Elitmus Paper Difficulty Level - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old October 12th, 2017, 06:43 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Elitmus Paper Difficulty Level

I have started preparation for Elitmus pH Test yesterday. I want to know about difficulty level of question paper. So can anybody provide sample question papers of Elitmus pH Test?
Reply With Quote
  #2  
Old October 13th, 2017, 11:41 AM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 33,319
Default Re: Elitmus Paper Difficulty Level

As you want to check difficulty level of Elitmus pH Test, so I am providing sample question paper of Elitmus pH Test for your reference:

Elitmus pH Test Sample Question Paper
1. What should come in the place of (?) in the given series?
ACE, FGH, ?, PON
(A) KKK
(B) JKI
(C) HJH
(D) IKL
Ans. (A)

2. Typist : Typewriter : : Writer: ?
(A) Script
(B) Pen
(C) Paper
(D) Book
Ans. (B)

3. Paint: Artist : : Wood: ?
(A) Furniture
(B) Forest
(C) Fire
(D) Carpenter
Ans. (D)

4. acme : mace :: alga: ?
(A) glaa
(B) gaal
(C) laga
(D) gala
Ans. (D)

5. EIGHTY : GIEYTH : : OUTPUT:?
(A) UTOPTU
(B) UOTUPT
(C) TUOUTP
(D) TUOTUP
Ans. (D)

6. ‘Medicine’ is related to ‘Patient’ in the same way as ‘Education’ is related to—
(A) Teacher
(B) School
(C) Student
(D) Tuition
Ans. (C)

7. Fill in the missing letter in the following series—
S, V, Y, B, ?
(A) C
(B) D
(C) E
(D)G
Ans. (C)

8. What should come in the place of question mark in the following series?
3, 8, 6, 14, ?, 20
(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Ans. (D)

9. Select the correct option in place of the question mark.
AOP, CQR, EST, GUV, ?
(A) IYZ
(B) HWX
(C) IWX
(D) JWX
Ans. (C)

10. What should come in the place of question mark in the following series?
1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56
Ans. (B)
Directions—(Q. 11 to 14): Select the one which is different from the other three.

11. (A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra
Ans. (D)

12. (A) January
(B) February
(C) July
(D) December
Ans. (B)

13. (A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran
Ans. (B)

14. (A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon
Ans. (C)

Directions—(Q. 15 to 17): based on alphabets.
15. If the sequence of the alphabets is reversed which of the following would be the 14th letter fromyour left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None of these
Ans. (D)

16. Which letter is the 8th letter to the right of the letter, which is 12th from the left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y
Ans. (B)

17. Which letter is the 8th letter to the right of the letter which is 10th to the left of the last but oneletter from the right?
(A) V
(B) X
(C) W
(D) I
Ans. (C)

Directions—(Q. 18 to 23) Three of the following four are alike in a certain way and so form a group.
Which is the one that does not belong to that group?
18. (A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange
Ans. (C)

19. (A) Rabbit
(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail
Ans. (A)

20. (A) Polo
(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom
Ans. (A)

21. (A) Sun
(B) Universe
(C) Moon
(D) Star
Ans. (B)

22. (A) Cheese
(B) Milk
(C) Curd
(D) Ghee
Ans. (B)

23. (A) Carrot
(B) Radish
(C) Potato
(D) Brinjal
Ans. (D)

24. In a certain code ‘CONTRIBUTOR’ is written as ‘RTNOCIROTUB’. How is ‘prohibition’ written inthat code?
(A) NOITIBIHORP
(B) IHORPBITION
(C) ITIONBIHOTP
(D) IHORPBNOITI
Ans. (D)

25. If ‘CAT’ and ‘BOAT’ are written as XZG and ‘YLZG’ respectively in a code language how is ‘EGG’ tobe written in the same language?
(A) VSS
(B) URR
(C) VTT
(D) UTF
Ans. (C)
Attached Files
File Type: pdf Elitmus pH Test Sample Question Paper.pdf (1,001.7 KB, 0 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
NMAT Difficulty
Syllabus of Elitmus Paper
Elitmus Paper Level
ELITMUS Paper Solutions
LSAT Difficulty
Elitmus Question Paper Download
Elitmus Paper Sections
Sample Paper Of Elitmus
Sample Paper of Elitmus Exam
IIFT Paper Level
Level Of Elitmus Exam
Level of eLitmus Paper
ELITMUS Latest Paper
Sample Question Paper For Elitmus Ph Test
Practice Paper For Elitmus
Elitmus Paper Type
Difficulty Level Of SSC CGL
Elitmus Exam Paper Pattern
CFA Course Difficulty
LSAT Difficulty






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 05:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9