Sample Question Paper For Elitmus Ph Test - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old May 16th, 2016, 10:02 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Sample Question Paper For Elitmus Ph Test

Hello sir, I am Abhimanyu. I am from Mumbai. I want you to help me by giving me some information about the sample question paper of E Litmus pH test. Can you help me?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old May 16th, 2016, 11:31 AM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 38,280
Default Re: Sample Question Paper For Elitmus Ph Test

As you have asked for the sample question paper of E Litmus pH test, I am giving you information about it, check below for the details

1. What should come in the place of (?) in the given series?
ACE, FGH, ?, PON
(A) KKK
(B) JKI
C) HJH
(D) IKL
Ans. (A)

2. Typist : Typewriter : : Writer: ?
(A) Script
(B) Pen
(C) Paper
(D) Book
Ans. (B)

3. Paint: Artist : : Wood: ?
(A) Furniture
(B) Forest
(C) Fire
(D) Carpenter
Ans. (D)

4. acme : mace :: alga: ?
(A) glaa
(B) gaal
(C) laga
(D) gala
Ans. (D)
5. EIGHTY : GIEYTH : : OUTPUT:?
(A) UTOPTU
(B) UOTUPT
(C) TUOUTP
(D) TUOTUP
Ans. (D)
6. ‘Medicine’ is related to ‘Patient’ in the same way as ‘Education’ is related to—
(A) Teacher
(B) School
(C) Student
(D) Tuition
Ans. (C)
7. Fill in the missing letter in the following series—
S, V, Y, B, ?
(A) C
(B) D
(C) E
(D)G
Ans. (C)
8. What should come in the place of question mark in the following series?
3, 8, 6, 14, ?, 20
(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Ans. (D)
9. Select the correct option in place of the question mark.
AOP, CQR, EST, GUV, ?
(A) IYZ
(B) HWX
(C) IWX
(D) JWX
Ans. (C)
10. What should come in the place of question mark in the following series?
1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56
Ans. (B)
Directions—(Q. 11 to 14): Select the one which is different from the other three.
11. (A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra
Ans. (D)
12. (A) January
(B) February
(C) July
(D) December
Ans. (B)
13. (A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran
Ans. (B)
14. (A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon
Ans. (C)
Directions—(Q. 15 to 17): based on alphabets.
15. If the sequence of the alphabets is reversed which of the following would be the 14th letter from
your left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None of these
Ans. (D)
5
16. Which letter is the 8th letter to the right of the letter, which is 12th from the left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y
Ans. (B)
17. Which letter is the 8th letter to the right of the letter which is 10th to the left of the last but one
letter from the right?
(A) V
(B) X
(C) W
(D) I
Ans. (C)
Directions—(Q. 18 to 23) Three of the following four are alike in a certain way and so form a group.
Which is the one that does not belong to that group?
18. (A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange
Ans. (C)
19. (A) Rabbit
(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail
Ans. (A)20. (A) Polo
(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom
Ans. (A)
21. (A) Sun
(B) Universe
(C) Moon
(D) Star
Ans. (B)
22. (A) Cheese
(B) Milk
(C) Curd
(D) Ghee
Ans. (B)
23. (A) Carrot
(B) Radish
(C) Potato
(D) Brinjal
Ans. (D)
24. In a certain code ‘CONTRIBUTOR’ is written as ‘RTNOCIROTUB’. How is ‘prohibition’ written in
that code?
(A) NOITIBIHORP
(B) IHORPBITION
(C) ITIONBIHOTP
(D) IHORPBNOITI
Ans. (D)
25. If ‘CAT’ and ‘BOAT’ are written as XZG and ‘YLZG’ respectively in a code language how is ‘EGG’ to
be written in the same language?
(A) VSS
(B) URR
(C) VTT
(D) UTF
Ans. (C)


For more, you can refer to the attached file
Attached Files
File Type: pdf E Litmus pH test sample questions.pdf (1,001.7 KB, 6 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
BITS M.TECH Entrance Test Sample Question Paper
Elitmus Ph Test Sample Papers
Practice Paper For Elitmus
Elitmus Paper Type
Elitmus Sample Papers With Solutions
Christ University Entrance Test Sample Paper
Sample Paper Of All India Aakash Test Series
IBPS common entrance test sample paper
UPES Engineering Aptitude Test Sample Paper
IGRUA Entrance Test Sample Paper
Sample Paper For Architecture Entrance Test
Sample Test Paper For NID Entrance Exam
INIZER Company sample written test paper
Delhi University MSc Chemistry entrance test sample question paper
Sample question paper of NIFT creative ability entrance test
Iqra University Sample Test Paper for BBA
Sample paper for Aptitude Test of IISER
BITS Pilani Admission Test Sample Paper
IQRA University Karachi Sample Test Paper
Sample test paper of Iqra university Karachi






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 02:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9