date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams




  #1  
Old November 12th, 2011, 04:59 PM
kumawat
Guest
 
Posts: n/a
Default date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

Please tell me the date of RRB Ajmer, TC Exam 2011 and also the syllabus and exams pattern for the same
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old November 16th, 2011, 08:06 PM
9212400659
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

pls send me railway vacancies for 2011 about ticket collector as early as possible all its dates and procedures.
Mob:-9212400659
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old November 26th, 2011, 05:29 PM
rameshsurisetti21
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

hai sir
please send me details regarding tc exam

s.ramesh
rameshsurisetti21@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old December 31st, 2011, 12:47 PM
shriphal prajapat
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

sir
please tell me about tc,cc exam date
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old January 19th, 2012, 11:34 PM
Ravi kumar singh
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

sir
please tell me about tc,cc,examtion date
mo-8092803220
email-ravikumarsingh@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old February 28th, 2012, 05:49 PM
eeshu singh
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

RRB Ajmer Exam Date

Hy guy’s can some buddy plz…………………………..Give me the date of Railway Recruitment Board Ajmer Exam 2012 ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old March 6th, 2012, 09:55 AM
rikesh baghel
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

sir,
please tell me about tc,cc examination date of recruit 04/2010 ajmer.
mo-9425980024
email-rikeshbaghel@yahoo.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old March 9th, 2012, 02:16 PM
chiman bhai
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

I have completed PG and now want to take RRB Ahemdabad TC exam. Can you provide you me old question paper of the exam for preparation or such any website form where I can download the paper.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old March 9th, 2012, 02:18 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,929
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

here I am uploading paper of RRB Ahemdabad TC exam for you. You can download it form here.
Attached Files
File Type: doc RRB Ahemdabad TC exam Sample Paper.doc (24.5 KB, 50 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old March 27th, 2012, 10:06 AM
yash sain
Guest
 
Posts: n/a
Default RRB Ajmer TC Exam recr. 2012

RRB Ajmer TC Exam recr. 2012 please sir new vacancies indian railways
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11  
Old April 6th, 2012, 05:06 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

please send me date of TC exam 2012 mo.9462531389
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12  
Old May 4th, 2012, 08:57 PM
Dharmi chand verma
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

please tell me about author ,for preparation GANGMAN RRB EXAM
REGARDED -DHARMI CHAND VERMA
vermadharmi1987@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old May 5th, 2012, 10:49 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

we will have to go for TC exam on dt 10.06.12 Pls share if anybody have solve question papar becoze this is my first exam of generel knowledge and i want to acheive this job

thanks in advance for support i need this job Pls help us

thanks
Kuldeep Singh
9812089586
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14  
Old May 12th, 2012, 07:38 PM
manish chouhan
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

dear sir,
pls tell me date of T.C. rrb ajmer 04/2010 exams..... exam kab honge ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old May 20th, 2012, 10:56 AM
OM PRAKASH ARYA
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

SIR MERA T.C. KA AMIT NAHI AAYA HAI MENE FROM 2010 KO BHARA THA
Reply With Quote Quick reply to this message
  #16  
Old June 7th, 2012, 04:45 PM
Narotam kumar
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

sir mera ko aabhi thak koi jabab nahi aaya t.c ka paper kabh hai joo ham nai 2010 ko form laga abhi thak nahi aya
Reply With Quote Quick reply to this message
  #17  
Old June 7th, 2012, 04:48 PM
Narotam kumar
Guest
 
Posts: n/a
Post Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

sir ji kabh hoga t.c ka paper jabab dai do sir ji
Reply With Quote Quick reply to this message
  #18  
Old August 3rd, 2012, 03:13 PM
sandeep gujjar
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

what about tc exam please inform me
thanks
7737298862
Reply With Quote Quick reply to this message
  #19  
Old August 17th, 2012, 12:42 PM
NARENDAR KUMAR
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

Sir
tc exam date,and please information syllabus
Reply With Quote Quick reply to this message
  #20  
Old September 28th, 2012, 05:40 PM
b s meena
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs down Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

sir tc/cc 2010 ki exam kab tak hogi.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #21  
Old January 5th, 2013, 07:08 PM
ajamal ansari
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

name- ajamal ansari rrb ajmer sir t.c/c.c ka exam kab hoga plese tel me m. 09955299509
Reply With Quote Quick reply to this message
  #22  
Old February 11th, 2013, 09:12 PM
Rajendra Chandela
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

Dear Sir,
please send me details regarding tc exam


[email] raj.gurjar01985@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #23  
Old March 16th, 2013, 04:29 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 11,501
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

Railway Recruitment Control Board India (RRB) was started in 1998. At present railway recruitment board of India

Railway TC Pay Scale:
Railway TC Pay Scale is Rs. 3050- Rs. 4500. With the Pay Scale, appointed candidates will receive many more facilities as mentioned below:

Eligibility for Ticket Collection in Railway:
You should have passed 10th with minimum 50 % of marks for Railway TC. Aspirants should be of age limit 18 to 30 years.

