Vizag Steel Jr Trainee Previous Papers - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old November 13th, 2017, 03:19 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Vizag Steel Jr Trainee Previous Papers

I want the previous question paper of Vizag Steel Plant Junior Trainee Exam so will you please provide me?
Reply With Quote
  #2  
Old November 13th, 2017, 03:47 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 33,519
Default Re: Vizag Steel Jr Trainee Previous Papers

I am providing you the previous question of Vizag Steel Plant Junior Trainee Exam

Vizag Steel Plant Junior Trainee Exam question paper

Aptitude/Reasoning


1. If the following numbers are rewritten by interchanging the digits in tens place and hundreds
place and then arranging them in the descending order. What will be the second digit of the newly
formed fifth number from your right ?
479, 736, 895, 978, 389, 675
(A) 3
(B) 4 (C) 5
(D) 6
Ans : (C)
2. P is 60 m South-East of Q. R is 60 m North-East of Q. Then R is in which direction of P ?
(A) North
(B) North-East
(C) South
(D) South-East
Ans : (A)
Directions(Q. 35) Read the following information for answering the questions that follow
On a playing ground A, B, C, D and E are standing as described below facing the North.
(i) B is 50 metres to the right of D.
(ii) A is 60 metres to the South of B
(iii) C is 40 metres to the West of D.
(iv) E is 80 metres to the North of A.
3. If a boy walks from C, meets D followed by B, A and then E, how many metres has he walked if
he has travelled the straight distance all through ?
(A) 120
(B) 150
(C) 170
(D) 230
Ans : (D)
4. What is the minimum distance (in metre approximately) between C and E?
(A) 53
(B) 78
(C) 92
(D) 120
Ans : (C)
5. Who is to the South-East of the person who is to the left of D ?
(A) A
(B) B
(C) C
(D) E
Ans : (A)
6. A man was walking in the evening just before the sun set. His wife said that, his shadow fell on
his right. If the wife was walking in the opposite direction of the man, then which direction the
wife was facing ?
(A) North
(B) West

(C) South
(D) East
Ans : (C)
Directions(Q. 711) In each of the following questions choose the set of numbers from the four
alternative sets that is similar to the given set.
7. Given set : (4, 9, 18)
(A) (8, 14, 22)
(B) (10, 15, 25)
(C) (6, 12, 23)
(D) (12, 17, 26)
Ans : (D)
8. Given set : (10, 14, 17)
(A) (4, 11, 14)
(B) (9, 12,
(C) (8, 13, 18)
(D) (6, 9, 12)
Ans : (A)
9. Given set : (7, 27, 55)
(A) (21, 35 , 52)
(B) (18, 42 , 65)
(C) (16, 40 , 72)
(D) (13, 30 , 58)
Ans : (C)
10. Given set : (39, 28, 19)
(A) (84, 67 , 52)
(B) (52, 25 , 17)
(C) (70, 49 , 36)
(D) (65, 45 , 21)
Ans : (A)
11. Given set : (246, 257, 358)
(A) (233, 343, 345)
(B) (273, 365, 367)
(C) (143, 226, 237)
(D) (145, 235, 325)
Ans : (A)
Directions(Q. 1216) Each question contains six or seven statements followed by four sets of
combinations of three. Choose the set in which the statements are logically related.
12.
(1) All books are having pages.
(2) All kings are having pages.
(3) All kings are books.
(B) 4, 2, 6
(C) 1, 5, 3
(D) 2, 4, 5
Ans : (B)

