Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #1  
Old December 30th, 2013, 02:46 PM
Unregistered
Guest
 
Default WBSEDC Question Paper

Would you please provide here the WBSEDCL entrance exam or recruitment of Assistant engineers and sub assistant engineers question paper?
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
Hindustan Paper Corporation Limited Question Paper
previous question paper, model paper, aptitude test of assistant loco pilot RRB?
WBSEDC Syllabus
NSOU PG Bengali Paper 4 Exam Previous Years Question Paper
FCI Technical Assistant Paper III exam Question paper
Indian Economic Service Exam General Economics-Paper II previous years question paper
NSOU Post Graduate Commerce Paper 18 Exam Question Paper
Civil Services Exam Commerce and Accountancy Paper I Question Paper
UPSC Mains French (Paper II) Exam Question Paper
Computer Science II Paper Question Paper for ISC board
UGC NET English paper II Solved Question Paper
NET Previous Years Question Paper of Computer Science and Applications (Paper II) Exa
Model question paper for NET December General Science Paper I
Kuvempu University BA I Year Economics Paper- I Exam Question Paper
NET Comparative Study of Religions (Paper III) Exam Question Paper
Mumbai University Practical paper for Sem VI question and answer paper
Question Paper for Gujarat SET Mathematical Sciences Paper II Exam
University Grants Commission NET Psychology (Paper III) previous years question paper
NSOU Postgraduate in Bengali Paper 5 Previous Years Question Paper
Gujarat SET Mathematical Sciences Paper III Exam Question Paper






  #2  
Old December 30th, 2013, 04:29 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: WBSEDC Question Paper

Here is the attachment of the WBSEDCL entrance exam or recruitment of Assistant engineers and sub assistant engineers question paper, some of questions from them are given below;

1. Which of the following cannot be said about Mihir’s family ?
(a) They respected and obeyed Mihir.
(b) They were so poor that they sometimes had to starve.
(c) They had no friends in the village when they were poor.
(A) None
(B) Only (c)
(C) Only (b) and (c)
(D) Only (b)
(E) All (a), (b) and (c)
Ans : (C)

2. Why did Mihir and his family decide to camp under the ‘thief’s tree’ ?
(A) Being a large family they knew they could capture the thief
(B) It was a convenient spot to camp for the night
(C) It was the only tree large enough to shelter the whole family
(D) there was a stream nearby and wood to build a house
(E) Exhausted after the day’s travel they couldn’t walk any more
Ans : (B)

3. Why did the thief leave the valuables he had stolen behind ?
(A) Seeing Mihir’s faith in God the thief was filled with remorse
(B) Feeling sorry for Mihir’s family he decided to donate the valuables
to them
(C) He was afraid that God would punish him for stealing
(D) In his hurry to run away he forget to take the valuables along
(E) He was confident that they were so well hidden that they would not be
found
Ans : (D)

4. Which of the following best describes Mahadev ?
(A) He was a rich businessman
(B) He bullied his wife so she obeyed him
(C) He paid his servants well to look after his family’s needs
(D) He was greedy and had cheated Mihir
(E) He was brave and decided to trick the thief
Ans : (A)

5. Why did Mihir’s family return to the village ?
(A) To show off their newfound wealth
(B) To buy back their land and start a business
(C) They had no need to shift to the city
(D) To share their wealth with the other villagers
(E) They wanted to sing God’s praises to all the villagers
Ans : (C)

6. What made Mihir utter the phrase, “He is watching all this from
above.” ?
(A) He had spotted the thief and wanted to frighten him off
(B) He was telling his wife to trust God to look after them
(C) It was a warming to his family members to stick together
(D) He was begging the thief for help to feed his family
(E) None of these
Ans : (B)

7. Which of the following is TRUE in the context of the passage ?
(A) Mahadev planned to seek his fortune in the city as Mihir had
(B) Mihir’s family preferred to live in the city
(C) Mahadev had no intention of moving to the city
(D) Mahadev lost his entire life savings to the thief
(E) The thief only robbed those whom he did not like
Ans : (D)

8. Why did the thief return to the tree ?
(A) To plot how to get his money back
(B) He thought no one would look for him there
(C) To keep a watch on Mahadev’s family
(D) Not mentioned in the passage
(E) None of these
Ans : (D)

9. Why was the thief not afraid of Mahadev’s family ?
(A) They had not brought their servants along to protect them
(B) Seeing their wealth he suspected them of stealing his loot
(C) He had weapons to defend himself
(D) Mahadev’s family was not as large as Mihir’s
(E) None of these
Ans : (E)


For detailed paper here is attachment;
Attached Files Available for Download
File Type: pdf WBSEDC AE question paper.pdf (36.6 KB, 34 views)
File Type: pdf WBSEDC AE question paper 2.pdf (30.6 KB, 38 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Tags
Question Paper

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 02:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8