off , no negative marking. Offline
(paper & pen) test
Directions for Questions 1-3 : Choose the option which will correctly fill the blank.
1. I will be here __________- Thursday and Friday.
A. During
B. for
C. until
D. after
Ans: A
2. I have been here ______ three years
A. since
B. from
C. for
D. none of the above
Ans: C
3. The sun rose ______the horizon.
A. below
B. over
C. in
D. above
Ans: D
Directions for Questions 4-6 : Choose the word nearest in meaning to the word in
ITALICS from the given options.
4. Now the fury of the demonstrators turned against the machines.
A. Range
B. Acrimony
C. Asperity
D. Passion
Ans: A
5. Malice is a feeling that we should always avoid.
A. Spite
B. Envy
C. Hatred
D. Cruelty
Ans: A








I have a sample paper of Accenture Company which may be helps you. So here I am providing you as you want.
Accenture Company Model Question Papers

Section 1 Verbal Ability

direction for qn. 1-3 choose the option which will correctly fill the blank.

1. she has great love and affection _________ her grandmother.
a). for
b). from
c). with
d) to

2. but there is more ________ Argentina's red wines than Malbec only.
a. in
b. to
c. from
d. at

3. opapue glass is the kind of material____ ___ which you cannot see.
a. into
b. through
c. from
d. between

choose the word nearest in meaning

4. 25 paise coins are fast becoming...... obsolete.
a. smaller
b. older
c. rare
d. outdated

5. the omly evidance was a pice of crumpled paper lying in a cornor.
a. torn
b. burnt
c. wrinkled
d. dirty

6. his plans started going awry the moment he began his journy to nagaland.
a. well
b. smoothly
c. wrong
d. slowly

fill in blank with article.

7. the brahmputra rises in the himaliya in _______ Tibet.
a. a
b. an
c. the
d. no article need

8. it is suspect that _______ colleague committed the murder.
a. a
b. an
c. the
d. no article need

9. ________ ice-pick was used for the murder.
a. a
b an.
c. the
d. no article need

10. it was no dout ________ stupidity to admit her into our gang
a. a
b. an
c. the
d. no article need.


Section 2 analytical.

out of the 727 members of a club, 600 decide in favour of cricket while 173 decide in favour of cricket and hockey. each member gives his opinion about at least one of the two games.

21. how many of them decide in favour of hockey?
a. 250
b. 300
c. 560
d. 600

22. how maney of them decide in favour of only hockey?
a. 127
b. 280
c. 326
d. 494

During a games slow held in a school, 40 students play game 1, 67 plays game 2, 46 played game 3, 8 students played game 1 & 3 games. 26 students played game 1 & 2. 28 students played game 2 & 3. 2 students played all the three games.

23. how maney students played game 1 but not game 2 &3 ?
a. 3
b. 8
c. 15
d. 23

24. how maney students played game 3 but not game 1 &2 ?
a. 12
b. 16
c. 32
d. 46

25. how maney students played game 2 but not game 1 &3 ?
a. 2
b. 7
c. 15
d. 37

direction for q. 26 & 27 .......... .......
bhamsingh and sukhalal contested the assembly election. bhimsingh won the election by 2000 votes,securing 55% of the total votes. 10% of the total voters did not votes.

26. how maney votes were cast in favour of bhimsing?
a. 2000
b.2750
c. 4250
d. 5500

27. how maney votes were cast in favour of the defeated condidates?
a. 2000
b. 2250
c. 3500
d. 4000

direction for q. 28 to 32.......... .......
1. if the q. can be answer with help of statment I alone
2.if the q. can be answer with help of statment II alone
3. if the q. can be answer with help of statment I & II
4. none of these

28. is x/2 > y/3 ?
I. 3x < 2y
II. 4x > 3y
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

29. the tax payers are required to pay their taxes before a particular day in a year. the tax authority remind the tax payer to do the need ful within ten days by advertising in the newspapers. can the day by which the tax payers should pay the taxes be determined?
I. the advertisement was published on 24th februrary.
II. the year is not a leap year.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

30. is Z odd?
I. y + 3Z is odd.
II. 2y + 7z is odd.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

31. how maney hours does it take for a train journey from delhi to allahabad ?
I. it takes 10 hour from delhi to lucknow.
II. it takes 6 hour from lucknow to allahabad.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

32. a shopkeeper sells some mangoes on monday. what is the % profit?
I. the cost price = 2/3 of the sale price.
II. selling price of 100 mangoes = Rs. 240
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

direction for q. 33 to 37.
0 is represented to *
1 is represented to $

33. 601 can be represented as....
a. $**$$**$$$
b. $*$$$$$*$$
c. $**$*$$**$
d. $*$$$*$*$$

34. the value of [lcm (18, 20, 36) / 90] can be represented as
a. $*
b. $$
c. $$*
d. $$$$

35. 454 can represented as......
a. $*$$$***$
b. $$*$$$$**
c. $$$***$$*
d. $*$*$***$

36. ($$*$*) pow $* can be.......
a. 450
b. 550
c. 650
d. 676

37. the value of [ average(64, 74, 104) * 3] can be...
a. $$$$**$*
b. $****$$*
c. $***$*$*
d. $$**$*$$

38. pointed to a man , soraj said, " he is the brother of my uncle's daugther". how is the man related to saroj?
a. son
b. cousin
c. nephew
d. uncle

39. sita and mona are narain's wives and bindu is mona's step-daughter. how is sita related to bindu?
a. sister
b. mother-in-law
c. mother
d. none

40. if south-east is called east, north-west`is called west and s0 on, what will north be called ?
a. east
b. north-west
c. north-east
d. north

direction for q. 41 to 45.
A. all three are same.
B. only 1 & 2 same.
C. only 1 & 3 same.
d. none

41. GGGGMMMGG GGGGMMMGGG GGGGMGMGGG
A. A
B. B
C. C
D. D

42 7765.878762342 7765.878762342 7765.878762342
A. A
B. B
C. C
D. D

43. 5364.1980886 5364.1980786 5364.1979886
A. A
B. B
C. C
D. D

44. papanicolaou papanicolaoi papanicolaou
A. A
B. B
C. C
D. D

45. skeptic should skeptick should sckeptic should
A. A
B. B
C. C
D. D
Attached Files
File Type: pdf Accenture Placement Question Papers.pdf (305.5 KB, 19 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Accenture Aptitude Test Papers
Paper For Accenture Placement Aptitude Test
Accenture Placement Papers of this year
B.E Placement process of Accenture
Accenture Placement Papers
Accenture Placement Exam Previous Years Question Papers
Aptitude Question Papers of Accenture
Accenture placement papers of previous years
Off Campus Placement Info for Accenture
Last year Accenture Placement solved Paper
Accenture placement papers with solutions
Accenture placement question papers
Accenture placement question papers of previous years free download
Recent Aptitude Papers of Accenture
Accenture Past placement papers
Placement previous year question papers of Accenture
Accenture placement papers with solutions?
Placement Question Paper for Accenture
Solved Placement Paper of Accenture
Accenture Company Last Year placement papers






  #2  
Old January 6th, 2014, 02:43 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,978
Default Re: Placement Papers of Accenture

As per your request, Here I am sharing the Placement Papers of Accenture

Directions for Questions 1-3 : Choose the option which will correctly fill the blank.

1) I am writing to enquire _________the possibility of hiring a conference room at the hotel on the 2nd
of September.
A) Of
B) About
C) Into
D) After

2) _________ having her lunch, she stood - the tree and waited _______ him.
A) With, below, for
B) After, under, for
C) Inside, further, to
D) About, across, into

3) The microscopic animals are the primary food for larval cod and their decline has meant that fewer
fish are making it to adulthood to be caught_________ trawlermen.
A) In
B) Into
C) By
D) With

Directions for Questions 4-6 : Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the
given options.

4) The jacket is impervious to water.
A) Dirty
B) Pure
C) Impenetrable
D) Favorable

5) Chandan was chagrined with the continuous disruption of the power supply to his home.
A) Delighted
B) Creation
C) Peeved
D) Security

6) The latest ordinance issued by the government has provided the bank with two options.
A) Decision
B) Law
C) Opinion
D) Verdict

Directions for Questions 7-10: Choose the answer option which will correctly fill the blank.

7)_________ great writer is convinced that whatever he says is not an echo or imitation of what others
have said.

