Army Technical Exam previous question papers - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old November 19th, 2011, 01:19 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
Default Army Technical Exam previous question papers

respected sir ,
i want to some previous question papers of Army Technical Exam , plz sent more set of previous exams on my id samermaan12@gmail.com.
plz urgent sir today may be


regard
samer singh maan
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old February 7th, 2012, 03:02 PM
Imtiaz ali
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

I am going to apply for Indian Army Soldier Technical (M.E.R.) Exam so please provide me eligibility criteria needed for applying for this exam.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old February 7th, 2012, 03:03 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11,501
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

for applying for the Indian Army Soldier Technical (M.E.R.) Exam, candidates must be Unmarried male and must be Indians (including those of Nepal). Candidates must have done Matriculation or equivalent with Mathematics, English and Science. Candidates age should be between16 to 23 years, height should be 167 cms, relaxable for certain regions, Weight should be 50 kg, relaxable for certain regions and Chest should be 77/82 cm.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old May 2nd, 2012, 08:55 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default solved model question papers for indian army in technical paper

solved model question papers for indian army in technical paper
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old July 18th, 2012, 06:36 PM
elangovan
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

i am selected in army force in technical by open selection .
i want the model question for entrance exam.
my email id is elangovanx2@gmail.com.
plz send ques
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old August 15th, 2012, 07:16 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

i am selected in army force in technical by open selection .
i want the model question for entrance exam.
my email id is sksajith15@gmail.com.
plz send ques
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old October 3rd, 2012, 11:57 AM
anilverma2333@gmail.com
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

sir please send me previous papers of army techanical
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old October 14th, 2012, 11:23 PM
nitesh shukla
Guest
 
Posts: n/a
Smile Re: Army Technical Exam previous question papers

respectedsir please send me previous papers of army techanical on my email id shukla.nitesh90@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old November 17th, 2012, 03:59 PM
vipul bhawsar
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

sir plz send me indian army technical exam paper of previous year plz sir


my email id is vipulmaruti94@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old December 8th, 2012, 02:15 PM
kallapaparao
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

respected sir ,
i want to some previous question papers of Army Technical Exam , plz sent more set of previous exams on my id paparaokalla6@gmail.com.
plz urgent sir today may be
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11  
Old January 13th, 2013, 03:57 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

sir plz send few indian army technical exam model question paper for me
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12  
Old February 10th, 2013, 11:35 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

solved model question papers for indian army in technical paper on email id vikash2rhyam@yahoo.co.in
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old May 4th, 2013, 11:18 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

respected sir please send me previous papers of army technical on my email id vanampally.naresh@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14  
Old November 14th, 2013, 08:52 PM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 1
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

sir can you please mail me the model question paper for Indian Army Soldier Technical (M.E.R.) Exam.??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old March 18th, 2014, 11:33 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

Will you please share the previous year Indian Army technical exam Question paper???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #16  
Old March 18th, 2014, 11:34 AM
Administrator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 20,072
Default Re: Army Technical Exam previous question papers

Here I am sharing the previous year Indian Army technical exam Question paper

1. How many languages are there in the Eighth Schedule of the Constitution of India?
(A) 16
(B) 18
(C) 20
(D) 22
Ans : (D)

2. Article 340 of the Indian Constitution deals with—
(A) Backward Classes Commission
(B) Election Commission
(C) Union Public Service Commission
(D) Finance Commission
Ans : (A)

3. In which year ‘Advocate’s Welfare Fund Act’ was enacted by Parliament of India ?
(A) 1999
(B) 2001
(C) 2003
(D) 2008
Ans : (B)

4. In which one of the following cases it has been held that prohibition on sale of eggs within municipal
area of Rishikesh is not violative of Article 19(1)g of the Constitution ?
(A) B. R. Enterprise Vs. State of U.P.
(B) Sreeniwas General Traders Vs. State of Uttarakhand
(C) Om Prakash Vs. State of U.P.
(D) C. K. Jain Vs. State of Uttaranchal
Ans : (C)

5. ‘Right to Information’ is defined under—
(A) Section 2(f) of the Right to Information Act, 2005
(B) Section 2(j) of the Right to Information Act, 2005
(C) Section 4 of the Right to Information Act, 2005
(D) Section 2(b) of the Right to Information Act, 2005
Ans : (B)

6. In Uttarakhand Legislative Assembly one member is nominated from—
(A) Christian Community
(B) Muslim Community
(C) Anglo-Indian Community
(D) Parsi Community
Ans : (C)

7. A Supreme Court’s Judge retires at an age of—
(A) 58 years
(B) 70 years
(C) 62 years
(D) 65 years
Ans : (D)

8. Who is the head of the ‘State-Executive’ ?
(A) The State Legislature Assembly
(B) The State Cabinet
(C) The Chief Minister
(D) The Governor
Ans : (D)

