SBI Clerk Morning Shift - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old December 5th, 2017, 05:42 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default SBI Clerk Morning Shift

Hii sir, I Wants to get the Question Paper of the General Awareness Section of the of the SBI Clerk Morning Shift Examination ?
Reply With Quote
  #2  
Old December 6th, 2017, 11:23 AM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 35,175
Default Re: SBI Clerk Morning Shift

State Bank of India Conducts the Clerical Recruitment Exam for the Recruitment of the Clerical Post in the Various branches of the State Bank of India

This section is covering various topics i.e. General Knowledge, Current Affairs, Banking GK, Financial Awareness, Marketing Aptitude (SBI Only) etc.

Question Paper of the General Awareness Section
1).Mahatma Gandhi was kept prison in Aga Khan Palace which was located at ______.
Answer: Pune, Maharastra

2).Which is the Largest Solar Power Plant in India?
Answer: Bhagwanpur, Gujarat

3).Bharathiya Mahila Bank Comes under _____
Answer: RBI

4).July 11 is celebrated as?
Answer: World Population Day

5).According to census 2011 which state has very worst sex ratio?
Answer: Haryana

6).FMC has recently merged with _____
Answer: SEBI

7).Kanha wildlife sanctuary is located at _____.
Answer: Madhya Pradesh

8).Lima is the capital of _____
Answer: Peru

9).What is the currency of Malaysia?
Answer: Malaysian Ringgit

10).What is the Headquarters of Indian Overseas Bank?
Answer: Chennai


12).Seema Punia is related to which sports?
Answer: Discus Thrower

13).Kandla Seaport is located at ____.
Answer: Gujarat

14).Salt Lake Stadium is located at _______.
Answer: Kolkata

15).Hazaribagh wildlife sanctuary is located at _____.
Answer: Jharkhand

16).Constituency of Jayant sinha is Hazaribagh which is located at _____.
Answer: Jharkhand

17).What is the initial corpus of NIIC?
Answer: Rs. 20,000 crore


18).SDR related to which organization?
Answer: SDR- Special Drawing Rights is related to IMF

19).Cuttack is situated near which river banks?
Answer: Mahanadhi

20).Krishna Sagar dam is located on which river?
Answer: Kaveri

21).Headquarters of World Tourism Organization?
Answer: Madrid, Spain

22).Who is the India’s Chief Economic Advisor?
Answer: Arvind Subraminian

23).Play it My Way” is the autobiography of?
Answer: Sachin Tendulkar

24).which is the regulatory body of Regional Rural Banks?
Answer: NABARD

25).What is the maximum loan limit of small finance banks as per RBI regulation?
Answer: Rs. 25 lakhs

26).An account will be considered as dormant if it is inactive for how many years?
Answer: 2 years
27). ECB stands for
Answer: External Commercial Borrowing

28).In RTGS, “T” stands for ____
Answer: Time (RTGS-Real Time Gross Settlement)

29).What is the maximum amount in Mudra Scheme?
Answer: Rs.10 Lakhs
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Timings of Second Shift in IP University
HCL UK Shift Timings
IP University 2nd Shift Timing
Morning Star Academy
Ram Lal Anand College (Morning & Evening)
Morning Star Residential Public School
Bhilai Institute Of Technology Bhilai House Durg (First Shift)
Morning star Polytechnic
Morning Bcom Colleges in Bangalore
Morning Star College Angamali
Morning Star English Medium School
Morning Star
Morning Star Public School
Morning Star English High School
Morning Glory Nursery School
Morning Star Higher Secondary School
Morning Star College
Morning Star High School
Bangabasi Morning College
Lunglei Morning College, Mizoram






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 08:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9