Rest of the Questions are attached in the below file which is free of cost
Attached Files
File Type: pdf Accenture Placement paper.pdf (82.7 KB, 55 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















  #3  
Old January 16th, 2014, 12:18 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Accenture placement question papers

Can you please provide placement question paper of Accenture?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old January 16th, 2014, 12:19 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,978
Default Re: Accenture placement question papers

Accenture plc is a multinational management consulting, technology services and outsourcing company. It is the world's largest consulting firm as measured by revenues.Incorporated headquarters are in Dublin, Republic of Ireland while operations headquarters are in Chicago, Illinois.

1.Study the Following Points:
a. One Cannot Take the address of a Bit Field
b. Bit fields cannot be arrayed
c. Bit-Fields are machine Dependant
d. Bit-fields cannot be declared as static
Which of the Following Statements are true w.r.t Bit-Fields
A) a,b&c
B) Only a & b
C) Only c
D) All

2. What is the function of ceil(X) defined in math.h do?
A) It returns the value rounded down to the next lower integer
B) it returns the value rounded up to the next higher integer
C) the Next Higher Value
D) the next lower value

3.When do you say that a digraph is acyclic
A)if and only if its first search does not have back arcs
B)a digraph is acyclic if and only if its first search does not have back vertices
C)if and only if its first search does not have same dfnumber
D)None of these

4.A function 'q' that accepts a pointer to a character as argument and returns a pointer to an array of integer can be declared as:
A)int (*q(char*)) []
B)int *q(char*) []
C)int(*q)(char*) []
D)None of the Above

5. What kind of sorting is this:SORT (k,n)
1.[Loop on I Index]
repeat thru step2 for i=1,2,..n-1
2.[For each pass, get small value]
min=i;
repeat for j=i+1 to N do
{
if K[j]
min=j;
}
temp=K[i];K[i]=K[min];K[min]=temp;
3.[Sorted Values will be returned]
A) Bubble Sort
B) Quick Sort
C) Selection Sort
D) Merge Sort

6. Which of the Following is not defined in string.h?
A) strspn()
B) strerror()
C) memchr()
D) strod()

7. Identify the correct argument for the function call fflush() in ANSI C:
A) stdout
B) stdin
C) stderr
D) All the above

8. Which of the Following will define a type NODE that is a node in a Linked list?
A) struct node {NODE*next;int x;};type def struct node NODE;
B) typedef struct NODE {struct NODE *next;int x;};
C) typedef struct NODE {NODE *next;int x;};
D) typedef struct {NODE *next;int x;}NODE;

9. Which of these statements are false w.r.t File Functions?
i) fputs() ii) fdopen() iii) fgetpos() iv) ferror()
A) ii
B) i,ii
C) iii
D) iv

10.Study the code:
void show()
main()
{
show();
}
void show (char *s)
{
printf("%sn",s);
}
What will happen if it is compiled & run on an ANSI C Compiler?
A) It will compile & nothing will be printed when it is executed
B) It will compile but not link
C) The compiler will generate an error
D) The compiler will generate a warning

11.Look at the Code:
#include
void main()
{
char s1[]="abcd";
char s2[10];
char s3[]="efgh";
int i;
clrscr();
i=strcmp(strcat(s3,ctrcpy(s2,s1))strcat(s3,"abcd"));
printf("%d",i);
}
What will be the output?
A) No output
B) A Non Integer
C) 0
D) Garbage

12.Look at the Code:
main()
{
int a[]={1,2,3},i;
for(i=0;i<3;i++)
{
printf("%d",*a);
a++;
}}
Which Statement is/are True w.r.t the above code?
I. Executes Successfully & Prints the contents of the array
II. Gives the Error: value Required
III. The address of the array should not be changed
IV. None of the above.

A) Only I
B) Only II
C) II & III
D) IV

13. What is the output?
#define fun(a,b,t) (g ##t=(a),(a)=(b),(b)=g##t)
float gfloat;
main()
{
float a=1.12,b=3.14;
fun (a,b,float);
printf("na=%4.2f,b=%4.2f",a,b);
}
A) Error in Defining Macro
B) a=1.12, b=3.14
C) a=3.14, b=1.12
D) None of the Above
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old January 23rd, 2014, 05:02 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Solved Placement Paper of Accenture

Can you provide me with the placement paper of Accenture with solutions
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old January 23rd, 2014, 05:19 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,856
Default Re: Solved Placement Paper of Accenture

Accenture is name that of a global management consulting company, which also provides the services like technological and outsourcing services. Accenture also has a good relationship with the international leading companies and the government. It also works with all sizes organizations.

Accenture Placement Paper:
Direction (1 – 3) : Choose the option which will correctly fill the blank.

Ques 1. I am writing to enquire _________the possibility of hiring a conference room at the hotel on the 2nd of September.

A. Of

B. About

C. Into

D. After

Answer : B



Ques 2. _________ having her lunch, she stood ______ the tree and waited _______ him.

A. With, below, for

B. After, under, for

C. Inside, further, to

D. About, across, into

Answer : B



Ques 3. The microscopic animals are the primary food for larval cod and their decline has meant that fewer fish are making it to adulthood to be caught _________ trawler men.

A. In

B. Into

C. By

Answer : C



Direction (4 – 6) : Choose the word nearest in meaning to the word in ITALICS from the given options.

Ques 4. Reading of poetry is not congenial to his taste

A. Helpful

B. Preferable

C. suited

D. Beneficial

Answer : C



Ques 5. He was waned at the outset of his career

A. Middle

B. Entrance

C. end

D. Beginning

Answer : D



Ques 6. Apervading sense of ennui grips Gaurav

A. weariness

B. melancholy

C. anger

D. Anxiety

Answer : A



Direction (7 – 10) : Choose the answer option which will correctly fill the blank.

Ques 7. It is the grasping of power-combined ______ the thirst______ fame, which constitutes ambition.

A. with, for

B. An, the

C. with, the

D. No article required

Answer : A



Ques 8. ________ Reserve Bank of India directed banks to closely watch _______spending through International Debit Cards.

A. A, the

B. The, the

C. The, a

D. in, the

Answer : B



Ques 9. The officer received _____ official letter from _____ Ministry of IT in _____ Central Government.

A. A, the, an

B. An, the, the

C. A, an, the

D. An, an, the

Answer : B



Ques 10. You CANNOT send out ______uneducated man into ______ world of technology and expect him
to perform.

A. An, an

B. A, an

C. An, the

D. The, an

Answer : C



Direction (11 – 15) : Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.
The existence of mammals on the earth can be traced back to at least the Triassic time. The rate of development was retarded, till evolutional change suddenly accelerated in the oldest Paleocene. This resulted in an increase in average size, larger mental capacity, and special adaptations for different modes of life, during the Eocene time. Further improvement was seen during the Oligocene Epoch, with the appearance of some new lines and extinction of others. The Miocene and Pliocene times are especially significant as they mark the culmination of various groups and a continued approach toward modern characters. It is in the Miocene time that the mammals reached their peak with reference to variety and size.

The ability of the mammals to adapt to various modes of life finds a parallel in the reptiles of the Mesozoic time, and apart form their greater intelligence, the mammals apparently have not done much better than the corresponding reptilian forms. Undoubtedly the bat is a better flying animal than the pterosaur, but at the same time the dolphin and whale are hardly more fish like than the ichthyosaur. Quite a few of the swift-running mammals inhabiting the plains, like the horse and the antelope, must excel any of the dinosaurs. Although the tyrannosaur was a more weighty and robust carnivore than perhaps any carnivorous mammal, the lion and the tiger, by virtue of their superior brain are far more efficient and dangerous beasts of prey. It is significant to note that various species of mammals gradually adapted themselves to various kinds of lifestyles, some took to grazing on the plains and were able to run swiftly (horse, deer, bison), others started living in rivers and swamps (hippopotamus, beaver), inhabiting trees (sloth, monkey), burrowing underground (rodent, mole), feeding on flesh (tiger, wolf), swimming in the water (dolphin, whale, seal), and flying in the air (bat). Human beings on account of their superior brain have been able to harness mechanical methods to conquer the physical world and adapt to any set of conditions.

