IBPS Clerk Exam Important Questions - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old March 16th, 2017, 03:01 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default IBPS Clerk Exam Important Questions

Hii sir, I am Preparing for the IBPS CLERK Examination Will you Please provide me the Some Important Question on the Blood Relation ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old March 16th, 2017, 03:07 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 28,105
Default Re: IBPS Clerk Exam Important Questions

As you Asking for the Sample Question on the Blood Relation of the IBPS CLERK Examination that Question Are given below



1. If Kamal says, "Ravi's mother is the only daughter of my mother", how is Kamal related to Ravi ?
Brother
Father
Maternal Uncle
Cousin
Answer :

Option C



2. Pointing towards a person in a photograph, Anjali said, "He is the only son of the father of my sister's brother." How is that person is related to Anjali ?
Anjali Father
Anjali Mother
Anjali Brother
Maternal Uncle
Answer :
Option C


3. Pointing to the photograph, Vipul said, "She is the daughter of my grandfather's only son." How is Vipul related to the girl in the photograph ?
Mother
Sister
Cousin
Grandmother
Answer :
Option B

4. Pointing to a photograph, a man said, "I have no brother or sister but that man's father is my father's son." Whose photograph was it ?
His own
His Son
His Father
His Grandfater
Answer :
Option B


5. Pointing to Sahil, Neeru says, "I am the daughter of the only son of his grandfather." How Neeru is related to Sahil?
Daughter
Mother
Sister
Cousin
Answer :
Option C

6. Pointing to a photograph, a woman says, "This man's son's sister is my mother-in-law." How is the woman's husband related to the man in the photograph ?
Grandson
Son
Son in law
Cousin
Answer :
Option A


7. A is the son of B.
C, B's sister has a son D and a daughter E.
F is the maternal uncle of D.
How is E related to F ?
Sister
Mother
Cousin
Niece
Answer :
Option D

8. Daya has a brother Anil, Daya is the son of Chandra. Bimal is Chandra's father. What is Anil of Bimal ?
Son
Brother
Grandson
Cousin
Answer :
Option C

9. Pointing to a gentleman, Deepak said," His only brother is the father of my daughter's father." How is gentleman related to Deepak ?
Brother
Father
Grand Father
Uncle
Answer :
Option D


10. Pointing to a man in photograph, a woman said, "His brother's father is the only son of my grandfather." How is the woman related to the man in the photograph ?
Sister
Daughter
Wife
Cousin
Answer :
Option A


11. A man pointing to a photograph says, "The lady in the photograph is my nephew's maternal grandmother." How is the lady in the photograph related to the man's sister who has no other sister ?
Cousin
Sister-in-law
Mother
Mother-in-law
Answer :
Option C

12. As father is Bs son-in-law. C, As sister, is the daughter of P. How is P related to B
Brother
Father
Grandfather
Cant determined
Answer :
Option D

13. Pointing to a gentleman, Shalini said, "His only brother is the father of my sons father." How is the gentleman related to Shalini ?.
Grandfather
Uncle
Brother
Father
Answer :
Option B

14. If Neena says, "Anita's father Raman is the only son of my father-in-law Mahipal", then how is Bindu, who is the sister of Anita, related to Mahipal ?
Grand daughter
Daughter
Sister
None of there
Answer :
Option A

15. Pointing to a man, a woman said, "His mother is the only daughter of my mother." How is the woman related to the man ?
Mother
Daughter
Sister
Grand Mother
Answer :
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
IBPS Exam org Clerk
IBPS Clerk QA Questions
Important Banking Terms For IBPS Clerk Interview
SBI Clerk Important Questions
Important Questions For IBPS Clerk
IBPS Clerk Personal Interview Questions
Exam Date For IBPS Clerk
Age Limit for IBPS Clerk Exam
IBPS Clerk Important Topics
IBPS Clerk New Exam Pattern
IBPS Clerk Online Exam
IBPS Clerk Exam Books
Upcoming IBPS Clerk Exam When
Eligible for IBPS clerk exam after XII with 57%
Important Questions for 12th Board Exam
IBPS Clerk Exam Cut Off
Important questions for MP PMT exam
Duration for IBPS Clerk Exam
IBPS Bank Clerk Exam?
Cut off mark for IBPS clerk exam?






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9