DAVV CET Group C Sample Papers - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old February 1st, 2018, 10:17 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default DAVV CET Group C Sample Papers

I want the sample question paper of Biology of Devi Ahilya Vishwavidyalaya Common Entrance Test DAVV CET Group C exam ?
Reply With Quote
  #2  
Old February 1st, 2018, 10:18 AM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 38,280
Default Re: DAVV CET Group C Sample Papers

I am providing you the sample question paper of Biology of Devi Ahilya Vishwavidyalaya Common Entrance Test DAVV CET Group C exam

DAVV CET Group C exam Biology question paper

1. What is “cardiac polyp” ?
1. Acute infarct
2. Cardiac aneurysm
3. Benign tumour
4. Fibrinous clot in the chamber
Ans-4 -?
Subscribe for Latest Updates
YOUR FULL NAME
YOUR EMAIL
YOUR CONTACT NUMBER
YOUR STATE
YOUR CITY

2. Condition promoting adipocere formation
1. Dry and hot
2. Hot and humid `
3. Dry & optimum
4. Moist & optimum
Ans-2 -?

3. Enlarged pulsating liver with ascites occurs in:
1. Mitral regurgitation
2. Tricuspid regurgitation
3. CCF
4. AR
Ans-2

4. In civil negligence, onus of proof is with
1. Judicial first degree magistrate
2. Police not below the level of sub inspector
3. Doctor
4. Patient
Ans-4

5. According to European laryngeal Society, Subligamentous cordectomy is classified as
1. Type I
2. Type II
3. Type III
4. Type IV
Ans-2

6. The technique of laproscopic cholecystectomy was first described by?
1. Erich Muhe
2. Phillip Moure
3. Lanchenback
4. Eddie Reddick
Ans-1

7. Percutaneous vertebroplasty is indicated in all except
1. Tuberculosis
2. Metastasis
3. Osteoporosis
4. Hemangioma
Ans-??

8. Degrees awarded by Indian universities are mentioned in
1. Schedule I of MCI act
2. Schedule II of MCI act
3. Part 1 of schedule III
4. Part 2 of schedule III
Ans-1
(twisted repeat of AI2006)

9. During autopsy, if spinal cord is to be examined what is the most commonly used approach
1. Anterior
2. Posterior
3. Lateral
4. Antero-lateral
Ans-2-??

10. A 30yr old lady P2L0 with menorrhagia. what is the treatment of choice
1. Mirena
2. Combined OCP`s
3. Trans cervical resection of endometria(TCRE)
4. Hysterectomy
Ans-2-??

11. Ideal Contraceptive for lactating women
1. POP
2. Barrier
3. Lactation amenorrhea
4. IUCD
Ans-3or1-??

12. Ideal contraceptive for a couple who are living separately in two cities and meets only occasionally
1. Barrier
2. OCP`s
3. IUCD
4. Inj. DMPA
Ans-1

13. Ideal contraceptive for a newly married couple is
1. OCP
2. Barrier
3. IUCD
4. Natural methods
Ans-1

14. Apo B48 & Apo B100 is synthesized in intestinal cells by
1. RNA splicing
2. Allelic exclusion
3. Uridine deletion
4. Upstream repression
Ans-1-?(RNA editing vs RNA splicing)
(Harper-27ed-pg218)
(twisted repeat from AI2002)

15. Maximum postprandial contractility is seen in
1. Ascending colon
2. Descending colon
3. Sigmoid colon
4. Transverse colon
Ans-2

16. A man working as a pest killer comes to OPD with pain abdomen, garlic odor in breath & transverse Mees lines on nails. What is diagnosis
1. Arsenic poisoning
2. Lead poisoning
3. Mercury poisoning
4. Cadmium poisoning
Ans-1

17. Formication & delusion of persecution occurs together in abuse of
1. LSD
2. Cocaine
3. Canabis
4. Amphetamine
Ans-2

18. Incidence is determined by
1. Prospective study
2. Case control study
3. Cross sectional study
4. Retrospective study
Ans-1

19. A lactating woman has sputum positive TB. The neonate is 3 months old. What is the recommended chemoprophylaxis
1. INH 3mg/kg for 3 months
2. INH 5mg/kg for 3 months
3. INH 3mg/kg for 6 months
4. INH 5mg/kg for 6 months
Ans-??