Such adaptation to different conditions leads to a gradual change in form and structure. This is a biological characteristic of the youthful, plastic stage of a group. It is seen that early in its evolutional cycle animals possess the capacity for change, but as the animal progresses in its cycle becoming old and fixed, this capacity for change disappears. The generalized types of organisms retain longest the ability to make adjustments when required, and it is from them that new, fecund stocks take origin-certainly not from any specialized end products. With reference to mammals, we see their birth, plastic spread in many directions, increased specialization, and in some cases, extinction; this is a characteristic of the evolution of life, which can be seen in the geologic record of life.

Ques 11. From the following, choose the most appropriate title for the above passage?

A. From Dinosaur to Man

B. Adaptation and Extinction

C. The Superior Mammals

D. The Geologic Life Span

E. Man, the Vanquisher of the Physical World.

Answer : B



Ques 12. According to the passage the chronological order of the geologic periods is:

A. Paleocene, Miocene, Triassic, Mesozoic

B. Paleocene, Triassic, Mesozoic, Miocene

C. Miocene, Paleocene, Triassic, Mesozoic

D. Mesozoic, Oligocene, Paleocene, Miocene

E. Mesozoic, Paleocene, Eocene, Miocene

Answer : E



Ques 13. From the above passage, we can infer that, the pterosaur

A. resembled the bat

B. was a Mesozoic mammal

C. was a flying reptile

D. inhabited the seas

E. evolved during the Miocene period

Answer : C



Ques 14. As inferred from the passage, the largest number of mammals were found in which of the following
periods?

A. Triassic period

B. Eocene period

C. Oligocene epoch

D. Pliocene period

E. Miocene period

Answer : E



Ques 15. Among the following statements, which statement, if true, would weaken the argument put forth in the first sentence of Paragraph 1?

A. It has been found that the tryannosaur had a larger brain, than was previously known.

B. Within the next thousand years, mammals will become extinct.

C. Recently certain forms of flying ichthyosaurs have been discovered.

D. It has now been proved, that the tiger is more powerful than the carnivorous reptiles.

E. It is now possible to double human mental capacity, by the use of certain recently developed computers.

Answer : A



Direction (16 – 20) : Read the passage and answer the questions that follow on the basis of the information provided in the passage.

But man is not destined to vanish. He can be killed, but he cannot be destroyed, because his soul is deathless and his spirit is irrepressible. Therefore, though the situation seems dark in the context of the confrontation between the superpowers, the silver lining is provided by amazing phenomenon that the very nations which have spent incalculable resources and energy for the production of deadly weapons are desperately trying to find out how they might never be used. They threaten each other, intimidate each other and go to the brink, but before the total hour arrives they withdraw from the brink.

Ques 16. The main point from the author’s view is that

A. Man’s soul and spirit can not be destroyed by superpowers.

B. Man’s destiny is not fully clear or visible.

C. Man’s soul and spirit are immortal.

D. Man’s safety is assured by the delicate balance of power in terms of nuclear weapons.

E. Human society will survive despite the serious threat of total annihilation.

Answer : E



Ques 17. The phrase ‘Go to the brink’ in the passage means

A. Retreating from extreme danger.

B. Declare war on each other.

C. Advancing to the stage of war but not engaging in it.

D. Negotiate for peace.

E. Commit suicide.

Answer : C



Ques 18. In the author’s opinion

A. Huge stockpiles of destructive weapons have so far saved mankind from a catastrophe.

B. Superpowers have at last realized the need for abandoning the production of lethal weapons.

C. Mankind is heading towards complete destruction.

D. Nations in possession of huge stockpiles of lethal weapons are trying hard to avoid actual conflict.

E. There is a Silver lining over the production of deadly weapons.

Answer : D



Ques 19. ’Irrepressible’ in the second line means

A. incompatible

B. strong

C. oppressive

D. unrestrainable

E. unspirited

Answer : D



Ques 20. A suitable title for the above passage is

A. Destruction of mankind is in evitable.

B. Man’s desire to survive inhibits use of deadly weapons.

C. Mounting cost of modern weapons.

D. Threats and intimidation between super powers.

E. Cowardly retreat by man

Answer : B

Ques 21. A man said to a lady, “Your mother’s husband’s sister is my aunt”. How is the lady related to the man?

A. Daughter

B. Grand daughter

C. Mother

D. Sister

Answer : D



Ques 22. In a row of 60, if Ram is standing at 17th from the first, what is his position from the last?

A. 25

B. 43

C. 44

D. 45

Answer : C



Ques 23. A man is facing north-west. He turns 90 degrees in the clockwise direction and then 135degrees in the anti-clockwise direction. Which direction is he facing now?

A. East

B. West

C. North

D. South

Answer : B



Direction (24 – 26) : Two statements are followed by 2 possible inferences. You have to point out which of the following answer choices applies to each of the following questions :

A. Only inference I is followed.

B. Only inference II is followed.

C. Both inference I & II are followed.

D. Neither inference I nor II followed.

Ques 24. All horses are donkeys. All donkeys are monkeys.

I. All horses are monkeys.
II. All monkeys are horses

Answer : A



Ques 25. No rice is food, No food is bread.

I. No bread is rice
II. No rice is bread

Answer : D



Ques 26. All papers are books, Some papers are files.

I. Some files are books
II. Some books are files

Answer : B



Direction (27 – 30) : Each row of letters or numbers has a rule connecting them. Write the next number or letter in the brackets.

Ques 27. K , A , J , B , I , C , H , _____

Answer : D



Ques 28. N , O , M , P , L , Q , K , R , ____

Answer : J



Ques 29. 124 , 62 , 60 , 30 , 28 , 14 , ____

Answer : 12



Ques 30. 1 , 4 , 9 , 16 , 25 , 36 , ____

Answer : 49



Ques 31. A box contains 90 mts each of 100 gms and 100 bolts each of 150 gms. If the entire box weighs 35.5 kg., then the weight of the empty box is :

A. 10 kg

B. 10.5 kg

C. 11 kg

D. 11.5 kg

E. None of the above

Answer : D



Ques 32. In a group of 8 semifinalists, all but 2 will advance to the final round. If in the final round only the top 3 will be awarded medals, then how many groups of medal winners are possible?

A. 20

B. 56

C. 120

D. 560

E. 720

Answer : B



Ques 33. The product of two positive numbers is p. If each of the numbers is increased by 2, the new product is how much greater than twice the sum of the two original numbers?

A. p – 2

B. p

C. p + 2

D. p + 4

E. 2p + 4

Answer : D



Ques 34. A father is three times as old as his son. After fifteen years the father will be twice as old as his son’s age at that time. Hence the father’s present age is

A. 36

B. 42

C. 45

D. 48

E. None of the above

Answer : C



Ques 35. If .2t = 2.2 – .6s and .5s = .2t + 1.1, then s =

A. 1

B. 3

C. 10

D. 11

E. 30

Answer : B



Ques 36. At 10 a.m. two trains started traveling toward each other from stations 287 miles apart. They
passed each other at 1:30 p.m. the same day. If the average speed of the faster train exceeded the
average speed of the slower train by 6 miles per hour, which of the following represents the speed of
the faster train, in miles per hour?

A. 38

B. 40

C. 44

D. 48

E. 50

Answer : C



Ques 37. on Thursday, Friday and Saturday was 240. If the temperature on Saturday was 270, what was the temperature on Wednesday?

A. 240

B. 210

C. 270

D. 300

Answer : D



Ques 38. What will Rs.1500 amount to in three years if it is invested in 20% p.a. compound interest, interest being compounded annually?

A. 2400

B. 2592

C. 2678

D. 2540

Answer : B



Ques 39. If the diagonal and the area of a rectangle are 25 m and 168 m2, what is the length of the rectangle?

A. 17 m

B. 31 m

C. 12 m

D. 24 m

Answer : D



Ques 40. The proportion of milk and water in 3 samples is 2:1, 3:2 and 5:3. A mixture comprising of equal quantities of all 3 samples is made. The proportion of milk and water in the mixture is

A. 2 : 1

B. 5 : 1

C. 99 : 61

D. 227 : 133

Answer : D


Direction (41 – 42) :

Successfully adjusting to one’s environment leads to happiness. War at a universal level war destroys the weaker people, who are the most unable to adjust to their environment. Thus, war at the universal level puts weaklings out of their misery and allows more space for their predators to enjoy life in a better manner. As those actions have to be performed, which maximize the level of happiness of the greatest number, war at a universal level should take place.

