NIIT Technologies Placement Papers Solutions - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 1st, 2012, 10:24 AM
mahika
Guest
 
Posts: n/a
Default NIIT Technologies Placement Papers Solutions

Guy’s I am looking for the NIIT Technologies Placement Papers with Solutions so please can you give me the papers with Solutions and tell me from where can I download the papers with solution?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 1st, 2012, 12:12 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,928
Default Re: NIIT Technologies Placement Papers Solutions

I am uploading placement question paper of NIIT with its solution. It is free of cost for you.
Attached Files
File Type: doc NIIT Technologies Solved Placement Papers.doc (31.5 KB, 3819 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old February 19th, 2014, 12:15 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,928
Default Re: NIIT Technologies Placement Papers Solutions

here I am giving you question paper for NIIT technologies placement examination with it .. so you can get it easily..

NIIT Technologies Placement Papers:

1. .A bag contains a total of 90 coins in the form of 20 paise and 25 paise coins. If the total value of coins in the bag is Rs.21, find the no of 25 paise coins in the bag?
1.60
2.55
3.65
4.70
Ans: 60

2. Ten years ago, the age of anand was one third the age of bala at that time,the present age of bala is 12 years more than the present age of anand. Find the present age of anand?
1.16
2.18
3.20
4.22
Ans: 16

3. The Present ages of A & B are in the ratio of 9:7. 13 years ago their ages were in the ratio 25:18. What is the difference of their ages ?
1.14
2.16
3.18
4.20
Ans : (25-18)*13/(25*7-9*18) = 7
Difference = (9-7)*7 = 14 yrs

4. The sum of a two digit number and the number formed by reversing its digits is 110.if the tens digit is 2 more than the units digit. find the number?
1.64
2.46
3.24
4.42
Ans :10a+b+10b+a=110
11a+11b=110
a+b=10
a=2+b
a-b=2
solving, a+b=10 & a-b=2
a=6 and b=4
No is 64




5. Ajay and sita are two of Mr.kumars sons. jay has half as many brothers as sisters.sita has as many brothers as sisters. Find the number of children Mr.kumar has ?
1.7
2.8
3.6
4.9
Ans: 7

6. A car covers 4 successive 3km stretches at speed of 10kmph,20kmph,30kmph&:60kmph resp. Its average speed is?
1.20
2.20
3.30
4.40
Ans: 20; total distance = 4 * 3 = 12 km
total time = 3/10 + 3/20 + 3/30 + 3/60 = 36/60 hr
speed =12/36 * 60 = 20 kmph

7. By selling 99 pens, a trader gains the cost of 33 pens.find his gain percentage?
1.33 1/3%
2.66 2/3%
3.50%
4.75%
Ans: 33 1/3%

8.How many kgs of Basmati rice costing Rs.42/kg should a shopkeeper mix with 25 kgs of ordinary rice costing Rs.24 per kg so that he makes a profit of 25% on selling the mixture at Rs.40/kg?
Ans : Let the amount of Basmati rice being mixed be x kgs. As the trader makes 25% profit by selling the mixture at Rs.40/kg, his cost /kg of the mixture = Rs.32/kg
(x * 42) + (25 * 24) = 32 (x + 25)
42x + 600 = 32x + 800
10x = 200 or x = 20 kgs

9. A certain sum of money amounts to Rs1125 in 5 years and to Rs1200 in 8 years. Find the sum and the rate of interest.
Ans: In 3 years more years, the interest is Rs75.
So in 1 year, the interest is Rs25 & in 5 years the interest is Rs125.
Sum +5 years interest= Rs1125. So the sum is Rs1000.
And the rate of interest is 25/1000*100 i.e.2.5% p.a.

10. A, Band C started a business by investing Rs 2,20,000, Rs 3,50,000 and Rs 4,50,000.Find the share out of an annual profit of Rs 10200?
Ans: Their profits 22:35:45
share of A = 22/102*10200 = 2200
share of B = 35/102*10200 = 3500
share of C = 45/102*10200 = 4500

11.3 numbers have an average of 30.if the two numbers are 14 and 28.third number is ?
Ans: sum of 3 numbers = 3*30 = 90.
third no = 90-(14+28)=48

12. If there are 6 arithmetic means between 5 and 33 then common difference is?
Ans: d=b-a/n+1
d=33-5/6+1
d=4

13. In a geometric progression, the first term and the common ratio are both equal to 2.find the fourth term.
1.16
2.18
3.8
4.26

Ans: 16

14. 14 men can do a work in 5 days working 4 hours a day. In how many days can 7 men do the same work, working in 10 hours a day?
1.4
2.8
3.12
4.16
Ans: m1*d1*h1= m2*d2*h2
14*5*4=7*10*d2
d2=4 days

15. What is the highest power of 3 in 200!?
1.97
2.197
3.65
4,82

16. In a kilometer race, A beats B by 200 mtr and C by 360 mtr.In a race of 500 mtr by how many meters does B beat C ?
1.80
2.200
3.100
4.160



17. Pipe A can fill a tank in 6hrs.due to leak at bottom it takes 9 hours to fill the tank.In what time the leak alone can empty the full tank?
1.16
2.15
3.18
4.17
Ans: 18 hours

18. In how many seconds does a 180m long train moving at 108kmph cross a platform of length 150 mtr?
1.11 sec
2.9sec
3.8sec
4.7sec
Ans : distance=180+150=330 mtr
speed=108*5/18=30 m/s
=330/30 = 11 sec

19. What is the total surface area of the hemisphere,whose radius is 10.5cm?
1.1049.5
2.1039.5
3.999.5
4.1085.5

20. 5 persons are sitting in a round table in such a way that the tallest person always sits next to the smallest person?
Ans: Keep tallest and smallest person as 1we have (4-1)! = 6
the tallest and the smallest person can be interchanged = 2 = 12

