Osmania Question Papers Download - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams




  #1  
Old February 4th, 2013, 11:08 AM
Rohit Gosavi3
Guest
 
Posts: n/a
Default Osmania Question Papers Download

Will you please provide me the Osmania Question Papers of the B. Ed entrance examination???
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old February 5th, 2013, 11:06 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 40,525
Default Re: Osmania Question Papers Download

Here is the the Osmania Question Papers of the B. Ed examination:


1. Most important work of teacher is—
(A) to organize teaching work
(B) to deliver lecture in class
(C) to take care of children
(D) to evaluate the students

2. A teacher should be—
(A) Honest
(B) Dilligent
(C) Dutiful
(D) Punctual

3. Environmental education should be taught in schools because—
(A) it will affect environmental pollution
(B) it is important part of life
(C) it will provide job to teachers
(D) we cannot escape from environment

4. Navodaya Schools have been established to—
(A) increase number of school in rural areas
(B) provide good education in rural areas
(C) complete ‘Sarva Shiksha Abhiyan’
(D) check wastage of education in rural areas

5. At primary level, it is better to teach in mother language because—
(A) it develops self-confidence in children
(B) it makes learning easy
(C) it is helpful in intellectual development
(D) it helps children in learning in natural atmosphere

6. Women are better teacher at primary level because—
(A) they behave more patiently with children
(B) they are ready to work with low salary
(C) higher qualification is not needed in this profession
(D) they have less chances in other profession

7. You have been selected in all the four professions given below. Where would you like to go ?
(A) Teacher
(B) Police
(C) Army
(D) Bank
8. What is most important while writing on blackboard ?
(A) Good writing
(B) Clarity in writing
(C) Writing in big letters
(D) Writing in small letters

9. Some students send a greeting card to you on teacher’s day. What will you do ? You will—
(A) do nothing
(B) say thanks to them
(C) ask them to not to waste money
(D) reciprocate the good wishes to them

10. A student comes late in your class. Then you will—
(A) inform to parents
(B) punish him
(C) try to know the reason
(D) not pay attention there

11. When the students become failed, it can be understood that—
(A) The system has failed
(B) The teachers failure
(C) The text-books failure
(D) The individual student’s failure

12. It is advantage of giving home work that students—
(A) remain busy at home
(B) study at home
(C) may be checked for their progress
(D) may develop habit of self study

15. A teacher has serious defect is he/she—
(A) is physically handicapped
(B) belongs to low socio-economic status
(C) has weak personality
(D) has immature mental development

16. The success of teacher is—
(A) high achievement of students
(B) good traits of his/her personality
(C) his/her good teaching
(D) his/her good character

17. A Deepawali fair is being organized in your school. What would you like to do ?
(A) only to visit the fair
(B) to take part in function
(C) to take a shop to sell something
(D) to distribute free water to visitors

18. The most important trait of a student is—
(A) sense of responsibility
(B) to speak truth
(C) co-operation
(D) obedience

19. The purpose of basic education scheme is—
(A) universalization of primary education
(B) to vocationalise the eduction
(C) to fulfil basic need of persons through education
(D) to make education compulsory for all

20. You are teaching a topic in class and a student ask a question unrelated to the topic. What will you do
?
(A) you will allow him to ask unrelated question
(B) you will not allow him to ask unrealated question
(C) you will consider it indiscipline and punish him
(D) you will answer the question after the class

21. If you are unable to get a job of teacher, then you will—
(A) start giving tuition at home
(B) remain at home till you get a job
(C) take some another job
(D) continue applying for teaching

22. A teacher can motivate the students by—
(A) giving suitable prizes
(B) giving proper guidance
(C) giving examples
(D) delivering speech in class

23. If a student does not pay any respect to you, then you will—
(A) ignore him
(B) award less marks in examination
(C) talk to his/her parents
(D) rebuke him

25. The aim of National Council for teacher education is—
(A) to open college of education
(B) to promote research in education
(C) to maintain standards in colleges of education
(D) to provide grant to colleges of education

26. Kindergarten system of education was contributed by—
(A) T. P. Nunn
(B) Spencer
(C) Froebel
(D) Montessori

27. ‘National Council of Educational Research and Training’ was established in—
(A) 1961
(B) 1962
(C) 1963
(D) 1964

Answers:
1. (A) 2. (C) 3. (B) 4. (B) 5. (D) 6. (A) 7. (A) 8. (A) 9. (B) 10. (C)
11. (D) 12. (D) 15. (D) 16. (C) 17. (B) 18. (D) 19. (C) 20. (D)
21. (D) 22. (A) 23. (A) 25. (C) 26. (C) 27. (A)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old October 29th, 2015, 12:13 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 5
Default Re: Osmania Question Papers Download

Ma English distance ou education question papers
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
IIT Jam MCA Question Papers Download
distance education Osmania university all subjects Question Papers
question papers of PGCET in osmania university
Osmania University Question Papers Previous
KSOU Question Papers Download
M.Sc entrance exam previous year question papers of Osmania University
IIT Jam MCA Question Papers Free Download
Osmania Question Papers
BA osmania university question papers
Download TET Sample Question Papers
osmania university pgcet previous question papers for m.pharmacy?
IRMA question papers download
GGSIPU Question Papers Download
SBI solved question papers download
SSC question papers free download
CPT question papers download
KEAM Question Papers Download
JNTU MBA question papers download
SMU Question Papers MBA Download
AIEEE question papers download






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 11:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9