Ques 41. What response would the author of the above discussion come up with, in the case of the objection that the weaklings far exceed strong people?
I. He would respond with the statement that the person making the objection is a weakling.
II. He would respond by saying that weaklings will be miserable no matter what happens.
III. He would respond with the statement that the strong would be frustrated if the weaklings are destroyed.

A. I only

B. II only

C. III only

D. I and II only

E. II and III only

Answer : E



Ques 42. The author’s discussion would be greatly if he agreed to which of the following ?

I. Technology could change the environment.

II. War at the universal level would be an integral part of the environment.

III. It is possible for the strong to survive without suppressing the weak.

A. I only

B. II only

C. III only

D. I and III only

E. I, II and III only

Answer : A



Direction (43 – 45) :

Three men (Tom, Peter and Jack) and three women (Eliza, Anne and Karen) are spending a few months at a hillside. They are to stay in a row of nine cottages, each one living in his or her own cottage. There are no others staying in the same row of houses.
1. Anne, Tom and Jack do not want to stay in any cottage, which is at the end of the row.
2. Eliza and Anne are unwilling to stay besides any occupied cottage..
3. Karen is next to Peter and Jack.
4. Between Anne and Jack’s cottage there is just one vacant house.
5. None of the girls occupy adjacent cottages.
6. The house occupied by Tom is next to an end cottage.

Ques 43. Which of the above statements can be said to have been derived from two other statements ?

A. Statement 1

B. Statement 2

C. Statement 3

D. Statement 5

E. Statement 6

Answer : D



Ques 44. How many of them occupy cottages next to a vacant cottage ?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

E. 6

Answer : C



Ques 45. Which among these statement(s) are true ?

I. Anne is between Eliza and Jack.

II. At the most four persons can have occupied cottages on either side of them.

III. Tom stays besides Peter.

A. I only

B. II only

C. I and III only

D. II and III only

E. I, II and III

Answer : C



Ques 46. Three friends divided some bullets equally. After all of them shot 4 bullets the total number of bullets remaining is equal to the bullets each had after division. Find the original number divided.

Answer : 18



Ques 47. Three men – Sam, Cam and Laurie – are married to Carrie, Billy and Tina, but not necessarily in the same order. Sam’s wife and Billy’s Husband play Carrie and Tina’s husband at bridge. No wife partners her husband and Cam does not play bridge. Who is married to Cam?

Answer : Carrie is married to Cam.



Ques 48. At 6′o a clock ticks 6 times. The time between first and last ticks is 30 seconds. How long does it tick at 12′o.

Answer : 66 seconds



Ques 49. If you take a marker & start from a corner on a cube, what is the maximum number of edges you can trace across if you never trace across the same edge twice, never remove the marker from the cube, & never trace anywhere on the cube, except for the corners & edges?

Answer : 9



Ques 50. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by :

A. 44%
B. 120%
C. 144%
D. 40%
E. None of the above

Answer : A



Ques 51. If 3/p = 6 and 3/q = 15 then p – q = ?

A. 1/3
B. 2/5
C. 3/10
D. 5/6
E. None of the above

Answer : C



Ques 52. If x, y and z are consecutive negative integers, and if x > y > z, which of the following must be a positive odd integer?

A. xyz
B. (x – y) (y – z)
C. x – yz
D. x(y + z)
E. x + y + z

Answer : B


Ques 53. If p and q are integers, such that p<0<=”" be=”" must=”" following=”" the=”" of=”" which=”">

I. 2p<2q

II. p2

III. p+q=0

A. I only
B. II only
C. I and II only
D. I and III only
E. I, II and III

Answer : A

Ques 54. A certain street has 1000 buildings. A sign-maker is contracted to number the houses from 1 to 1000. How many zeroes will he need ?

Answer : The sign-maker will need 192 zeroes.

Ques 55. If + means * and * means / and / means %. what is the value of 2+3*5/7 ?

Answer : 1
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old March 27th, 2014, 10:50 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Placement Question Paper for Accenture

I am going to participate in Accenture placement exam, so need previous year question paper, will you please provide here?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old March 27th, 2014, 03:44 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 21,891
Default Re: Placement Question Paper for Accenture

The Accenture placement exam questions are follows:

Accenture - Previously asked questions

Factorial of number?
Sorting an array??
Fibonacci series?
Perfect number?
Armstrong number?
Reverse of string(with and without string reverse)
Can you write a c program for 2x3 and 3x1 matrix multiplication?

Accenture Technical Questions

Difference between Arrays and Linked List?
What are pointers in c?
What is data warehousing?
What is Recursion Function?
What is TDM?
What are the layers of OSI Model?
Difference between TCP and UDP?
What is Function Overloading?
What is the difference between C and Java?
What is the difference between array and pointer?
What is normalisation?and their types?
What is the difference between Char and Varchar in DBMS?
What is the difference between C and CPP?
Why C is procedural?
What are the phases of a compiler?
Define Routing Algorithm?
Define map and hash functions?
What is circular linked list?
What are the types of data models?

Accenture GD Topics


GD Topics
Duration
15 to 20 minutes
GD Panel
10 to 12 Members

RECENT GD TOPICS

Status of women in india?
How Indians are harassed in Australia and what should we do to help them?
Innovation in Software?
Dress code is Necessary for College Students are not?
Ragging should be legalised?
Effect of cinema on Youth?
India china economy?
Reservation System in India?
Politics in India between regional and national parties?
Impact of Global Warming?
Impact of IT on India?
Why India is Lagging in Olympics?
Should Hockey still be the national game of India?
Impact of Televisions on Humans?
should actors join Politics?

Accenture HR Interview

Project
Explain Your Current Project?

Accenture -RECENT HR INTERVIEW QUESTIONS

Tell me about yourself?
Why Accenture?
What are your short term and long term goals?
What do you know about Accenture?
Can you go anywhere for working in Accenture?
Are you ready to sign a service Agreement?
Tell me top 3 Indian IT Companies?
Which is your favorite subject?
What are your Achievements?
What are your Hobbies?
Do you have any question for me?

Accenture aptitude questions, Accenture free on line mock test questions with answers,

1. Some guy holding a glass of wine in his hand looking around in the room says, "This is same as it was four years ago, how old are your two kids now?" Other guy says "Three now, Pam had one more in the meanwhile." Pam says, "If you multiply their ages, answer is 96 and if you add the ages of first two kids, addition is same as our house number." The first guy says, "You are very smart but that doesn't tell me their ages." Pam says, "It's very simple, just think." What are the ages of three kids?

Ans: 8, 6, 2

2. My rack contains 8 Red colour ties, 13 violate colour ties,10 Blue colour ties, 5 Pink colour ties, 4 green colour ties. If electricity gone and i want at least two ties of same colour then how many ties i should take out from my rack?

Ans : 6 ties.

3. Two trains leaving from two station 50 miles away from each other with costant speed of 60 miles per hour, approaches towards each other on diffrent tracks. if lenght of each train is 1/6 mile. when they meet How much time they need to pass each other totally?

ANS : 10 sec. ( not sure)

4. A man walks east and turns right and then from there to his left and then 45degrees to his right. In which direction did he go

Ans. North west

5. A man shows his friend a woman sitting in a park and says that she the daughter of my grandmother's only son. What is the relation between the two

Ans. Daughter

6. water is continuously poured from a reservoir to a locality at the steady rate of 10,000 liters per hour. When delivery exceeds demand the excess water is stored in a tank. If the demand for 8 consecutive three-hour periods is 10000,10000,45000,25000,40000,15000,60000 and 35000 liters respectively, what will be the minimum capacity required of the water tank (in 1000 litres) to meet the demand?

Ans:40

7. If 5 tomatoes are worth 8 oranges,5 oranges are worth 4 apples, 7 apples are worth 3 pineapples and 7 pineapples cost rs.203,then he approx price of each tomato is

Ans.16

8.The radius of the circle is reduced from 5cm to 4cm then the % change of area .

