Indian Navy GK - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old November 14th, 2016, 01:01 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Indian Navy GK

Would you please give here sample General Knowledge (GK) questions for Indian Navy recruitment exam ?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old November 14th, 2016, 01:17 PM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 28,105
Default Re: Indian Navy GK

As per your request here I am giving you some General Knowledge (GK) question- answer for Indian Navy recruitment exam.

General Knowledge (GK) Question- Answer:

1. Who is known as the father of Indian army ?
Answer: Major Stringer Lawrence

2. Who is the first commander in chief of Indian Army ?
Answer: Major Stringer Lawrence

3. 1st Indian to became Commander in Chief of Army?
Answer: Km kariyappa

4. Who is known as Kipper ?
Answer: Km Kariyappa

5. Who is the first commander in chief of Indian air force in Independent India ?
Answer: Thomas Walker Elmhirs

6. Who is the first commander in chief of Indian Navy ?
Answer: R D Kathari

7. Who is the commander in chief of Indian army when India got independence ?
Answer: Robert Lockhart

8. Which is India's first and only military base outside Indian territory ?
answer: Farkhor Air Base (Tajikistan)

9. Who is the first Field Marshal (highest rank in the Indian Army) of Independent India ?
Answer: Sam Manekshaw

10. In which year Indian air force established ?
Answer: 1932 October 8

11. Indian Army Day observed on ?
Answer: January 15

12. Indian Airforce Day observed on ?
answer: October 8

13. Indian Navy Day observed on ?
Answer: December 4


14. Which is the largest Cantonment (military area) in India ?
Answer: Bathinda (and in Asia also)

15. India's first Nuclear submarine?
Answer: INS Arihant
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
ECE In Indian Navy
Indian Navy JCO
Indian Navy CDA
Indian Navy Day
NPO Indian Navy
GD For Indian Navy
Indian Navy Aa 138
Navy Ranks In Indian Navy
Indian Navy ALH
Japan Navy Vs Indian Navy
Indian Navy
Indian Navy IG IGNOU For Indian Navy
Indian Navy ATC
IHQ Indian Navy
Indian Navy LST
Merchant Navy Vs Indian Navy
Indian Navy MBA
Jobs for female in Indian Navy or Indian Air Force
UES exam for Indian Navy or Merchant Navy






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9