GITAM Admission Test Previous Papers For M Tech - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams




  #1  
Old January 15th, 2018, 09:36 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default GITAM Admission Test Previous Papers For M Tech

Hi buddy here I am am searching GITAM Admission Test Previous Papers For M Tech program admission , so would you plz tell me from where I can get it ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old January 15th, 2018, 09:38 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 14,245
Default Re: GITAM Admission Test Previous Papers For M Tech

GITAM Admission Test (GAT) is a computer based online test for admission to UG & PG Technology Programs in GITAM University at its Visakhapatnam and Hyderabad Campuses.

As you are asking for GITAM Admission Test Previous Papers For M Tech admission , so on your demand I am providing same for you

1. What Should Come In The Place Of (?) In The Given Series? Ace, Fgh, ?, Pon
(A) Kkk
(B) Jki
(C) Hjh
(D) Ikl
Ans. (A)

2. Typist : Typewriter : : Writer: ?
(A) Script
(B) Pen
(C) Paper
(D) Book
Ans. (B)

3. Paint: Artist : : Wood: ?
(A) Furniture
(B) Forest
(C) Fire
(D) Carpenter
Ans. (D)

4. Acme : Mace :: Alga: ?
(A) Glaa
(B) Gaal
(C) Laga
(D) Gala
Ans. (D)

5. Eighty : Gieyth : : Output:?
(A) Utoptu
(B) Uotupt
(C) Tuoutp
(D) Tuotup
Ans. (D)

6. ‘medicine’ Is Related To ‘patient’ In The Same Way As ‘education’ Is Related To—
(A) Teacher
(B) School
(C) Student
(D) Tuition
Ans. (C)

7. Fill In The Missing Letter In The Following Series—S, V, Y, B, ?
(A) C
(B) D
(C) E
(D)G
Ans. (C)

8. What Should Come In The Place Of Question Mark In The Following Series? 3, 8, 6, 14, ?, 20
(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Ans. (D)

9. Select The Correct Option In Place Of The Question Mark. Aop, Cqr, Est, Guv, ?
(A) Iyz
(B) Hwx
(C) Iwx
(D) Jwx
Ans. (C)

10. What Should Come In The Place Of Question Mark In The Following Series? 1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56
Ans. (B)

Directions—(Q. 11 To 14): Select The One Which Is Different From The Other Three.

11. (A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra
Ans. (D)

12. (A) January
(B) February
(C) July
(D) December
Ans. (B)

13. (A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran
Ans. (B)

14. (A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon
Ans. (C)

Directions—(Q. 15 To 17): Based On Alphabets.

15. If The Sequence Of The Alphabets Is Reversed Which Of The Following Would Be The 14th Letter From Your Left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None Of These
Ans. (D)

16. Which Letter Is The 8th Letter To The Right Of The Letter, Which Is 12th From The Left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y
Ans. (B)

17. Which Letter Is The 8th Letter To The Right Of The Letter Which Is 10th To The Left Of The Last But One Letter From The Right?
(A) V
(B) X
(C) W
(D) I
Ans. (C)

Directions—(Q. 18 To 23) Three Of The Following Four Are Alike In A Certain Way And So Form A Group. Which Is The One That Does Not Belong To That Group?

18. (A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange
Ans. (C)

19. (A) Rabbit
(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail
Ans. (A)

20. (A) Polo
(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom
Ans. (A)

21. (A) Sun
(B) Universe
(C) Moon
(D) Star
Ans. (B)

22. (A) Cheese
(B) Milk
(C) Curd
(D) Ghee
Ans. (B)

23. (A) Carrot
(B) Radish
(C) Potato
(D) Brinjal
Ans. (D)

24. In A Certain Code ‘contributor’ Is Written As ‘rtnocirotub’. How Is ‘prohibition’ Written In That Code?
(A) Noitibihorp
(B) Ihorpbition
(C) Itionbihotp
(D) Ihorpbnoiti
Ans. (D)