Ans: 36%

9.Two workers can type two pages in two minuets then how many persons can type 18 pages in 6 minuets

Ans: 6

10. X is min of { n+5,6-n} then what is the min of X if,0 <1?

Ans 5.5


Accenture programming Questions

1. What is the output of the program
void main()
{
char s[]="oracle is the best";
char t[40];
char *ss,*tt;
while(*tt++=*ss++);
printf("%s",t);
getch();
}
// A. oracle is the best
// B. Core dump
// c. Error Message
// D. Goes into infinite loop
Ans: B. core dump (Garbage value)

2. .//What is the output of the program
void main()
{
fork();
printf(" Hello World");
getch();
}
// A. Hello World
// B. Hello World Hello World
// c. Error Message
// D. None of these
Ans: B

3. What is the output of the program
void main()
{
int i,j,k;
i=2;
j=4;
k=i++>j&2;
printf("%d\n",k);
if(++k && ++i<--j|| i++)
{
j=++k;
}
printf(" %d %d %d",i,-j--,k);
getch();
}
// A. 4,-3,2
// B. 5,-3,2
// c. 4,-2,2
// D. 5,-2,2
Ans: D

4. public void static main(String []args)
{
String s1=new String("test");
String s2=new String("test");
if(s1==s2)
System.out.println("Both are equal");
Boolean b1=new Boolean("true");
Boolean b2=new Boolean("false");
if(b1.equals(b2))
System.out.println("some message");
}
output=?

9.
x=7;
y=0;
if(x=y)y=7;
else
y=5;
what is the value of y

5.The ratio between the radius and height of a cone is 3:4. What is the curved surface area of the cone?
1) 15p m2
2) 12p m2
3) 9p m2
4) Data inadequate
5) None of these

6. A man stands on the top of a pole and makes an angle of 60° on the surface of a ground. He slides 20 m down and makes an angle of 30°at the same point. If he takes 10 seconds to reach the ground from here, find his speed.
1) 6 km/hr
2) 5 km/hr
3) 10 km/hr
4) 8 km/hr
5) 10.80 km/hr

7.The compound interest for first and second years is 200 and 220 on a certain amount. Find the sum.

8. Marked price of a commodity is 35% above the cost price. If he gives a discount of 15%, how much he gains on the deal.

9. 5 mangoes + 4 oranges = 7 mangoes + 1 orange. Find the ratio of mango to orange.

10. Length of a rectangle is increased by 50% and breadth is decreased by 25% what is the difference in the area

11. Mr X position in a class is 13th from first and 17th from last, and 8th from the first and 13th from last in passed candidates list, then how many candidates failed in the exam

12. Two successive discounts of 20% and 15% is equal to a net discount of .....

13. A two digit number is 4 times to its sum of digits , when 9 is added to the number, the digits will get reversed. Then what is that number?

Ans: 12

14. When do you say that a digraph is a cyclic
A)if and only if its first search does not have back arcs
B)a digraph is acyclic if and only if its first search does not have back vertices
C)if and only if its first search does not have same dfnumber
D)None of these

15.A function ‘q’ that accepts a pointer to a character as argument and returns a pointer to an array of integer can be declared as:
A)int (*q(char*)) []
B)int *q(char*) []
C)int(*q)(char*) []
D)None of the Above


16.study the code:
#include
void main()
{
const int a=100;
int *p;
p=&a;
(*p)++;
printf("a=%dn(*p)=%dn",a,*p);
}
What is printed?



17. In how many ways can a lock be opened if that lock has three digit number lock if
i) the last digit is 9
ii) and sum of the first two digits is less than or equal to the last digit. numbers are from 0-9

18. A person sold an item at a profit of 12% .If he sold it at a loss of 12% then he would get Rs.6/- less. What is the cost price?

19. (1 ½ /((3/4-2/5 )/(2/3+4/5))) * ((2 ¾/((4/3-2/5 )/(5/3+6/5))) (Numbers different)

20. Avg age of X number of adults in a class is 30yrs. If 12 new adults with avg age of 32 joined with them then the avg age increases by one. Find X?

Accenture -2010 Questions
1. What is the value of *second_ptr
int *first_ptr;
int *second_ptr;

*second_ptr = 30;

ptr value = 1;

first_ptr = &value

second_ptr = first_ptr;

(A) 30
(B) 1
(C) first_ptr
(D) None of the above

2. What is the output of the program

void main()

{

int i,j,k;

i=2;

j=4;

k=i++>j&2;

printf("%d\n",k);

if(++k && ++i<--j|| i++)

{

j=++k;

}

printf(" %d %d %d",i,-j--,k);

getch();

}

A. 4,-3,2

B. 5,-3,2

c. 4,-2,2

D. 5,-2,2

Ans: D


3. Output of the following program is
main()
{
int i=0;
for(i=0;i<20;i++)
{
switch(i){
case 0:
i+=5;
case 1:
i+=2;
case 5:
i+=5;
default:
i+=4;
break;
}
}
}
(

4. Find the approximate value of the following equation. 6.23% of 258.43 - ? + 3.11% of 127 = 13.87
1) 2
2) 4
3) 8
4) 6
5) 10

5. A train overtakes 2 persons walking at 3 km/hr and 5 km/hr respectively in the same direction and completely passes them in 8 seconds and 10 seconds respectively. Find the speed of the train.
1) 15 km/hr
2) 13 km/hr
3) 10 km/hr
4) 10 km/hr
5) None of these

6. The ratio between the radius and height of a cone is 3:4. What is the curved surface area of the cone?
1) 15p m2
2) 12p m2
3) 9p m2
4) Data inadequate
5) None of these

7. In a business P and Q invested amounts in the ratio 3:4, whereas the ratio between amounts invested by P and R was 6:7. If Rs 106501.50 was their profit, how much amount did Q receive?
1) Rs 40572
2) Rs 30429
3) Rs 35500.50
4) Rs 34629
5) None of these


8. A function ‘q’ that accepts a pointer to a character as argument and returns a pointer to an array of integer can be declared as:
A)int (*q(char*)) []
B)int *q(char*) []
C)int(*q)(char*) []
D)None of the Above

9. Identify the correct argument for the function call fflush() in ANSI C:
A)stdout
B)stdin
C)stderr
D)All the above

10. Which of the Following will define a type NODE that is a node in a Linked list?
A)struct node {NODE*next;int x;};type def struct node NODE;
B)typedef struct NODE {struct NODE *next;int x;};
C)typedef struct NODE {NODE *next;int x;};
D)typedef struct {NODE *next;int x;}NODE;

11.Which of these statements are false w.r.t File Functions?

i)fputs() ii)fdopen() iii)fgetpos() iv)ferror()



10.Study the code:
void show()
main()
{
show();
}
void show (char *s)
{
printf("%sn",s);
}

What will happen if it is compiled & run on an ANSI C Compiler?

A)It will compile & nothing will be printed when it is executed
B)it will compile but not link
C)the compiler will generate an error
D)the compiler will generate a warning

12. After 10 years A will be twice the age of B before 10 years.and now if the difference is 9 years between them then what is the age of B after 10 years

Ans 49

13. Races and games ---- 2 questions from this chapter like (A beats B by 10 meters and B beats C by 15 metres the A beats C by )

14. In the year 1990 there are 5000 men 3000 women 2000 boys .in 1994 men are increased by 20% women are increased by ratio of boys and women (this type of question but some what difficult I mean it takes too much time to solve)

15. The equivalent compound ratio of 5:6::7:10::6:5 ( question of this type this is not exact question).

16. Work can be done by 8 men and 10 women in 25 days, the same work can be done by 10 children and 5 women . in how many days 2 children and 3 men (similar to this)

17. One Cannot Take the address of a Bit Field

b.bit fields cannot be arrayed
c.Bit-Fields are machine Dependant
d.Bit-fields cannot be declared as static
Which of the Following Statements are true w.r.t Bit-Fields


18. What is the function of ceil(X) defined in math.h do?

A)It returns the value rounded down to the next lower integer
B)it returns the value rounded up to the next higher integer
C)the Next Higher Value
D)the next lower value


19. A shopkeeper labels the price of article 15% above the cost price. If he allow Rs 51.20 discount on an article of Rs 1024, find his profit percent.

1) 10%
2) 8%
3) 12%
4) 9%
5) 9.25%

20.Which of the following numbers are completely divisible by 11?

A. 3245682
B. 283712
C. 438416
D. 36894

1) Only A
2) Only B
3) Only C
4) Only D
5) All are divisible

Accenture 2011 question papers


1. #include
void main()
{
char s1[]="abcd";
char s2[10];
char s3[]="efgh";
int i;
clrscr();
i=strcmp(strcat(s3,ctrcpy(s2,s1))strcat(s3,"abcd"));
printf("%d",i);
}

What will be the output?

