Static GK CMAT - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old August 9th, 2017, 03:07 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Static GK CMAT

I want the sample General Knowledge GK question paper of Common Management Admission Test (CMAT) Exam, so can you provide me?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old August 9th, 2017, 03:16 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 26,759
Default Re: Static GK CMAT

I am providing you the sample General Knowledge GK question paper of Common Management Admission Test (CMAT) Exam

CMAT Exam General Knowledge GK question paper

1. The country with which India has the longest international boundary?
Answer: Bangladesh

2. India recently defeated New Zealand in a landmark test match at Kanpur, this was India's:
Answer: 500th test


3. Phiroze Jeejeebhoy Towers is popularly known as:
Answer: Bombay Stock Exchange


4. Which of the following got Ballon D'or award 2016 was given to:
Answer: Ronaldo


5. In which of the countries was Demonetization implemented after Demonetization in India:
Answer: Venezuela


6. Other than Assam which only Indian state does the river Brahmaputra flow through?
Answer: Arunachal Pradesh


7. Brahmos has been named after 2:
Answer: rivers


8. How many pillars are there in the emblem of digital India?
Answer: 9


9. Ease of doing business index is prepared by:
Answer: World Bank group


10. Which of the following is not related to Income Tax
Sugam, UIDAI, ITR, Sulabh
Answer: UIDAI


11. Which of the following is not a feature of Smart City in India?
Answer: Citizens should be dressed smartly


12. Who among the following won the Nobel prize?
Answer: Bob Dylan


13. The flower from which the saffron comes out from which flower:
Answer: Crocus Sativus


14. Which famous writer had said "make them laugh, make them cry, make them wait":
Answer: Charles Dickens


15. the energy needed to raise the temperature of 1 gm of water by 1 degree:
Answer: 1 calorie


16. Plants use nitrates from the soil and convert them into:
Answer: nitrogen


17. Which of the following articles is used to implement President's rule in a state:
Answer: Article 356


18. Top company in India as per market capitalization is:
Answer: TCS


19. Rechargeable batteries are also known as Secondary cells


20. Which of the following is the cleanest form of energy?
Answer: Windmill energy


21. The father of Indian Constitution:
Answer: Dr. B R Ambedkar


22. Which of the following is/are from Hundai?
a. Creta b. Verna c. Xcent d. Corolla e. Accord
Answer: a, b and C
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
CMAT MBA
CMAT Ltd CO UK
HP CMAT
CMAT GA
CMAT For MCA
CMAT or CET
ITM CMAT Cut Off
IMS CMAT
Is CMAT for MCA
CMAT Brochure
CMAT MBA Result
CMAT Questions for BHM
CMAT Colleges Cut Off
CMAT For
NLU Under CMAT
MBA CMAT
Top Colleges through CMAT
Institute of maths and static
CMAT
hpu cmat cut-off marks in hpu cmat test in may?






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 07:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9