25. If ‘cat’ And ‘boat’ Are Written As Xzg And ‘ylzg’ Respectively In A Code Language How Is ‘egg’ To Be Written In The Same Language?
(A) Vss
(B) Urr
(C) Vtt
(D) Utf
Ans. (C)

26. In A Code Language Singer Is Written As Aibced Then Ginger Will Be Written In The Same Code As—
(A) Cbiecd
(B) Cibced
(C) Cbiced
(D) Cibecd
Ans. (B)

27. If Bat Is Coded As 283, Cat Is Coded As 383 And Are Is Coded As 801,Then The Code For Better Is—
(A) 213310
(B) 213301
(C) 123301
(D) 012334
Ans. (A)

28. If Water Is Called Black, Black Is Called Tree, Tree Is Called Blue, Blue Is Called Rain, Rain Is Called Pink And Pink Is Called Fish In A Certain Language Then What Is The Colour Of Sky Called In That Language?
(A) Blue
(B) Fish
(C) Rain
(D) Pink
Ans. (C)

29. A Man Walks 3 Km Northwards And Then Turns Left And Goes 2 Km. He Again Turns Left And Goes 3 Km. He Turns Right And Walks Straight. In Which Direction He Is Walking Now?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans. (B)

30. One Morning After Sunrise Vikram And Shailesh Were Standing In A Lawn With Their Back Towards Each Other. Vikram’s Shadow Fell Exactly Towards Left-hand Side. Which Direction Shailesh Was Facing?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans. (D)

31. Nageena Is Taller Than Pushpa But Not As Tall As Manish. Rama Is Taller Than Namita But Not As Tall As Pushpa. Who Among Them Is The Tallest?
(A) Manish
(B) Pushpa
(C) Namita
(D) Nageena
Ans. (A)

32. In An Examination Raj Got More Marks Than Moti But Not As Many As Meena. Meena Got More Marks Than Ganesh And Rupali. Ganesh Got Less Marks Than Moti But His Marks Are Not The Lowest In The Group. Who Is Second In The Descending Order Of Marks?
(A) Meena
(B) Rupali
(C) Raj
(D) None Of These
Ans. (C)

33. Pointing To A Photograph Of A Girl, Rajan Said “she Has No Sister Or Daughter But Her Mother Is The Only Daughter Of My Mother.” How Is The Girl In The Photograph Related With Rajan’s Mother?
(A) Sister In Law
(B) Grand Daughter
(C) Daughter In Law
(D) None Of These
Ans. (B)

34. If Amit’ S Father Is Billoo’ S Father’s Only Son And Billoo Has Neither A Brother Nor A Daughter. What Is The Relationship Between Amit And Billoo?
(A) Uncle—nephew
(B) Father—daughter
(C) Father—son
(D) Grandfather—grandson
Ans. (C)

35. An Application Was Received By Inward Clerk In The Afternoon Of A Weekday. Next Day He Forwarded It To The Table Of The Senior Clerk, Who Was On Leave That Day. The Senior Clerk Next Day Evening Put Up The Application To The Desk Officer. Desk Officer Studied The Application And Disposed Off The Matter On The Same Day, I.E., Friday. Which Day The Application Was Received By The Inward Clerk?
(A) Tuesday
(B) Earlier Week’s Saturday
(C) Wednesday
(D) Monday
Ans. (C)

36. Flight To Mumbai Leaves Every 5 Hours. At The Information Counter I Learnt That The Flight Took Off 25 Minutes Before. If The Time Now Is 10 : 45 A.M., What Is The Time For The Next Flight?
(A) 2 : 20 A.M.
(B) 3 : 30 A.M.
(C) 3 : 55 P.M.
(D) 3 : 20 P.M.
Ans. (D)}