Directions(Q. 1721) Each of the questions below consists of a question and two statements
numbered (I) and (II). You have to decide whether the data provided in the statements are
sufficient to answer the question. Give answers
(A) If the data in statement (I) alone are sufficient to answer the question, while the data in
statement (II) alone are not sufficient to answer the question;
(B) If the data in statement (II) alone are sufficient to answer the question, while the data in
statement (I) alone are not sufficient to answer the questions;
(C) If the data even in both statements (I) and (II) together are not sufficient to answer the
question;
(D) If the data in both statement (I) and (II) together are necessary to answer the question.
17. In which direction is Mahatmajis statue facing ?
I. The statue is towards the northern end of the city.
II. The statues shadow falls towards East at 5 Oclock in the evening.
Ans : (C)
18. What is the total number of pupils in the final year class ?
I. The number of boys in the final year class is twice as much as the number of girls in that class.
II. The sum of the ages of all the pupils in the class is 399 years and their average age is 19
years.
Ans : (B)
19. Who is the tallest among A, B, C and D ?
I. A is taller than C.
II. B is taller than C and D.
Ans : (C)
20. How many Sundays are there in a particular month of a particular year?
I. The month begins on Monday.
II. The month ends on Wednesday.
Ans : (D)
21. What is the total number of pages in this book ?
I. I counted 132 pages from the beginning of this book.
II. My wife counted 138 pages starting from the end of the same book.
Ans : (C)
Directions(Q. 2226) In each of the questions given below, there is a statement followed by
three assumptions numbered I, II and III. An assumption is something supposed or taken for
granted. You have to consider the statement and assumptions and then decide, which of the
assumption(s) is/are implicit in the statement.
22. Statement : During pre-harvest kharif seasons, the government has decided to release vast
quantity of foodgrains from FCI.
Assumptions :I. There may be a shortage of foodgrains in the market during this season.
II. The kharif crop may be able to replenish the stock of FCI.
III. There may be a demand from the farmers to procure kharif crop immediately after harvest.
(A) None is implicit
(B) Only I and II are implicit (C) Only II and III are implicit (D) All are implicit
Ans : (D)
23. Statement : To improve the employment situation in India, there is a need to recast the
present educational system towards implementation of scientific discoveries in daily life.

Assumptions :I. The students after completing such education may be able
to earn their livelihood.
II. This may bring meaning of education in the minds of the youth.
III. The state may earn more revenue as more and more people will engage themselves in self
employment.
(A) Only I and II are implicit
(B) Only III is implicit
(C) Only I and III are implicit
(D) None is implicit
Ans : (A)
24. Statement : To increase profit, the oil exporting countries decided to reduce the production of
crude by 5 million barrels per day. Assumptions :I. The price of crude may increase due to less
production. II. The demand of crude may remain same in future.
III. Other countries may continue buying crude from these countries. (A) All are implicit
(B) Only II and III are implicit (C) Only I and II are implicit (D) None is implicit
Ans : (C)
25. Statement : We do not want you to see our product on newspaper, visit our shop to get a full
view. an advertisement.
Assumptions :I. People generally decide to purchase any product after seeing the name in the
advertisement.
II. Uncommon appeal may attract the customers. III. People may come to see the product.
(A) All are implicit
(B) None is implicit
(C) Only II and III are implicit
(D) Only I and II are implicit
Ans : (A)
26. Statement : The Reserve Bank of India has directed the banks to refuse fresh loans to major
defaulters.
Assumptions :I. The banks may still give loans to the defaulters.
II. The defaulters may repay the earlier loan to get fresh loan.
III. The banks may recover the bad loans through such harsh measures.
(A) All are implicit
(B) None is implicit
(C) Both II and III are implicit
(D) Both I and II are implicit
Ans : (C)
Directions(Q. 2731) In questions given below, statements 1 and 2 are followed by conclusions I
and II. Taking the statements to be right although they may seem at variance with commonly
accepted facts, mark your answers as under
(A) If only conclusion I follows.
(B) If only conclusion II follows.
(C) If both I and II follows.
(D) Neither I nor II follows.
27. Statements :
1. All hands are machines.
2. All machines are wheels.
Conclusions :I. All wheels are hands.
II. All hands are wheels.

Ans : (B)
28. Statements :
1. Some buds are leaves.
2. Some leaves are red. Conclusions :
I. Some buds are red.
II. Some leaves are not buds.
Ans : (B)
29. Statements :
1. Some stones are shells.
2. All shells are pearls.
Conclusions :
I. Some stones are pearls.
II. All pearls are shells.
Ans : (A)
30. Statements :
1. Brown is red and blue is green.
2. Green is pink and yellow is red. Conclusions :
I. Yellow is brown.
II. Pink is blue.
Ans : (C)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Apprentice In Vizag Steel Plant
Vizag Steel Email
Vizag Steel Jr Trainee Admit Card Download
Vizag Steel MT Through GATE
Vizag Steel Previous Papers for EEE
Cut Off Marks For Vizag Steel
Sharda Steel Vizag
Vizag Steel OCM Answer Key
Vizag Steel City Securities
Vizag Steel Factory Explosion
Vizag Steel Plant Jobs for MBA
Vizag Steel Management Trainee Written Test
Jindal Steel Graduate Engineer Trainee Questions Papers for Electronics
Vizag Steel Management Trainee Written Test syllabus
Admit Card Vizag Steel Management Trainee
Steel Authority of India Management Trainee Electrical previous year question papers
Bokaro Steel Plant Technician Trainee Exam Question Papers
Previous year Paper For Vizag Steel Plant exam
Jindal Steel Graduate Engineer Trainee Questions Papers for Electrical






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 01:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9