NIIT Technologies Placement Papers:

1. There is a merry-go-round race going on. One person says,"1/3 of those in front of me and 3/4 of those behind me, give the total number of children in the race". Then the number of children took part in the race? (repeated from previous papers)
Ans: 13
[Assume there are x participants in the race.In a round race,no: of participants in front of a person wil be x-1 an that behind him wil b x-1. i.e, 1/3(x-1) + 3/4(x-1) = x ; solving x = 13 ]

2. In an Island the natives lie and visitors speak truth. A man wants to know whether a salesman beside him in a bar is a native or visitor. He asked him to ask a woman beside him whether she is a native or visitor. He replied "she says she is a visitor". Then he knew that the salesman is a native or visitor. salesman is in which category , native or visitor?
Ans: Native

3 .A man fixed an appointment to meet the manager, Manager asked him to come two days after the day before the day after tomorrow. Today is Friday. When will the manager expect him? (repeated from previous papers)
Ans: Monday

4. if a person is sitting in a exam having 30 questions (objective type) the examiner use the formula to calculate the score is S=30+4c-w here c is number of correct answer and w is number of wrong answer , the examiner find the score is more than 80, tell how may questions are correct ? if the score is little less but still more than 80 then u wont be able to answer.
Ans:- 16

5. if a person having 1000 rs and he want to distribute this to his five children in the manner that each son having 20 rs more than the younger one , what will be the share of youngest child
Ans- 160

6. Raju having some coins want to distribute to his 5 son , 5 daughter and driver in a manner that , he gave fist coin to driver and 1/5 of remaining to first son he again gave one to driver and 1/5 to 2nd son and so on.... at last he equally distributed all the coins to 5 daughters. How many coins raju initially have???
Ans:-881

7. If ravi binded his book and the binder cut the pages of the book , ravi decided to mark the pages by himself own , what he found that number of three appears 61 times find of number of pages answer
Ans: 300

8. A family I know has several children. Each boy in this family has as many sisters as brothers but each girl has twice as many brothers as sisters. How many brothers and sisters are there?
Ans: 4 boys and 3 girls.

9. In a soap company soap is manufactured with 11 parts. For making one soap you will get 1 part as scrap. At the end of the day u have 251 such scraps. From that how many soaps can be manufactured?
Ans: 25.

10. There is a 5digit no. 3 pairs of sum is eleven each. Last digit is 3 times the first one. 3 rd digit is 3 less than the second.4 th digit is 4 more than the second one. Find the digit.
Ans : 25296.

Directions 11-14 :The table below shows the number of people who responded to a survey about their favorite style of music. Use this information to answer the following questions to the nearest whole percentage.

11. What percentage of respondents under 31 , indicated that blues in their favorite style?
A. 7.1
B. 7.6
C. 8.3
D. 14.1
E. 7.2
Ans: B

12. What percentage of respondents aged 21-30 indicated that jazz is their favorite style?'
A. 64 %
B. 60%
C. 75%
D. 36%
E. 46%
Ans: A

13.. What percentage of the total sample indicated that Jazz is heir favorite style of music?
A. 6 %
B. 8%
C. 22%
D. 4%
E. 11%
Ans: E

14. What percentage of the total sample were aged 21-30?
A. 31 %
B. 23%
C. 25%
D. 14%
E. 30%
Ans: C

15. Given following sequence, find the next term in the series:
(i) 0, 2, 4, 6, 8, 12, 12, 20, 16, ____ Ans: 12
(ii) 3, 6, 13, 26, 33, 66, ___ Ans: 53

16. Three customers want haircut and a shave. In a saloon, two barbers operate at same speed. They take quarter of an hour for the haircut and 5 mins for the shave. How quickly can they finish the haircut and shave of these three customers?
Ans: 30 minutes

17. A shopkeeper likes to arrange and rearrange his collection of stamps. He arranges them sometimes in pair, sometimes in bundle of three, sometimes in bundle of fours, occasionally in bundle of fives and sixes. Every time he's left with one stamp in hand after arrangement in bundles. But if he arranges in the bundle of seven, he's not left with any stamp. How many stamps does a shopkeeper have?
Ans: 301

18. Harry is a friend of Axy and Amy. Two statements are given about them.
1. if one of Axy and Amy is oldest then another is youngest.
2. Either Harry is the oldest or Amy is the youngest.
Who is the oldest?
ANS. Axy

19. Sons age is 5 times daughters. mother is five times son. father is 5 times wife. Total of all age is Grandpas who is celebrating 81st B`day.
Ans:-5 yrs

20. A,B,C,Dand E are juniors and F,G,H,I are seniors you have to make three groups each containg three person such that in each group one senior is there and some other conditions which i cant recall exactly but was like that if this person will be in group than this cant be in the same group .
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
NIIT technologies current openings
TCS Placement papers with solutions
Question Papers with solutions Infosys Placement
Aditi Technologies placement previous years question papers
HCL Technologies Previous year Placement Papers
Patni Computer Solutions Placement Papers
NIIT Technologies Ltd Careers
Infosys Placement Papers with Solutions
Placement papers of TCS with solutions
HCL Placement Papers with solutions
Accenture placement papers with solutions
Previous year placement papers of Sasken Communication Technologies
Mahindra Satyam Placement papers with solutions?
Axes Technologies previous years placement question papers
Accenture placement papers with solutions?
NIIT Placement Papers PDF
NIIT Technologies Careers UK
NIIT Technologies Careers
Tilak Maharshtra University & Sedulity Solutions & Technologies, Pune
Sedulity Solutions & Technologies, Delhi






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 07:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9