37. Babloo Ranked 16th From The Top And 29th From The Bottom Among Those Who Passed An Examination. 6 Boys Did Not Participate In The Competition and 5 Failed In The Examination. How Many Boys Were There In The Class?
(A) 44
(B) 40
(C) 50
(D) 55
Ans. (D)

38. Indra Is 7th From The Left And Jaya Is 5th From The Right. When They Interchange Their Position Jaya Becomes 19th From The Right. What Is Indra’s Position From The Left?
(A) 21st
(B) 19th
(C) 23rd
(D) 20th
Ans. (D)

39. How Many 5’s Are In The Following Sequence Of Numbers Which Are Immediately Preceded By 7? 8 9 5 3 2 5 3 8 5 5 6 8 7 3 3 5 7 7 5 3 6 5 3 3 5 7 3 8
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Ans. (A)

40. How Many 8’s Are There In The Following Sequence Which Are Immediately Preceded By 6 But Not Immediately Followed By 5? 6 8 5 7 8 5 4 3 6 8 1 9 8 5 4 6 8 2 9 6 8 1 3 6 8 5 3 6
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Ans. (C)

41. If Earthquake Is Coded As Mogpenjosm Then Equate Will Be Coded As—
(A) Menopm
(B) Menomp
(C) Njogpm
(D) Mnjopm
Ans. (D)

42. If Country Is Coded In Certain Way As Emwlvpa, Electorate Will Be Coded In The Same Manner As—
(A) Cjcefqpywc
(B) Cjgerqtyvg
(C) Cncerqpcrg
(D) Gjgavmtyvc
Ans. (D)

43. ‘air’ Is To ‘bird’ As ‘water’ Is To ……..
(A) Drink
(B) Fish
(C) Wash
(D) Swim
Ans. (B)

44. ‘pencil’ Is To ‘write’ As ‘knife’ Is To ………
(A) Injure
(B) Peel
(C) Prick
(D) Attack
Ans. (B)

45. Mohan Is 18th From Either End Of A Row Of Boys ? How Many Boys Are There In That Row?
(A) 26
(B) 32
(C) 24
(D) 35
Ans. (D)

46. In A Class Of 60 Where Boys Are Twice That Of Girls, Ramya Ranked 17th From The Top. If There Are 9 Boys Ahead Of Ramya, How Many Girls Are After Her In The Rank?
(A) 26
(B) 12
(C) 10
(D) 33
Ans. (B)

47. ‘soldier’ Is Related To ‘army’ In The Same Way As ‘pupil’ Is Related To …….
(A) Education
(B) Teacher
(C) Student
(D) Class
Ans. (D)

48. ‘kilogram’ Is Related To ‘quintal’ In The Same Way As ‘paisa’ Is Related To………
(A) Coin
(B) Money
(C) Cheque
(D) Rupee
Ans. (D)

49. ‘stammering’ Is To ‘speech’ As Deafness Is To …………
(A) Ear
(B) Hearing
(C) Noise
(D) Commotion
Ans. (B)

50. ‘guilt’ Is To ‘past’ As ‘hope’ Is To …………
(A) Present
(B) Future
(C) Today
(D) Hopeless
Ans. (B)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Gitam Admission Test Question Paper
GITAM Entrance Test Previous Papers
GITAM Admission Test Date
GITAM GAT Previous Papers
GITAM Sample Test Papers
Previous Question Papers Of GITAM University
Common Law Admission Test previous year question papers
Question papers of Air Force Common Admission Test of previous years free download
Air Force Common Admission Test previous year question papers
Common Law Admission Test question papers of previous years
Common Law Admission Test LLM entrance previous years question papers
Xavier Admission Test previous question papers
Graduate Management Admission Test previous year question papers
Air Force Common Admission Test 2014 previous year question papers
IIT Joint Admission Test previous year question papers free download
Common Admission Test previous year question papers
Common Law Admission Test previous year question papers for UG courses
Birla Institute of Technology and Science Admission Test question papers of previous
Common Admission Test previous years question papers
Common Management Admission Test previous year question papers






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9