2. Look at the Code:
main()
{
int a[]={1,2,3},i;
for(i=0;i<3;i++)
{
printf("%d",*a);
a++;
}
}

3. Which Statement is/are True w.r.t the above code?
I.Executes Successfully & Prints the contents of the array
II.Gives the Error:Lvalue Required
III.The address of the array should not be changed
IV.None of the Above.

A)Only I B)Only II C)II & III D)IV

4. study the code:
#include
void main()
{
const int a=100;
int *p;
p=&a;
(*p)++;
printf("a=%dn(*p)=%dn",a,*p);
}
What is printed?



5. Which of the following are valid “include” formats?
A)#include and #include[file.h]
B)#include (file.h) and #include
C)#include [file.h] and #include “file.h”
D)#include and #include “file.h”

6. Work can be done by 8 men and 10 women in 25 days, the same work can be done by 10 children and 5 women . in how many days 2 children and 3 men (similar to this)

7. One man or two women or three boys can do a work in 44 days then one man, one women and one boy together can fininsh the same work in ---- dyas

8. (998-1) (998-2) (998-3)????.. (998-n)=------- when n>1000 ans is zero

9.Study the Following Points:
a.One Cannot Take the address of a Bit Field
b.bit fields cannot be arrayed
c.Bit-Fields are machine Dependant
d.Bit-fields cannot be declared as static
Which of the Following Statements are true w.r.t Bit-Fields


10. What is the function of ceil(X) defined in math.h do?
A)It returns the value rounded down to the next lower integer
B)it returns the value rounded up to the next higher integer
C)the Next Higher Value
D)the next lower value

11.The ratio between the radius and height of a cone is 3:4. What is the curved surface area of the cone?

1) 15p m2
2) 12p m2
3) 9p m2
4) Data inadequate
5) None of these

12. A man stands on the top of a pole and makes an angle of 60° on the surface of a ground. He slides 20 m down and makes an angle of 30°at the same point. If he takes 10 seconds to reach the ground from here, find his speed.

1) 6 km/hr
2) 5 km/hr
3) 10 km/hr
4) 8 km/hr
5) 10.80 km/hr

13. Which of the following values of 'n' satisfies the in-equality n2 - 24n + 143 < 0?

1) n < 11
2) n > 13
3) 11 < n < 13
4) 11 > n > 13
5) None of these

14. If 2x+y = 11, 2y+z = 12 and z+2x = 8, find the value of 2x + 3y +4z.

1) 29
2) 33
3) 25
4) 39
5) None of these

15. What is not true about the following statements about java.
a) it is compiled using javac compiler
b) the compiled files have .class extension.
c) such files cannot be transfered from one comp to another.
d) they use the java interpreter

Ans: c

16. Which of the Following is not defined in string.h?

A)strspn()
B)strerror()
C)memchr()
D)strod()

17.Identify the correct argument for the function call fflush() in ANSI C:

A)stdout
B)stdin
C)stderr
D)All the above

18. Which of the Following will define a type NODE that is a node in a Linked list?
A)struct node {NODE*next;int x;};type def struct node NODE;
B)typedef struct NODE {struct NODE *next;int x;};
C)typedef struct NODE {NODE *next;int x;};
D)typedef struct {NODE *next;int x;}NODE;


19. How many columns are retrived from this query:
SELECT address1 || ',' ||address2 ||','
||address2 "Address" FROM =
employee;

A. 3
B. 2
C. 1
D. 0

20. What is the is the result of the fallowing Code
Piece=20
Insert into table A value(a1):
CREATE TABLE B AS SELECT * FROM A;
ROLLBACK ;

A. Table B gets created with the row inserted in the first statement.
B. Table B is not created
C. Table B gets created , but no row gets inserted into Table A
D. Rollback throws up an exception .

================================================== ================================================== ====

Accenture Paper Pattern

Question Paper
There are three sections.

Section 1-ENGLISH

1) In this section 2 passages were there on basis of that u have to answer 10 questions (5 question each ) First passage was based on ball tempering by Indian team with mix of lagan story .In this answer of first question was (Ball tempering) the second passage was based on Gadar movie.(same story).

Synonyms:

1)Candid:ans frank
2)Specifaction :ans documentation
3) Extradite =deport
4) Cursory= scold
5) ----------= very high

fill up the blanks with proper word(5 questions) pick the sentence which has grammatical mistake.(5 questios).

Section 3-Verbal (20 questions)

Here few questions are from logical reasoning (eg.)(6 questions) Sentences: ( type of question) (logical deductions)
i.some cats are dog
ii. no dog is lion

conclusion :

i. some dogs are lion
ii. some dog are cats
options:
a. only (i) follows
b. either I or ii follows
c. none follows

2 questions on +means *, %mean -, etc.answers of those questions are 4 and -20/3.. letter series example aabb-abda?bbaa this type one question a question of this type find the next term in AM ,BA ,JM like this

Aptitude questions:

1) it has 20 mixutre conatins mil and water in the ratio 3:5,replace 4 litres of mixture with 4 litres of water what is the final ratio of milk and water.

2) + means * and * means / and / means % what is the value of these question 2+3*5/7 it was two question of these type.

3) The equivalent compound ratio of 5:6::7:10::6:5 ( question of this type this is not exact question).

3) work can be done by 8 men and 10 women in 25 days, the same work can be done by 10 children and 5 women . in how many days 2 children and 3 men (similar to this)

4) one man or two women or three boys can do a work in 44 days then one man, one women and one boy together can fininsh the same work in ---- dyas

5) (998-1) (998-2) (998-3)????.. (998-n)=------- when n>1000 ans is zero

6) in how many ways can a lock be opened if that lock has three digit number lock if
i) the last digit is 9
ii) and sum of the first two digits is less than or equal to the last digit. numbers are from 0-9

7) if a man reduces the selling price of a fan from 400 to 380 his loss increases by 20% .cost price of fan is.

8) There are 76 persons. 53 can read hindu,46 can read times,39 can read deccan and 15 can read all.if 22 can read hindu and deccan and 23 can read deccan and times then what is the number of persons who read only times and hindu???
Ans 18

9) in pure milk if 20% replaced by water and in this again 20% is replaced by water and again 20% is replaced by water then what is the praportion of milk in that mixture

10) after 10 years A will be twice the age of B before 10 years.and now if the difference is 9 years between them then what is the age of B after 10 years
Ans 49

11)races and games ---- 2 questions from this chapter like (A beats B by 10 meters and B beats C by 15 metres the A beats C by )

12)in the year 1990 there are 5000 men 3000 women 2000 boys .in 1994 men are increased by 20% women are increased by ratio of boys and women (this type of question but some what difficult I mean it takes too much time to solve)

Ratio and Proportion (4 questions)
Ages (3 Qus. )
Races and games
Time and distance
Time and work
Percentages

Note:if u don?t get answers please tick ?C?, u will be shortlisted See there will be mentioned that negitive marking is there but I am sure that there is no negitive marking Do not be afraid of attempting all questions Attempt all In the last part you will get option E as answer but there is no option E to tick in the answer sheet please be careful

For GD

Per team 8 members and they tell us to choose a topic of ourown interest The topics we faced are Advantages and disadvantages of Internet Betting in cricket should legalized or not Education system in India A discussion on Iraq and America war After finishing the GD you will be given a form Please fill the form very very very carefully because based on that they pose the questions in the interview Remember those who have year gap in acadamic career will have less chances (happened to our batch),Those who do not have consistant percentages in their academics also .

