Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 24th, 2013, 02:37 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Ecil get exam model paper

Can you provide me ecil get exam model paper.
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
NDA Exam Model Paper
ECIL Exam CSE Question Paper
UP B.Ed Entrance Exam Model Paper
ECIL GET Exam Written test Paper
ECIL Model Question Paper in Computer Science/IT stream
ECIL Model Papers CSE
RBI Assistant Exam Model Paper
Model Question Paper for NDA Exam
LIC Agent Exam Model Paper
Model Paper for TGT Exam
Model Paper for GATE Exam
Model paper of SBI PO exam
ECIL question paper model
Model paper General Tamil for Group 2 exam and current affairs paper
ECIL Test Model Papers
ECIL model papers
Question paper for ECIL GET Exam
Model Paper for KAS exam
Model papers of ECIL
SBI Exam Paper Model






  #2  
Old June 27th, 2013, 06:00 PM
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 7,469
Default Re: Ecil get exam model paper

Here I am providing you the Model Paper.

Some of the questions:

Aptitude Paper:

1. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg. with brand B at Rs.4 a kg. If the mixture is worth Rs.7 a kg., how many kgs. of brand A are needed to make 40kgs. of the mixture?
Ans. Brand A needed is 24kgs.

2. A wizard named Nepo says "I am only three times my son's age. My father is 40 years more than twice my age. Together the three of us are a mere 1240 years old." How old is Nepo?
Ans. 360 years old.

3. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too had two behind him. How many are they?
Ans. Three.

4. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day?
Ans. Eight.

5. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to boil four eggs?
Ans. Five minutes.

6. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

7. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?
Ans. AE = 10.

8. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC?
Ans. BC = 4 cm.

9 Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.
Ans. 64/2210.

10. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were ?
Ans. 991.

11. If Log2 x – 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be?
Ans. x = e2 or e3.

12. The square of a two digit number is divided by half the number. After 36 is added to the quotient, this sum is then divided by 2. The digits of the resulting number are the same as those in the original number, but they are in reverse order. The ten's place of the original number is equal to twice the difference between its digits. What is the number?
Ans. 46

13.Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.?
Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins.

14.A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?
Ans.18 hours.

15. What is the missing number in this series? 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12
Ans. 9

16. The minute hand of a clock overtakes the hour hand at intervals of 64 minutes of correct time. How much a day does the clock gain or lose?
Ans. 32 8/11 minutes.

17. Solve for x and y: 1/x – 1/y = 1/3, 1/x2 + 1/y2 = 5/9.
Ans. x = 3/2 or -3 and y = 3 or -3/2.

18. Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption so as to keep the expenditure fixed?
Ans. 20 %.

19. Find the least value of 3x + 4y if x2y3 = 6.
Ans. 10.

20. Can you find out what day of the week was January 12, 1979?
Ans. Friday.

21. A garrison of 3300 men has provisions for 32 days, when given at a rate of 850 grams per head. At the end of 7 days a reinforcement arrives and it was found that now the provisions will last 8 days less, when given at the rate of 825 grams per head. How, many more men can it feed?
Ans. 1700 men.

22. From 5 different green balls, four different blue balls and three different red balls, how many combinations of balls can be chosen taking at least one green and one blue ball?
Ans. 3720.

23. Three pipes, A, B, & C are attached to a tank. A & B can fill it in 20 & 30 minutes respectively while C can empty it in 15 minutes. If A, B & C are kept open successively for 1 minute each, how soon will the tank be filled?
Ans. 167 minutes.

24. A person walking 5/6 of his usual rate is 40 minutes late. What is his usual time?
Ans. 3 hours 20 minutes.

25. Mr. Shah decided to walk down the escalator of a tube station. He found that if he walks down 26 steps, he requires 30 seconds to reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs he would only require 18 seconds to get to the bottom. If the time is measured from the moment the top step begins to descend to the time he steps off the last step at the bottom, find out the height of the stair way in steps?
Ans.46 steps.

Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
Can you provide me ecil get exam model paper.
Reply With Quote Quick reply to this message
Our Latest Videos
Sponsored Links






















  #3  
Old December 13th, 2014, 05:48 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 19,419
Default Re: Ecil get exam model paper

As you want I am here providing you the sample paper of the ECIL Get exam.

Sample Questions:
SECTION-I—-TECHNICAL
1. Critical load acting axially on a long column
Ans: (pi)2*E*I/L2

2. Relation between moment of area and radius of gyration
Ans: I=AK2

3. Cup shaped components are produced using which operation
Ans: drawing

4. A sheet of Al alloy having 2mm thickness is welded using which process
Ans: TIG

5. Two gears having teeth 18 and 40 and center distance 56…what is the module?

6. In thick cylinders, which of the following is true[*S stands for sigma*] (a) St>Sr (b) St=Sr ©St

7. In a plane stress condition, if the centre of Mohr’s circle coincides with the origin then which is true… ….the relation between Sx and Sy is asked

8. Lame’s theorem….F1/sinA=F2/sinB=F3/sinC

9. Young’s modulus value for steel=200Gpa

10. Thermal conductivity of silver=400w/m0K

11. Fouling factor formula……F.F =1/Udirty-1/Uclean

12. Relation between notch sensitivity factor and theoretical stress concentration factor

13. Effectiveness of heat exchanger definition

14. Reynolds’s number formula

15. Clinical thermometer is which order system ….0,1,2, or 3

16. Piezometric transducer is used to find which signals—static or…. dynamic

17. Peclet number formula=Re*Pr

18. Radiation energy emitted, Eemitted=S*A*T4

19. Which of the following is not related to CI engine
(a) Fuel pump (b) carburetor ©.. (d) none

20. Two connected in series having stiffness’s K1, K2
Kequivalent=K1*K2/K1+ K2

21. Magnification factor at resonance, MF=1/2zeta

22. Coroili’s component value, =2vw

23. Hooks law holds good upto
(a)elastic point (b)UYP©LYP(d)Failure

24. Meshing of two gears fail if
(a)materials are different(b)
25. A beam whose one end is fixed and other is free is
(a)cantilever (b)ss©Udl(d)none

26. Deflection at the free end of cantilever =PL3/3EI

27. Shear stress, twisting moment given ,find diamaeter….

28. Formula for polar moment of inertia of a hollow shaft

29. Formula for logarithmic decrement

30. A problem based on the above formula

31. Two question on transmissibility(W/Wn ratio )

32. Question from vibration…mass,k given …cal frequency

33. Two more questions, one each from riveted joints and cotterjoint

34. 1BHN=N/m2

35. Temperature limits, given to find Carnot’s efficiency

36. Metacentric height is the distance between Metacentre and ——–
Ans: Centre of gravity

37. Force and displacement vector given to find out the work done

38. Rota meter is used to find
(a)flow(b)velocity©pressure(d)density
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9