Previous Solved Question Paper Of National Insurance Company Limited - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old October 10th, 2017, 06:23 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Previous Solved Question Paper Of National Insurance Company Limited

Hii sir, I Wants to get the Question paper of the Administrative Officer Recruitment Exam of the of National Insurance Company Limited ?
Reply With Quote
  #2  
Old October 11th, 2017, 12:39 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 33,119
Default Re: Previous Solved Question Paper Of National Insurance Company Limited

As you asking for the Question paper of the Administrative Officer Recruitment Exam of the of National Insurance Company Limited the Question Paper is given below

Administrative Officer Exam General Awareness

1. Which of the following is not the name of an Insurance Scheme launched by the Government of India
(A) ]anashree Bima Yojana
(B) Krishi Shramik Sarnajik
Suraksha Yojana
(C) Shiksha Sahyog Yojana
(D) Varsha Bima Yojana
(E) National Saving Scheme
Programme
Answer.D

2. Which of the following insurance companies writes its punch line in the advertisements "Insurance is The subject matter
of solicitation" ?
(A) CIC
(B) LIC
(C) ING Vysya Life InsuranceCo.
(D) Tata AIG Life Insurance Co.
(E) None of these
Answer.B

3. How much Foreign Institutional Investment is allowed in insurance sector at present
(A) 20%
(B) 46%
(C) 59%
(D) 63%
(E) None of these

Answer.E

4. How many public sector companies in India are in Insurance Business
(A) Only one
(B) Two
(C) Three
(D) Four
(E) More than ten
Answer.A

5. Which of the following was the parent company of New India Assurance ?
(A) LIC
(B) GIC
(C) Oriental Insurance Co. Ltd.
(D) United India Insurance
(E) None of these
Answer.B

6. Which of the following organizations of the workers of unorganized sector has adopted an insurance scheme for all its workers and has become a model organization for the workers of the unorganized
sector ?
(A) SERC
(B) SEWA
(C) VSNL
(D) SEBI
(E) MTNL
Answer.B

7. Which of the following projects of the ISRO was recently insured by the New India Assurance Company ?
(A) MATSAT-II
(B) Aryabhatt
(C) PSLV
(D) Chandrayaan
(E) lNSATó2E
Answer.C

8. Which of t.he following industrial groups of India is Not in any type of Insurance Business in India 7
(A) Tatas
(B) Birlas
(C)' Iaipurias
(D) Mahindras
(E) All are in Insurance Business
Answer.C

9. Which of the following words/ terms is closely associated with the insurance business
(A) Archives
(B) Donation
(C) Actuary
(D) Quest
(E) All are associated with
insurance
Answer.C

10. Which of the following is the abbreviated name of the agency / organization which is the regulator of insurance business in India ?
(A) NHB
(B) IRDA
(C) IBA
(D) IDFC
(E) ICRISAT
Answer.B

ll. Insurance services are normally not provided for which of the following?
(A) Health
(B) Life
(C) jobs
(D) House & Property
(E) It is available for all
Answer.C

12. The New India Assurance Company was established in 1919 by
(A) Dorab Tata
(B) G. D. Birla
(C) Iamunalal Baja]
(D) Kamlapat Singhania
(E) None of these
Answer.A

13. Which of the following is largest Non Life Insurance Company in India ?
(A) ICICI Lombard General
Insurance Company Ltd.
(B) United India Insurance
Company Ltd.
(C) General Insurance Company Ltd.
(D). New India Assurance Company Ltd.
(E) None of these
Answer.D

14. Ramesh Pokhriyal has taken over as the new-
(A) Chief Minister of Chhattisgarh
(B) Chief Minister of Uttarakhand
(C) Governor of Haryana
(D) Governor of Uttarakhand
(E) Governor of Chhattisgarh
Answer.B

15. As per the announcement made by the Govt. of India, which of the following organizations is set up by it for a very specific purpose of providing a personal identity card to all its citizens ?
(A) National Remote Sensing Agency
(B) Unique Identification
Authority of India (UIA)
(C) National Spot Exchange
(D) Trade Development Authority
(E) People's Union for Civil
Liberties
Answer.B

Rest of the Questions you may get from the below Attachement that is Free to Download
Attached Files
File Type: pdf NIACL Administrative Officer Exam Question Paper.pdf (2.43 MB, 0 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
National Insurance Company Limited Result.Com
National Insurance Company Limited Login
National Insurance Company Limited Customer Care No
National Insurance Company Limited Gurgaon Office
National Insurance Company Limited Pondicherry
National Insurance Company Limited Kakinada
National Insurance Company Limited NIC Recruitment
National Insurance Company Limited Warangal
MD Of National Insurance Company Limited
National Insurance Company Limited RTI
National Insurance Company Limited Ghatkopar
National Insurance Company Assistant Question Paper
Royal State National Insurance Company Limited
Previous Year Question Paper Of National Insurance Company
National Insurance Company Administrative Officer(Generalist) Question Paper
National Insurance Company previous year question papers
United India Insurance Company Limited Solved Paper
Previous year question papers of National Insurance Company in PDF format
NICL Jobs National Insurance Company Limited






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 10:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9