RRB Junior Engineer Papers - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old January 13th, 2018, 03:33 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default RRB Junior Engineer Papers

Can you please provide me the sample question paper of Railway Recruitment Board RRB Junior Engineer Exam for preparation?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old January 13th, 2018, 03:34 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 14,245
Default Re: RRB Junior Engineer Papers

I am providing you the sample question paper of Railway Recruitment Board RRB Junior Engineer Exam.

RRB Junior Engineer Exam question paper

1. Which is the following pairs of regional Railways and their headquarters not
true?
(a) South-Central Railway - Secunderabad
(b) Central railway - Bhopal
(c) South Railway - Chennai
(d) North Railway - New Delhi
Answer: B
2. Between which of the destinations the first Indian train was started?
(a) From Calcutta to Delhi (b) From Mumbai to Thane
(c) From Mumbai to Surat (d) From Mumbai to Madras
Answer: B
3. When was the first train in Indian started?
(a) 1851 (b) 1852 (c) 1853 (d) 1854
Answer: C
4. In which Governor-General’s reign railway lines in India were established?
(a) Lord William Bentick (b) Lord Cornwallis
(c) Lord Kenning (d) Lord Dalhousie
Answer: D
5. A station where the rail lines end, is called
(a) junction station (b) way-side-station
(c) block station (d) terminal station
Answer: D
6. How much distance was traveled by first train of India?
(a) 33 km (b) 36 km (c) 34 km (d) 46 km
Answer: C
7. What is the position of the Indian Railway in the world according to the length
of rail lines?
(a) First (b) Second (c) Third (d) Fourth
Answer: D RRB Mumbai Junior Engineer Electrical Mechanical
Previous Paper 2007
8. What is the length of North-Eastern Frontier Railway (NEFR)?
(a) 4300 Km (b) 3700 Km (c) 4290 km (d) 5298 km
Answer: B
9. The headquarters of North-Eastern railway is situated at
(a) Mumbai (V.T) (b) Guwahati (c) Gorakhpur (d) New Delhi
Answer: C
10. When was the North-Eastern frontier Railway (NEFR) established?
(a) 15th Jan, 1958 (b) 15th Jan, 1955
(c) 2nd Jan, 1956 (d) 14th April, 1952
Answer: A
11.The zone with the minimum length is
(a) North-Eastern Railway
(b) North-Eastern Frontier Railway
(c) South-East Railway
(d) South-Central Railway
Answer: B
12. Where is the Indian Railways Institute of Civil Engineering Institute situated?
(a) Pune (b) Chennai (c) Nasik (d) Sikandrabad
Answer: A
13. How many training institutions of Railways are in India?
(a) Three (b) Four (c) Five (d) Six
Answer: C
14. What is the position of the Indian Railway under the zonal system?
(a) First (b) Second (c) Third (d) Forth
Answer: B
15. Which of the gauges is used in the hilly areas?
(a) Broad gauge (b) Meter gauge
(c) Narrow gauge (d) Special gauge
Answer: C
16. The headquarters of North -Eastern Frontier Railway (NEFR) is
(a) Calcutta (b) Maligaon (Guwahati)
(c) Chennai (d) Gorakhpur
Answer: B 17. In which of the following cities, the first sub-way train was started?
(a) Mumbai (b) Delhi (c) Calcutta (d) Chennai
Answer: C
18. General Manger is responsible for
(a) Railway Board (b) Railway Ministry
(c) Both railway Board and Railway Ministry
(d) None of these
Answer: A
19. The headquarters of South-Central Railways is situated at
(a) Mumbai (V.T) (b) Chennai
(c) Secundrabad (d) Mumbai (Central)
Answer: C
20. The headquarters of Northern Railway is at
(a) New Delhi (b) Guwahati (c) Gorakhpur (d) Mumbai (V.T)
Answer: A
21. The headquarters of South Railways is situated at
(a) Calcutta (b) Chennai (c) Delhi (d) Mumbai
Answer: B
22. In which institution the training of electric work is being given?
(a) Indian Railways Institute of Mechanical and Electrical Engineering
(b) Indian Railways Institute of Electrical Engineering
(c) Railway Staff College
(d) Indian Railways Institute of Civil Engineering
Answer: B
23. Who invented the railway engine?
(a) Charles Babbage (b) Isaac Newton
(c) James Watt (d) George Stephenson
Answer: D
24. Where is the Indian Railways Institute of Mechanical and Electrical
Engineering Insttitue situated?
(a) Nasik (b) Baroda (c) Jamalpur (d) Pune
Answer: C
25. Metro Railway is functioning in which of the following Indian States?
(a) Gujarat (b) Maharashtra (c) West Bengal (d) Tamil Nadu
Answer: C 26. Where is the extreme north of India a railway station?
(a) Jammutavi (b) Amritsar (c) Pathancoat (d) Guwahat
Answer: A
27. How many institutions do give suggestions for railways technology?
(a) One (b) Two (c) Three (d) Four
Answer: B
28. Diesel Locomotive Works is situated at
(a) Perambur (b) Varanasi (c) Kapurthala (d) Bangalore
Answer: B
29. The manufacturing of steam engine in Chittranjan Locomotive Works was
stopped in
(a) 1974 (b) 1961 (c) 1971 (d) 1973
Answer: C
30. The passenger bogies of the Indian Railways are manufactured at which of the
following places?
(a) Kapurthala (b) Chittranjan (c) Perambur (d) Bangalore
Answer: C
31. Indian Railways which is the largest of the Public Sector Enterprises, is divided
in how many regions?
(a) 7(b) 9 (c) 8(d) 10
Answer: B
32. Besides Mahrashtra, Karnataka and Goa, which of the following is the fourth
State for Konakan Railway Project?
(a) Kerala (b) Tamil Nadu (c) Gujarat (d) Andhra Pradesh
Answer: A
33. Palace On Wheels train was inaugurated in which year?
(a) 1988 (b) 1972 (c) 1982 (d) 1965
Answer: C
34. When was the Central Railway established?
(a) 5th Nov 1951 (b) 14th Nov 1951
(c) 14th April 1951 (d) 16th August, 1951
Answer: A
35. Rajasthan is under which of the following railway zones?
(a) Northern region (b) Western region (c) North-Western region (d) Central Region
Answer: B
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Previous Year Papers Of DMRC Junior Engineer
DMRC Question Papers For Junior Engineer
SSC Junior Engineer Sample Papers Pdf
SSC Junior Engineer Electrical Old Question Papers
DMRC Junior Engineer Exam Question Papers
SSC Junior Electrical Engineer Exam papers
Where to get SSC Junior Engineer Exam question papers
SSC Junior Electrical Engineer Previous Papers
Electrical Junior Engineer Exam unsolved papers
Electrical Junior Engineer Exam Solved papers
RRB previous question papers for junior engineer
Question Papers for RRB Junior Engineer Exam
Question Papers of UPCL Position of Junior Engineer
Previous year question papers of SSC Junior Civil Engineer
SSC Junior Engineer Position Question Papers
Model question papers of Junior Engineer Mechanical exam
Question Papers for Junior Engineer
Papers for Post of Junior Engineer
RRB papers of junior engineer in Mechanical Engineering
SSC Junior Engineer Mechanical Question Papers






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 09:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9