Railway TC Exam Pattern:
If you want to be a Ticket Collector then you need to appear in the Written Exam conducted by the Railway Recruitment Board in Indian Railway.
The selection is based on the Performance in the Written Exam candidates need to take the good training in a particular Station or Route.

Railway TC Syllabus:
Railway TC Exam consists of MCQ based questions from the following subjects.
1. General Awareness
2. Aptitude
3. Mathematics Maths Praparation
4. General English

I am providing you the RRB TC Exam Solved Paper

The question paper is as follows:
(General Awareness)
1. Who is considered the real founder of the Gupta Empire?
(a) Chandragupta II
(b) Chandragupta I
(c) Samudragupta
(d) Srigupta

2. Shahjahan ascended the Mughal throne in
(a) 1628 AD
(b) 1626 AD
(c) 1625 AD
(d) 1627 AD

3. Which is correct order?
(a) Babur, Humayun, Jahangir, Akbar, Shahjahan, Aurangzeb
(b) Babur, Humayun, Akbar, Jahangir, Shahjahan, Aurangzeb
(c) Babur, Akbar, Humayun, Shahjahan, Jahangir, Aurangzeb
(d) Babur, Humayun, Shahjahan, Akbar, Jahangir, Aurangzeb

4. Ibn Batutah visited India during the rule of
(a) Alauddin Khilji
(b) Ghiyasuddin Tughlaq
(c) Sher Shah Suri
(d) Muhammad-bin-Tughlaq

5. Who was the Nawab of Bengal during ‘Battle of Plassey’?
(a) Siraj-ud-daola
(b) Mir Jafar
(c) Mir Qasim
(d) None of these

6. FIFA World Cup, 2006 was played in
(a) Germany
(b) France
(c) Spain
(d) UK

7. Munaf Patel plays which sport?
(a) Badminton
(b) Football
(c) Cricket
d) Table-Tennis

8. The first Asian lady swimmer to have crossed the English Channel was
(a) Bula Choudhury
(b) Arati Saha
(c) Nilima Ghosh
(d) None of these

9. Which country has never won the Cricket World Cup?
(a) India
(b) Pakistan
(c) Sri-Lanka
(d) England

10. Which cricket playing countries fight for the ‘ASHES’?
(a) Indian and Pakistan
(b) Australia and South Africa
(c) Australia and England
(d) England and West Indies

11. Who was the first Law Minister of independent India?
(a) Jawaharlal Nehru
(b) Vallabhbhai Patel
(c) Maulana Abul Kalam Azad
(d) Dr. B.R.Ambedkar

12. Who was the first speaker of the Lok-Sabha?
(a) B.R.Ambedkar
(b) G.V.Mavlankar
(c) N.Sanjeeva Reddy
(d) Dr. S.P.Mukherjee

13. How many states (except Delhi) are there in India?
(a) 28
(b) 29
(c) 25
(d) 30

14. Which country won the first World Cup Cricket?
(a) Australia
(b) India
(c) England
d) West Indies

15. Who was the woman President of the United Nations?
(a) Sarojini Naidu
(b) Vijaya Lakshmi Pandit
(c) Golda Mayer
(d) Margaret Thatcher

16. Who was the first man to land on moon?
(a) Neil Armstrong
(b) Edwin
(c) Gagarin
(d) John Collins

17. One inch is equal to how many centimeters?
(a) 2.54 (b) 2.84
(c) 2.94 (d) 3.0

18. Bronze is an alloy of copper and
(a) Nickel (b) Tin
(c) Zinc (d) Aluminium

19. Minus 40 degree centigrade is equal to _____ degree Fahrenheit.
(a) 104
(b) 122
(c) -40
(d) None of these

20. What is the value of XC (Roman Number)?
(a) 100
(b) 40
(c) 110
(d) 90

21. The person of which of the following blood groups can accept the blood of any group?
(a) AB
(b) O
(c) A
(d) B

22. Mountain K2 is known as
(a) Everest
(b) Nanga Parbat
(c) Godwin
(d) Austen

23. Lucknow is situated on the banks of river
(a) Yamuna
(b) Tapti
(c) Shipra
(d) Gomti

24. Who won the Golden Ball Award during FIFA World Cup 2006?
(a) Ronaldo
(b) Klose
(c) Ronaldinho
(d) Zidane

25. Who is the Chief Minister of Orissa?
(a) K C Singhdeo
(b) Nandini Satyaji
(c) Navin Patnaik
(d) Rameshwar Thakur

26. Who is the Finance Minister of India?
(a) Manmohan Singh
(b) P Chidambaram
(c) Murasoli Maran
(d) Pranab Mukherjee

27. Where is the headquarters of South-East Central Railway located?
(a) Bilaspur
(b) Jabalpur
(c) Bhopal
(d) Raipur

28. Which of the following places in India receives maximum precipitation?
(a) Itanagar
(b) Mawsynram
(c) Cherrapunjee
(d) Tezpur

29. Who was elected the President of the Cricket Association of Bengal (CAB) in July 2006?
(a) Prasen Mukherjee
(b) Ajit Panja
(c) Jagmohan Dalmiya
(d) Sourav Ganguly