9. Case of I. R. Coelho V. State of Tamil Nadu is related with—
(A) Judicial review of Article 356 of the Constitution
(B) Judicial review of Article 226 of the Constitution
(C) Judicial review of Ninth Schedule Laws
(D) Judicial review of action taken by Speaker under Article 105 of the Constitution
Ans : (C)

10. Humanisation and decrimanisation of attempts to suicide was recommended by—
(A) 210th Report of Law Commission
(B) 212th Report of Law Commission
(C) 216th Report of Law Commission
(D) 215th Report of Law Commission
Ans : (A)

11. Jaya Bachchan V. Union of India, A.I.R. 2006 S.C. 2119 is related with—
(A) Article 102(1)(a) of the Constitution
(B) Article 109 of the Constitution
(C) Article 190 of the Constitution
(D) Article 226 of the Constitution
Ans : (A)

12. Joint Meeting of both Houses of Parliament is chaired by—
(A) President of India
(B) Chairman of Rajya Sabha
(C) Speaker of Lok Sabha
(D) None of the above
Ans : (C)

13. Who among the following was the Chairman of the Sixth Pay Commission ?
(A) Justice A. K. Majumdar
(B) Justice B. N. Srikrishna
(C) Justice A. R. Lakshmanan
(D) Justice R. C. Lahoti
Ans : (B)

14. ‘www’ on the internet stands for—
(A) Words Words Words
(B) Wide Word Words
(C) World Wide Web
(D) When Where Why
Ans : (C)

15. To which of the following companies, the Delhi High Court has ordered to remove its ‘Logo’ ?
(A) Pepsico India
(B) TISCO
(C) Reliance Petrochemicals
(D) None of the above
Ans : (A)

16. The Article of the Indian Constitution which automatically become suspended on Proclamation of
Emergency is—
(A) Article 14
(B) Article 19
(C) Article 21
(D) Article 32
Ans : (B)

17. Which State in India implemented the ‘Panchayati Raj System’ first ?
(A) Rajasthan
(B) Maharashtra
(C) Bihar
(D) Uttar Pradesh
Ans : (A)

18. In India, which institution holds ultimate authority to accept ‘Five Year Plans’ ?
(A) Planning Commission
(B) National Development Council
(C) Central Cabinet
(D) Parliament
Ans : (B)

19. On whose recommendation the financial distribution between the ‘Union’ and ‘States’ takes place ?
(A) The Finance Commission
(B) The National Development Council
(C) The Planning Commission
(D) The Inter-State Council
Ans : (A)

20. Who is to certify that any bill is a Money Bill ?
(A) Finance Minister
(B) Speaker of Lok Sabha
(C) Prime Minister
(D) None of the above
Ans : (B)

21. The Court which has jurisdiction over election disputes under Section 80 of the Representation of
People Act, 1951 is—
(A) Supreme Court
(B) High Court
(C) District Court
(D) Election Tribunal
Ans : (B)

22. Who can remove Election Commissioner from his office ?
(A) Chief Election Commissioner
(B) Prime Minister
(C) Home Minister in the same way as the Judge of the High Court can be removed
(D) President of India on the recommendation of Chief Election Commissioner
Ans : (D)

23. In which of the following cases constitutionality of the Central Educational Institutions (Reservation
in Admissions) Act, 2006 was challenged ?
(A) Ashok Kumar Thakur Vs. Union of India
(B) Ashok Kumar Vs. State of U.P.
(C) Ashok Kumar Thakur Vs. State of Bihar
(D) None of the above
Ans : (A)

24. How many times the emergency has been proclaimed in India on the ground of internal disturbance?
(A) Once
(B) Twice
(C) Thrice
(D) Never
Ans : (A)

25. In which year financial emergency was proclaimed under Article 360 in India ?
(A) 1962
(B) 1965
(C) 1975
(D) Never
Ans : (D)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
DRDO Senior Technical Assistant Exam previous year question papers
FCI Assistant Grade III Technical Exam Previous Papers
IAF group Y non technical exam previous year question papers
Punjab Technical University, Jalandhar previous years question papers of B. Tech Civi
ISRO Technical Assistant Exam Model Question Papers
Previous year question papers of SSC FCI grade III (Technical) prelims exam
Uttar Pradesh Technical University B.Tech entrance exam previous year question papers
Hindustan Aeronautics Limited management trainee (Technical) exam question papers
SSC FCI Assistant Grade III technical exam Previous years question papers
Army Medical College, Pune Entrance Exam Previous year papers
Punjab Technical University BBA 4th Semester previous years question papers
Punjab Technical University Previous Year’s Question Papers of English and Communicat
Technical Question Papers of HAL Management Trainee Exam
Army Technical model question papaer
Indian Army Recruitment nursing assitance exam question papers
SAIL MT Technical question papers of Previous Year
BSNL - Telecom Technical Assistants (TTA) Exam Solved Question Papers
Question papers of DRDO Senior Technical Assistant Exam for EEE
FCI Assistant Grade III technical exam question papers
Punjab Technical University PTU Previous Question Exam Paper









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 08:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9