================================================== ================================================== ====

Paper : Accenture Question Paper, Programming in
C (IDC Recruitment Paper)

1.Study the Following Points:

a. One Cannot Take the address of a Bit Field

b. Bit fields cannot be arrayed

c. Bit-Fields are machine Dependant

d. Bit-fields cannot be declared as static

Which of the Following Statements are true w.r.t Bit-Fields

A) a,b&c B) Only a & b C) Only c D) All


2. What is the function of ceil(X) defined in math.h do?

A) It returns the value rounded down to the next lower integer

B) it returns the value rounded up to the next higher integer

C) the Next Higher Value

D) the next lower value


3.When do you say that a digraph is acyclic

A)if and only if its first search does not have back arcs

B)a digraph is acyclic if and only if its first search does not have back vertices

C)if and only if its first search does not have same dfnumber

D)None of these


4.A function 'q' that accepts a pointer to a character as argument and returns a pointer to an array

of integer can be declared as:

A)int (*q(char*)) []

B)int *q(char*) []

C)int(*q)(char*) []

D)None of the Above


5. What kind of sorting is this:

SORT (k,n)


1.[Loop on I Index]

repeat thru step2 for i=1,2,..n-1


2.[For each pass, get small value]

min=i;

repeat for j=i+1 to N do

{

if K[j]

min=j;

}

temp=K[i];K[i]=K[min];K[min]=temp;


3.[Sorted Values will be returned]

A) Bubble Sort

B) Quick Sort

C) Selection Sort

D) Merge Sort


6. Which of the Following is not defined in string.h?

A) strspn()

B) strerror()

C) memchr()

D) strod()


7. Identify the correct argument for the function call fflush() in ANSI C:

A) stdout

B) stdin

C) stderr

D) All the above


8. Which of the Following will define a type NODE that is a node in a Linked list?

A) struct node {NODE*next;int x;};type def struct node NODE;

B) typedef struct NODE {struct NODE *next;int x;};

C) typedef struct NODE {NODE *next;int x;};

D) typedef struct {NODE *next;int x;}NODE;



9. Which of these statements are false w.r.t File Functions?

i) fputs() ii) fdopen() iii) fgetpos() iv) ferror()

A) ii B) i,ii C) iii D) iv


10.Study the code:

void show()

main()

{

show();

}

void show (char *s)

{

printf("%sn",s);

}

What will happen if it is compiled & run on an ANSI C Compiler?

A) It will compile & nothing will be printed when it is executed

B) It will compile but not link

C) The compiler will generate an error

D) The compiler will generate a warning


11.Look at the Code:

#include

void main()

{

char s1[]="abcd";

char s2[10];

char s3[]="efgh";

int i;

clrscr();

i=strcmp(strcat(s3,ctrcpy(s2,s1))strcat(s3,"abcd"));

printf("%d",i);

}

What will be the output?

A) No output B) A Non Integer C) 0 D) Garbage


12.Look at the Code:

main()

{

int a[]={1,2,3},i;

for(i=0;i<3;i++)

{

printf("%d",*a);

a++;

}}

Which Statement is/are True w.r.t the above code?

I. Executes Successfully & Prints the contents of the array

II. Gives the Error: value Required

III. The address of the array should not be changed

IV. None of the above.

A) Only I B) Only II C) II & III D) IV


13. What is the output?

#define fun(a,b,t) (g ##t=(a),(a)=(b),(b)=g##t)

float gfloat;


main()

{

float a=1.12,b=3.14;

fun (a,b,float);

printf("na=%4.2f,b=%4.2f",a,b);

}

A) Error in Defining Macro

B) a=1.12, b=3.14

C) a=3.14, b=1.12

D) None of the Above
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old April 21st, 2014, 06:54 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Accenture placement papers with solutions?

Will you please tell me from where I can get Accenture placement papers with solutions????
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old April 22nd, 2014, 12:12 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,856
Default Re: Accenture placement papers with solutions?

As per your request here I am sharing the Accenture placement papers with solutions

Section-A- Verbal Reasoning
1. Pick up the one which is most nearly the same in meaning as the word printer in bold and can replaces it without altering the meaning of the sentence.

Instead of putting up a united front against on common enemy, the medieval states frittered away their energy in internecine warfare.
A. mutually destructive
B. baneful
C. pernicious
D. detrimental
Ans-A

2. Pick up the one which is most nearly the same in meaning as the word printer in bold and can replaces it without altering the meaning of the sentence.

Being a member of this club, he has certain rights.
A. status
B. truth
C. virtues
D. privileges
Ans-D

3. The ratio between the number of passengers travelling by I & II Class between two railway stations is 1 : 50, whereas the ratio of the I & II Class fares between the same stations is 3 : 1. If on a particular day, Rs. 1325 were collected from the passengers travelling between these stations, what was the amount collected from the II Class passengers ?

4. When Raja was born, his father was 32 years older than his brother and his mother was 25 years older than his sister. If Raja’s brother is 6 years older than Raja and his mother is 3 years younger than his father, how old was Raja’s sister when Raja was born?

Questions 5-9, Read the paragraph given below and answer the questions that follow

What needs to be set right is our approach to work. It is a common sight in our country of employees reporting for duty on time and at the same time doing little work. If an assessment is made of time they spent in gossiping, drinking tea, eating "pan" and smoking cigarettes, it will be shocking to know that the time devoted to actual work is negligible. The problem is the standard which the leadership in administration sets for the staff. Forgot the ministers because they mix politics and administration. What do top bureaucrats do? What do the below down officials do? The administration set up remains week mainly because the employees do not have the right example to follow and they are more concerned about being in the good books of the bosses than doing work.
5. According to the writer, the administration in India
A. is by and large effective B. is very strict and firm
C. is affected by red tape D. is more or less ineffective
Ans-D

6. The leadership in administration
A. sets a fine example to the employees
B. is of a reasonably high standard
C. is composed of idealists
D. is of a very poor standard
Ans-D

7. The central idea of passage could be best expressed by the following
A. The employee outlook towards work is justified
B. The employee must change their outlook towards work
C. The employees would never change their work culture
D. The employer-employee relationship is far from healthy
Ans-B

8. The word 'assessment' means
A. enquiry
B. report
C. evaluation
D. summary
Ans-C

9. The employees in our country
A. are quite punctual but not duty conscious
B. are not punctual, but somehow manage to complete their work
C. are somewhat lazy but good natured
D. are not very highly qualified
Ans-A

10. Introducing a woman, Shashank said, "She is the mother of the only daughter of my son." How that woman is related to Shashank?
A. Daughter
B. Sister-in-law
C. Wife
D. Daughter-in-law
Ans-D

11. Anupam said to a lady sitting in a car, "The only daughter of the brother of my wife is the sister-in-law of the brother of your sister." How the husband of the lady is related to Anupam?
A. Maternal uncle
B. Uncle
C. Father
D. Son-in-law
Ans-D

12. A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting ?
A. Between B and D
B. Between B and C
C. Between E and D
D. Between C and E
Ans-B

13. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.
With great efforts his son succeeded in convincing him not to donate his entire wealth to an orphanage ......
A. and lead the life of a wealthy merchant
B. but to a home for the forsaken children
C. and make an orphan of himself
D. as the orphanage needed a lot of donations
E. as the orphanage had been set up by him
Ans-C

14. Select the pair which has the same relationship.
MUNDANE:SPIRITUAL
A. common:ghostly
B. worldly:unworldly
C. routine:novel
D. secular:clerical
Ans-B

15. Select the word or pharse which is closes to the OPPOSITE in meaning of the bold word or phrase.
It was universally characterized as a progressive measure.
A. regressive
B. obstructive
C. retrograde
D. abhorrent
Ans-A

16. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements
Question: What will be the total weight of 10 poles, each of the same weight ?
Statements:
1. One-fourth of the weight of each pole is 5 kg.
2. The total weight of three poles is 20 kilograms more than the total weight of two poles.

A. I alone is sufficient while II alone is not sufficient
B. II alone is sufficient while I alone is not sufficient
C. Either I or II is sufficient
D. Neither I nor II is sufficient
E. Both I and II are sufficient
Ans-C

17. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statements
A thoroughly blended biscuit mix includes only flour and baking powder. What is the ratio of the number of grams of baking powder to the number of grams of flour in the mix?
(1) Exactly 9.9 grams of flour is contained in 10 grams of the mix.
(2) Exactly 0.3 gram of baking powder is contained in 30 grams of the mix.
A. Both statements 1 and 2 together are sufficient to answer the question but neither statement is sufficient alone.
B. Statements 1 and 2 are not sufficient to answer the question asked and additional data is needed to answer the statements.
C. Statement 2 alone is sufficient but statement 1 alone is not sufficient to answer the question asked
D. Each statement alone is sufficient to answer the question.
E. Statement 1 alone is sufficient but statement 2 alone is not sufficient to answer the question asked.

18. A number of friends decided to go on a picnic and planned to spend Rs. 96 on eatables. Four of them, however, did not turn up. As a consequence, the remaining ones had to contribute Rs. 4 each extra. The number of those who attended the picnic was
Ans-8

19. A bird shooter was askgd how many birds he had in the bag. He replied that there were all sparrows but six, all pigeons but six, and all ducks but six. How many birds he had in the bag in all?
Ans-9

20. From his house, Lokesh went 15 km to the North. Then he turned west and covered 10 km. Then he turned south and covered 5 km. Finally turning to the east, he covered 10 km. In which direction is he from his house?
Ans-North
Accenture Anlytical Reasoning Questions with answers
Section- B - Analytical Reasoning.