30. Who built the ‘Tower of Victory’ in Chittor ?
(a) Rana Sanga
(b) Rana Rattan Singh
(c) Rana Kumbha
(d) Rana Partap

Answers
1. (a) 2. (a) 3. (b) 4. (d) 5. (a) 6. (a) 7. (c) 8. (b) 9. (d) 10. (c) 11. (d) 12. (b) 13. (a) 14. (d) 15. (b) 16. (a) 17. (a) 18. (b) 19. (c) 20. (d) 21. (a) 22. (c) 23. (d) 24. (b) 25. (c) 26. (b) 27. (a) 28. (b) 29. (c) 30. (c)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #24  
Old August 14th, 2013, 10:22 AM
Devendra Dadhich
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of 01-09-2013 RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

Quote:
Originally Posted by kumawat View Post
Please tell me the date of RRB Ajmer, TC Exam 2011 and also the syllabus and exams pattern for the same
date- 01/09/2013
CC/TC Exam Pattern and Syllabus
Reply With Quote Quick reply to this message
  #25  
Old August 19th, 2013, 01:08 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

tc exam.date aa gyi kya dosto.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #26  
Old September 4th, 2013, 09:28 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

sir, my tc/ cc exam or junior clerk exam are same date in different city those are related to 04/2010 . how the railway can doing this....?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #27  
Old September 4th, 2013, 08:33 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

anynody plz tell rrb TC exam me section cutoff hota h ky..?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #28  
Old October 26th, 2013, 04:42 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

Quote:
Originally Posted by kumawat View Post
Please tell me the date of RRB Ajmer, TC Exam 2011 and also the syllabus and exams pattern for the same
natwar singh s/o rameshwear vill-dantia post dantia teh kathumar dist alwaar rajasthan
Reply With Quote Quick reply to this message
  #29  
Old February 16th, 2014, 04:02 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9,509
Default Re: date of RRB Ajmer TC Exam syllabus and exams pattern

Railway Recruitment Board Exam conducts recruitment examination for the post of TC. Exam has its own pattern and criteria of selection and having the similar syllabus of the Bank exam. The syllabus is as following:

General Awareness
Arithmetic
Technical Ability
Reasoning Ability
General Intelligence

1. General Awareness: This part of question paper gauges the candidates is up to date with surrounding and includes the following:
Current Affairs (National and International)
Major Financial/Economic News
Budget and Five Year Plans
Who is Who?
Sports
Books and Authors
Awards and Honour
Science - Inventions and Discoveries
Abbreviations
Important Days
International and National Organisations

2. Arithmetic Ability:
This part of exam is usually checks the quantitative and mathematical skills of the candidates and following is the topics from which the questions asked:
Number System
HCF, LCM
Simplification
Decimal Fractions
Ratio and Proportions
Unitary Method
Percentage
Time and Distance
Time and Work
Profit and Loss
Average
Simple and Compound Interest
Mensuration (2D and 3D)
Algebra
Data Interpretation

3. Technical Ability - This is generally the questions that includes the knowledge of the candidates about the profession and some technical questions which may be tricky.

4. Test of Reasoning/Mental Ability/Aptitude:
This part usually tries to test the reasoning abilities and Gauges aptitude of the person. It includes the following:

VERBAL:
Number Series
Alphabet Series
Test of Direction Sense
Coding-Decoding
Number Ranking
Arithmetical Reasoning
Problem on Age Calculation
Blood Relations
Analogy
Decision Making etc.
NON-VERBAL:
Non Verbal Series
Mirror Images
Cubes and Dice
Grouping Identical Figures
Embedded Figures etc
5. General Intelligence: This part usually tries to test the General Intelligence of the person.

Paper pattern:
There will multiple choices objective type questions.

Examination date:
Examination Date: 19 January, 2014 (Sunday).
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Intelligence Bureau syllabus of entrance exam and exam pattern
Railway Bharti Board Ajmer Senior Clerk Exam Syllabus
Syllabus and exam pattern of RBI young scholarship exam
ICICI Bank PO exam syllabus and exam pattern
CLAT syllabus and exam pattern for UG courses
SBI clerical exam pattern and syllabus
NTPC Trainee Chemist Exam pattern and syllabus
Syllabus and pattern for STI exam
ACIO-grade-II in IB syllabus and exam pattern?
RRB Ajmer Exam Syllabus
NIMCET exam dates syllabus and application form, fee structure and exam pattern?
JNTU PGECET syllabus,fee details, admission procedures, exams dates, last date of sub
Intelligence Bureau Exam Syllabus & Pattern
NPTI Exam Pattern and Syllabus Details
Lower Division Clerk Exam Syllabus and pattern
Punjab MET Exam Date and Pattern
Income Tax Inspector exam syllabus and exam pattern
RRB Ajmer Exam Date For Section Engineer
Intelligence bureau exam pattern and syllabus
pattern/syllabus/previous papers for BEL exam?









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 05:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9