Go Back   2021-2022 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics

  #1  
Old August 26th, 2013, 05:56 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Default

Can you provide me the question paper for National Defence Academy?

To join National Defence Academy a candidate must appear in the entrance exam conducted by Union Public Service Commission, New Delhi, twice a year.

Eligibility:
The applicant should have pass 12th Class of 10+2 System of Education/Equivalent for Army and with Physics and Maths for AF & Navy

Paper pattern & Syllabus:

The exam will be divided into papers i.e. Paper I (Mathematics)
Paper II (General Ability Test)

General Ability Test will be further divided into 2 parts that include English and General Knowledge.

Syllabus is as given below:-

•Mathematics:- Algebra, Matrices & Determinants, Trigonometry, Analytical Geometry of Two & Three Dimensions, Different Calculus, Integral Calculus & Different Equations, Vector Algebra and Statistics & Probability.

•English: - The English paper will be designed to test students’ proficiency in the languages with verbal reasoning and usage of grammar.

•General Knowledge: - The GK paper will include subjects like Physics, Chemistry, General Science, Social Studies, Geography and

•Current Events

Dates:
N.D.A. & N.A. EXAM.(I), 2015:-

Date of Notification:- 27.12.2014

Last date for receipt of applications:- 23.01.2015 (FRIDAY)

Date of commencement of Examination:- 19.04.2015 (SUNDAY)

Duration of the Exam:- 1 DAY

N.D.A. & N.A. EXAM.(II), 2015:-

Date of Notification:- 20.06.2015

Last date for receipt of applications:- 17.07.2015 (FRIDAY)

Date of commencement of Examination:- 27.09.2015 (SUNDAY)

Duration of the Exam:- 1 DAY

NDA Question paper







Here is the attachment for NDA question paper.....................
Attached Files Available for Download
File Type: pdf NDA Question paper.pdf (900.7 KB, 37 views)

Last edited by Gunjan; July 3rd, 2019 at 09:25 AM.
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
NDA-NA National Defence Academy & Naval Academy Examinations Guide
Commandant National Defence Academy
Process of National Defence Academy
National Defence Academy Age Limit
Adjutant National Defence Academy
All About National Defence Academy
How To Get In National Defence Academy
National Defence Academy Naval Academy Examination Previous Papers
National Defence Academy And Naval Academy Examination Admit Card
National Defence Academy MTS
National Defence Academy & Naval Academy Examination (Ii) Result
Cut-off in National Defence Academy (NDA)
NDA - National Defence Academy
National Defence Academy & Naval Academy Exam (I) General Ability previous years ques
National Defence Academy syllabus
Career after National Defence Academy
How to join National Defence Academy (NDA)
National defence academy NDA
National Defence Academy Examination
National Defence Academy, Pune






  #2  
Old August 27th, 2013, 03:01 PM
Senior Member
 
Join Date: Apr 2013
Default Re: National Defence Academy

You want to know the question paper for National Defence Academy so I am providing you the NDA question paper.

This question paper is as follows:

1. One must live life with DlGNlTY.
(a) Nobility (b) Eminence (c) Honour (d) Rank
Ans. (c)

2. Europe, America and Japan have taken to the field of science with SlNGULARvigour and activity.
(a) Peculiar (b) Outstanding (c) Familier (d) single
Ans. (a)

3. Our age is preeminently an AGE of science.
(a) Era (b) Date (0) Generation (d) Moment
Ans. (a)

4. Ant is believed to be the most INDUSTRIOUS creature.
(a) Sensible (b) Sucessful (c) Diligent (d) Punctual
Ans. (c)

5. The schools insist on giving WHOLESOME food to the children forthe proper growth of their mind and body.
(a) Whole crops (b) Nourishing (0) Fit (d) Sound
Ans. (b)

6. As I look around I see the crumbling ruins of a proud civilization strewn like a vast heap of FUTlLlTY.
(a) lrrelevance (b) Absurdity (c) Pointlessness (d) Downtrodden
Ans. (c)

7. Mark Antony‘s EULOGYof Caesar is finely recorded by Shakespeare in his play.
(a) Prayer (b) Honour (0) Praise (d) Denunciation
Ans. (c)

8. By 1918, Gandhiji had established himself as a leader with UNIQUE way of protesting exploitation and injustice.
(a) Different (b) Exceptional (0) Excellent (d) Good
Ans. (b)
9. Your lNTERVENTlONwas required.
(a) Interference (b) Interruption (c) Disturbance (d) Connection
Ans. (a)

10. It is difficult to DlSCERNthe sample on the slide without adjusting the microscope.
(a) Discard (b) Arrange (0) Determine (d) Debate
Ans. (c)

For complete paper are providing you the attachment PDF file.
You can download free from here.
Attached Files Available for Download
File Type: pdf NDA question paper.pdf (332.9 KB, 24 views)
Reply With Quote
  #3  
Old January 2nd, 2015, 09:43 AM
Unregistered
Guest
 
Default Re: National Defence Academy

Will you please provide here National Defence Academy exam details???
Reply With Quote
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +6.5. The time now is 11:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8