Andhra Bank PO Previous Papers Download - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old September 13th, 2017, 01:25 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Andhra Bank PO Previous Papers Download

Hi I would like to have the sample question for the various sections for the PO recruitment exam conducted by Andhra Bank?
Reply With Quote
  #2  
Old September 13th, 2017, 02:43 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 33,719
Default Re: Andhra Bank PO Previous Papers Download

The sample question for the various section for the PO recruitment exam conducted by Andhra Bank are as given below:

Andhra Bank PO Sample Questions – General Awareness

1. Who amongst the following is nominated as the "Automotive Man of the year 2009"?
a) Ratan Tata
b) Anand Mahindra
c) Rabul Bqjaj
d) Jagdish Khanar
e) None of these

2. The Summit of which of the following Organizations is popularly known as "London Summit-2009"?
a) OPEC Summit
b) Summit of G-20
c) Ministerial Conference or WTO
d) Summit of G-8
e) None of these

3. Which of the following is/are the recommendations of the Committee on Financial Inclusion chaired by Dr. C.
Rangarajan?
(A) Launching of a National Rural Financial Inclusion Plan (NRFIP) in mission mode.
(B) Creation of two funds with NABARD-Financial Inclusion Promotion & Development Fund (FIPF) and Financial
Inclusion Technology Fund (FITF).
(C) Shifting of the rural branches of all nationalized ba.nks under the direct control of NABARD as only NABARD has the
expertise in disbursement of rural credit.
a) Only A
b) Only B
c) Only C
d) AII A, B & C
e) Both A & B

4. As per the reports in various newspapers India is amongst the top five countries in Asia Pacific region where maximum
number of Mergers and Acquisitions have taken place. What are the main motives behind mergers and acquisitions in
business?
(A) To increase revenue or market share.
(B) To get benefit in Taxation.
(C) To have monopoly on the market of a particular product.
a) Only A
b) Only B
c) Only C
d) Both A & B
e) None of these

5. As per the news published in the major financial newspapers/journals/magazines India's exports and imports both
have come down in last few years. Which of the following is/are probable reason (s) for the same?
(A) As per the new policy of the WTO India can import only those commodities, which are not grown/produced in the
country in adequate quantity/volume to meet total demand. Commodities which India needs to import are very few.
Hence import has gone down.
(C) This slow down in imports/exports is only because there is a Global Economic Crisis. This is why India's exports and
imports both have come down.
a) Only A
b) Only B
c) Only C

Andhra Bank PO Sample Questions – Quantitative Aptitude

1. A train running at the speed of 60 km/hr crosses a pole in 9 seconds. What is the length of the train?

120 metres
180 metres
324 metres
150 metres
Ans: D

2. The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

200 m
225 m
245 m
250 m
Ans: C

3. A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?

12 days
15 days
16 days
18 days
Ans: B

4. A father said to his son, “I was as old as you are at the present at the time of your birth”. If the father’s age is 38 years now, the son’s age five years back was:

14 years
19 years
33 years
38 years
Ans: A

5. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23 ?

2
3
18
21
Ans: A

Andhra Bank PO Model Questions – Reasoning

1. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, … What number should come next?

17
10
12
13
Ans: B

2. Marathon is to race as hibernation is to

winter
bear
dream
sleep
Ans: D

3. All the trees in the park are flowering trees.
Some of the trees in the park are dogwoods.
All dogwoods in the park are flowering trees.
If the first two statements are true, the third statement is

True.
False.
Uncertain.
Ans: A

4. ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

OLPA
KLMA
LLMA
KLLA
Ans: D

5. Look at this series: 1.5, 2.3, 3.1, 3.9, … What number should come next?

4.2
4.4
4.7
5.1
Ans: C

Andhra Bank PO Practice Questions – English

1. BRIEF – Synonym?

Limited
Small
Little
Short
Ans: D

2. Find the correctly spelt word?

Efficient
Treatmeant
Beterment
Employd
Ans: A

3. ENORMOUS – Antonym?

Soft
Average
Tiny
Weak
Ans: C

4. GRAIN:SALT

shardottery
shred:wood
blades:grass
chip:glass
Ans: D

5. To keeps one’s temper

To become hungry
To be in good mood
To preserve ones energy
To be aloof from
Ans: B
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Download DRDO Previous Papers
NIPER Previous Papers Download
Download ICET Previous Papers
IPU Previous Year Papers Download
Andhra University MBA Previous Question Papers
Where to get Andhra Bank Clerk Exam Previous year papers
Andhra Bank Clerk post previous year papers
Previous Year Andhra bank papers
ICICI Bank Probationary Officers question papers of previous years free download
State Bank of India SO previous year papers free download
SCRA Previous Papers Download
DCE Previous Years Papers Download
State Bank of India clerical cadre previous years question papers free download
B.Ed Andhra University Previous Papers
Download Question Papers Andhra Pradesh Drug Inspector Exam
Andhra Bank Clerk Exam Previous Year Question Papers
Previous Years Papers of Andhra Bank PO Entrance Exam
State Bank of India Clerk previous years question papers in PDF format free download
Download Andhra Pradesh SSC Science-II Exam Question Papers
IIFT Previous Papers Download






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9