1. Read the information given below and answer the questions that follows.
Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Deepa is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit. Prakash and Mukesh are opposite to each other.

I. Who are the neighbours of Mukesh ?
A. Prakash and Deepa B. Deepa and Priti
C. Priti and Pankaj D. Lalit and Priti
Ans-C

II. Who is sitting opposite to Priti ?
A. Prakash B. Deepa
C. Pankaj D. Lalit
Ans-B

III. Who is just right to Pankaj ?
A. Deepa B. Lalit
C. Prakash D. Priti
Ans-A

2. The questions below is based on the information given
1. A + B means A is the mother of B.
2. A - B means A is the sister of B.
3. A * B means A is the father of B.
4. A β B means A is the brother of B.

I. Which of the following means that N is the maternal uncle of M?
A. N β P - L + E - M B. N - Y + A β M
C. M - Y * P - N D. N β C + F * M
Ans-A

II. Which of the following means Q is the grandfather of P?
A. P + N * M * Q B. Q * N * M + P
C. Q β M β N * P D. None of these
Ans-D

3. some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.
gfe _ ig _ eii _ fei _ gf_ ii
A. eifgi
B. figie
C. ifgie
D. ifige
Ans-C

4. some of the letters are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative.
ab _ aa _ bbb _ aaa _ bbba
A. abba
B. baab
C. aaab
D. abab
Ans-B

5. Various terms of an alphabet series are given with one or more terms missing as shown by (?). Choose the missing terms out of the given alternatives.
Z, S, W, O, T, K, Q, G, ?, ?
A. N, C
B. N, D
C. O, C
D. O, D
Ans-A

6. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark
5824, 5242, ?, 4247, 3823
A. 4467
B. 4718
C. 4856
D. 5164
Ans-B

7. What is the minimum number of colours required to fill the spaces in the given diagram without any two adjacent spaces having the same color?

Ans-3

8. What is the minimum number of straight lines that is needed to construct the figure?

Ans-13

9. Count the number of rectangles in the given figure.

Ans-18

10. How many circles are there in the adjoining figure

Ans-13

11. First bunch of bananas has (1/4) again as many bananas as a second bunch. If the second bunch has 3 bananas less than the first bunch, then the number of bananas in the first bunch is?
Ans-15

12. Mr. X, a mathematician, defines a number as 'connected with 6 if it is divisible by 6 or if the sum of its digits is 6, or if 6 is one of the digits of the number. Other numbers are all 'not connected with 6'. As per this definition, the number of integers from 1 to 60 (both inclusive) which are not connected with 6 is
A. 18
B. 22
C. 42
D. 43
Ans-D

13. Between two book-ends in your study are displayed your five favourite puzzle books. If you decide to arrange the five books in every possible combination and moved just one book every minute, how long would it take you ?
A. 1 hour
B. 2 hours
C. 3 hours
D. 4 hours
Ans-B

14. Six products U,V,W,X,Y and Z are to be placed in display windows of a shop. There are six display windows numbers 1,2,3,4,5,6 and one product is to be put in one window. Moreover U cannot be immediately to the left or immediately to the right of V. W must be immediately to the left of X, Z cannot be in window number 6.
If X is placed in window no:3, then W must be placed in which window?

15. Two cars start from the opposite places of a main road, 150 km apart. First car runs for 25 km and takes a right turn and then runs 15 km. It then turns left and then runs for another 25 km and then takes the direction back to reach the main road. In the mean time, due to minor break down the other car has run only 35 km along the main road. What would be the distance between two cars at this point?
Ans-65 km

16. A boy rode his bicycle Northward, then turned left and rode 1 km and again turned left and rode 2 km. He found himself 1 km west of his starting point. How far did he ride northward initially?
A. 1 km
B. 2 km
C. 3 km
D. 5 km
Ans-B

17. Read each paragraph carefully and answer the question given below it.
The future of women in India is quite bright and let us hope that they will justify their abilities by rising to the occasion. Napoleon was right when he declared that by educating the women we can educate the whole nation. Because a country can never rise without the contribution of 50% of their population.
The passage best supports the statement that:
A. India is striving hard for the emancipation of women.
B. all women should be well educated.
C. a nation can progress only when women are given equal rights and opportunities as men.
D. women ought to be imparted full freedom to prove their worth and contribute to the progress of the nation.
Ans-D

18. Read each paragraph carefully and answer the question given below it.
The virtue of art does not allow the work to be interfered with or immediately ruled by anything other than itself. It insists that it alone shall touch the work in order to bring it into being. Art requires that nothing shall attain the work except through art itself.

This passage best supports the statement that:
A. art is governed by external rules and conditions.
B. art is for the sake of art and life.
C. art is for the sake of art alone.
D. artist realises his dreams through his artistic creation.
Ans-C

19. A printer numbers the pages of a book starting with 1 and uses 3189 digits in all. How many pages does the book have ?
A. 1000
B. 1074
C. 1075
D. 1080
Ans-B

20. The taxi charges in a city comprise of a fixed charge, together with the charge of the distance covered. For a journey of 16 km, the charges paid are Rs. 156 and for a journey of 24 km, the charges paid are Rs. 204. What will a person have to pay for travelling a distance of 30 km?
Ans-Rs 240
Acccenture Aptitude Questions
Section-C Aptitude

1. In a stream running at 2kmph,a motar boat goes 6km upstream and back again to the starting point in 33 minutes.find the speed of the motarboat in still water.

2. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?
A. 120 m
B. 240 m
C. 300 m
D. None of these
Ans-B

3. If the sales tax reduced from 3 1/2 % to 3 1/3%, then what difference does it make to a person who purchases an article with market price of Rs. 8400 ?
Ans-Rs 14

4. The ratio between the length and the breadth of a rectangular park is 3 : 2. If a man cycling along the boundary of the park at the speed of 12 km/hr completes one round in 8 minutes, then the area of the park (in sq. m) is:
A. 15360
B. 153600
C. 30720
D. 307200
Ans-B

5. , What value will replace the question mark in each of the following equations ?
(i) ? - 1936248 = 1635773 (ii) 8597 - ? = 7429 – 4358

6. A sum of money is to be distributed among A, B, C, D in the proportion of 5 : 2 : 4 : 3. If C gets Rs. 1000 more than D, what is B's share?
A. Rs. 500
B. Rs. 1500
C. Rs. 2000
D. None of these
Ans-C

7. A sum at simple interests at 13 ½ % per annum amounts to Rs.2502.50 after 4 years find the sum.
Ans-Rs 1625

8. Ahil borrowed some money at the rate of 6% p.a. for the first two years , at the rate of 9% p.a. for the next three years , and at the rate of 14% p.a. for the period beyond five years. 1£ he pays a total interest of Rs. 11, 400 at the end of nine years how much money did he borrow ?
Ans-Rs 12000

9. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
A. 30%
B. 70%
C. 100%
D. 250%
Ans-B

10. Two cards are drawn at random from a pack of 52 cards.what is the probability that either both are black or both are queen?

11. Family consists of two grandparents, two parents and three grandchildren. The average age of the grandparents is 67 years, that of the parents is 35 years and that of the grandchildren is 6 years. What is the average age of the family?
Ans-31 5/7

12. A man traveled from the village to the post-office at the rate of 25 kmph and walked back at the rate of 4 kmph. If the whole journey took 5 hours 48 minutes, find the distance of the post-office from the village.
Ans-20 km
13. The captain of a cricket team of 11 members is 26 years old and the wicket keeper is 3 years older. If the ages of these two are excluded, the average age of the remaining players is one year less than the average age of the whole team. What is the average age of the team?
A. 23 years
B. 24 years
C. 25 years
D. None of these
Ans-23 years

14. Two pipes can fill a tank in 10hours and 12 hours respectively while a third, pipe empties the full tank in 20 hours. If all the three pipes operate simultaneously, in how much time will the tank be filled?
Ans- 7 hours 30 minutes

15. Find the L.C.M. of 16, 24, 36 and 54.
Ans-432
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 06:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9