Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #2  
Old September 4th, 2013, 04:25 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Default Re: ESIC Questions and Answers

Here I am giving you question paper for the ESIC examination in PDF file attached with it so you can get it easily.. some questions are given below :

NUMERICAL APTITUDE QUESTIONS
1 (95.6x 910.3) ÷ 92.56256 = 9?
(A) 13.14
(B) 12.96
(C) 12.43
(D) 13.34
(E) None of these
2. (4 86%of 6500) ÷ 36 =?
(A) 867.8
(B) 792.31
(C) 877.5
(D) 799.83
(E) None of these
3. (12.11)2 + (?)2 = 732.2921
(A)20.2
(B) 24.2
(C)23.1
(D) 19.2
(E) None of these
4.576÷ ? x114=8208
(A)8
(B)7
(C)6
(D)9
(E) None of these

5. (1024—263—233)÷(986—764— 156) =?
(A)9
(B)6
(C)7
(D)8
(E) None of these
6. ?125÷5x ?=6265
(A)1253
(B) 1250
(C)1245
(D) 1550
(E) None of these
7.(42)2÷6.3 x 26 =?
(A)7182
(B) 7269
(C)7260
(D) 7240
(E) None of these

8.384×12×2=?

(A)9024
(B) 9216
(C)6676
(D) 6814
(E) None of these
9.6534÷40÷33=?
(A)3.06
(B) 5.25
(C)4.82
(D) 6.12
(E) None of these
10. ?2704 x ?2209=?
(A)1996
(B)2444
(C)2452
(D)1983
(E)None of these
11.2536+4851—?=3450+313
(A)3961
(B)4532
(C)3624
(D)4058
(E) None of these
12. (2560 x 1.4) +(7400 x 0.6) =?
(A)7512
(B) 9746
(C)6523
(D) 8024
(E) None of these
13. 36%of 850+? %of 592 = 750
(A)73
(B)89
(C)82
(D)75
(E) None of these
14.64%of 2650+40% 0f 320=?
(A)1824
(B) 1902
(C)1829
(D) 1964
(E) None of these
15. 486+32×25—59=?
(A) 514
(B) 528
(C) 599
(D) 507
(E) None of these

16. 1827÷ 36 x ?=162.4
(A)4.4
(B)3.2
(C)2.1
(D) 3.7
(E) None of these
17. 1008÷36=?
(A)28
(B) 32.5
(C)36
(D) 22.2
(E) None of these
18. 56.21 +2.36+5.41 —21.4+1.5=?
(A)40.04
(B) 46.18
(C)44.08
(D) 43.12
(E) None of these
19. 65%of 320+?=686
(A) 480
(B) 452
(C)461
(D) 475
(E) None of these
20. 83250÷?=74×25
(A)50
(B) 45
(C)40
(D) 55
(E) None of these
21. ?7744=?
(A)88
(B)62
(C)58
(D)78
(E)None of these
22.35%of ?=242
(A)729
(B)652
(C)693
(D)759
(E) None of these
23. 1256+4813+765=?
(A)5642
(B) 5876
(C)6788
_____________Download ]
(D) 6878
(E) None of these
24. 22 x4+(?)2=(13)2
(A) 81
(C) 27
(B) 9
(D) 64
(E) None of these
Attached Files Available for Download
File Type: pdf ESIC question paper.pdf (32.8 KB, 34 views)
File Type: pdf ESIC question paper-2.pdf (28.4 KB, 71 views)
Reply With Quote
  #3  
Old January 9th, 2015, 01:08 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default Re: ESIC Questions and Answers

As you want I am here providing you sample solved paper of the ESIC exam.
solved paper of the ESIC exam
1. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg.
with brand B at Rs.4 a kg. If the mixture is worth Rs.7 a kg., how many
kgs. of brand A are needed to make 40kgs. of the mixture?
Ans. Brand A needed is 24kgs.
2. A wizard named Nepo says “I am only three times my son’s age. My
father is 40 years more than twice my age. Together the three of us are
a mere 1240 years old.” How old is Nepo?
Ans. 360 years old.
3. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The
other one also shouts that he too had two behind him. How many are they?
Ans. Three.
4. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the
previous day. How many bananas did he eat on the first day?
Ans. Eight.
5. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to
boil four eggs?
Ans. Five minutes.
6. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and
container A is full of water while the other two are empty. If from
container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and
into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in
container A?
7. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC
= 20. What is the length of AE?
Ans. AE = 10.
8. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B
respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm,
and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the
chord BC?
Ans. BC = 4 cm.
9 Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find
the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.
Ans. 64/2210.
10. A number of cats got together and decided to kill between them 999919
mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice
than there were cats. How many cats do you think there were ?
Ans. 991.
11. If Log2 x – 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x
be?
Ans. x = e2 or e3.
12. The square of a two digit number is divided by half the number. After
36 is added to the quotient, this sum is then divided by 2. The digits of
the resulting number are the same as those in the original number, but
they are in reverse order. The ten’s place of the original number is
equal to twice the difference between its digits. What is the number?
Ans. 46
13.Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be
total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.?
Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1
twenty-five paise coins.
14.A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft.
and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the
top?
Ans.18 hours.
15. What is the missing number in this series? 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12
Ans. 9
16. The minute hand of a clock overtakes the hour hand at intervals of 64
minutes of correct time. How much a day does the clock gain or lose?
Ans. 32 8/11 minutes.
17. Solve for x and y: 1/x – 1/y = 1/3, 1/x2 + 1/y2 = 5/9.
Ans. x = 3/2 or -3 and y = 3 or -3/2.
18. Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was
Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption
so as to keep the expenditure fixed?
Ans. 20 %.
19. Find the least value of 3x + 4y if x2y3 = 6.
Ans. 10.
20. Can you find out what day of the week was January 12, 1979?
Ans. Friday.
21. A garrison of 3300 men has provisions for 32 days, when given at a
rate of 850 grams per head. At the end of 7 days a reinforcement arrives
and it was found that now the provisions will last 8 days less, when
given at the rate of 825 grams per head. How, many more men can it feed?
Ans. 1700 men.
22. From 5 different green balls, four different blue balls and three
different red balls, how many combinations of balls can be chosen taking
at least one green and one blue ball?
Ans. 3720.
23. Three pipes, A, B, & C are attached to a tank. A & B can fill it in
20 & 30 minutes respectively while C can empty it in 15 minutes. If A,
B & C are kept open successively for 1 minute each, how soon will the
tank be filled?
Ans. 167 minutes.
24. A person walking 5/6 of his usual rate is 40 minutes late. What is
his usual time?
Ans. 3 hours 20 minutes.
25. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a tube station. He
found that if he walks down 26 steps, he requires 30 seconds to reach
the bottom. However, if he steps down 34 stairs he would only require 18
seconds to get to the bottom. If the time is measured from the moment the
top step begins to descend to the time he steps off the last step at
the bottom, find out the height of the stair way in steps?
Ans.46 steps.

ESIC exam paper includes questions from the subjects :

Quantitive Aptitude
Reasoning Ability
General English
General Awareness and Knowledge

Maximum marks will be 200.
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 11:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8