20. Regarding ACE inhibitor which of the following is true
1. Inhibits Conversion of angiotensinogen to angiotensin 1
2. t 1/2 of Enalapril is more than Lisinopril
3. Omission of prior diuretic dose decreases the risk of postural hypotension
4. It is effective only with left ventricular systolic dysfunction
Ans-3

21. A Patient with cystic fibrosis develops acute exacerbation of respiratory tract infection/pneumonia & admitted to hospital. Which of the following will be cultured
1. Pseudomonas aeruginosa(non mucoid strain)
2. Burkholderia capecia
3. Aeromonas
4. Plesiomonas
Ans-2-?
(Harrison-17ed-vol2-pg1633-1634)

22. Hyperkalemia with tall peaked waves on ECG. Fastest acting drug for lowering S. Potassium concentration
1. Calcium gluconate
2. Glucose plus insulin
3. Sodium bicarbonate
4. Calcium carbonate
Ans-2

23. Radiological features of L ventricular failure are all except
1. Kerley B lines
2. Cardiomegaly
3. Oligemic lung fields
4. Increased flow in Upper lobe veins
Ans-3

24. A 10 month old baby previously normal becomes unconscious on crib. The external appearance of genitalia was normal except hyperpigmentation. Blood glucose was 30mg%. What is the most probable diagnosis
1. 21 hydroxylase deficiency
2. Familial glucocorticoid deficiency
3. Hyperinsulism
4. Cushings syndrome
Ans-2-?
(repeat)(more clarification needed)

25. In case of Renal cell carcinoma following are seen except
1. Polycythemia
2. Cushings syndrome
3. Malignant hypertention
4. Amyloidosis
Ans-2-?

26. CSF pressure primarily determined by ?
1. CSF production
2. CSF reabsorption
3. CNS blood flow
4. Blood pressure
Ans-2

27. Most important prognostic factor for colorectal carcinoma?
1. Tumor size & characteristics
2. Tumor site
3. LN status
4. Vascular invasion
Ans-1-?

28. Investigation Of Choice For Recurrent GIST ?
1. MRI
2. PET
3. USG
4. MIBG
Ans-2

29. Which Is Not A Pure Beta Particle Emitter ?
1. Samarium 135
2. Strontium 89
3. Yttrium 90
4. Phosphorus 32
Ans-1
(Review of Radiology- Sumer Sethi, 5th edition. Pg 122)
(beta + gamma)

30. Which of the following is not degraded by colonic flora?
1. Pectin
2. Lignin
3. Starch
4. Glucose
Ans-2 (AI 2009 RPT)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
DAVV CET Sample Papers MBA
Sample Paper of DAVV CET
CET DAVV Sample Papers Indore
DAVV CET Previous Year Papers
DAVV CET Syllabus For Group C
IPU CET Sample Papers for MBA
B.A.R.C sample papers and previous year question papers
CBSE Group Mathematics Olympiad Sample Papers
TNPSC Group-1 Tamil Sample Question Paper
Sample Group II exam interview questions
In Tamil and English Sample Paper for TNPSC Group 4
In Tamil and English Sample Paper for TNPSC Group 2
CBSE sample papers, model papers, question papers for class 12
Sample paper for TNPSC Group 2 Exam
In Tamil and English Sample Paper for TNPSC Group 1
Sample Paper for TNPSC Group IV
Sample Papers for TNPSC Group II Exam
CBSE Group Maths Olympiad Sample Papers
TNPSC Group I Sample Papers
SSC FCI Sample Papers






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9