WB Primary TET Online Mock Test - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old March 15th, 2016, 11:27 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default WB Primary TET Online Mock Test

Hello sir I am here as I want to get the sample test paper of WB Primary TET paper of English so will you please provide me the same??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old March 15th, 2016, 12:04 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 34,168
Default Re: WB Primary TET Online Mock Test

As per your demand here I am providing you sample test paper of WB Primary TET paper of English

1. Change the voice: ‚He killed himself‛.
Ans. He was killed by himself.

2. Change the voice: ‚Keep your word‛.
Ans. Your word should be kept.

3. Fill in the blanks with proper pronoun: ‚He is wiser than ------ ( I / me)‛
Ans. I

4. Fill in the blanks with proper pronoun: ‚you are not so poor as ------(he/him/his)
Ans. Him.

5. Fill in the blanks with appropriate prepositions: ‚we all thirst ------happiness‛.
Ans. For.

6. Fill in the blanks with appropriate prepositions: ‚Think carefully---- his Advice‛.
Ans. Over.

7. Find the nearest meaning: ‚Tour de force‛.
Ans. Feat of skill.

8. Find the nearest meaning: ‚Largesse‛.
Ans. Liberal.

9. Find the opposite meaning: ‚Minion‛.
Ans. Master.

10. Find the opposite meaning: ‚Goblin‛.
Ans. Angel.

11. Simple sentences into compound sentences:
Ans. You must work hard or you will not succeed.(compound)

12. Simple sentences into compound sentences:
Ans. I took pity on the begger and gave him a rupee. (compound)

13. Simple sentences into complex:
Ans. He was too weak that he could not walk.(complex)

14. Simple sentences into complex:
Ans. I saw cat that was wounded.(complex)

15. Conversion of Affirmative into Negative:
Ans. It is so good that it cannot be true.(Negative)

16. Conversion of Affirmative into Negative:
Ans. I did not deny my involvement.(Negative)

17. Conversion of the degree of comparison:

*Superlative: light travels fastest.

*Comparative: nothing travels faster than light.

*Positive: Nothing travels as fast as light.

18. Conversion of the degree of comparison:

*Superlative: Milton was one of the greatest poets.

*Comparative: Milton was greater than most other poets.

*Positive: Very few poets were as great as Milton.

19. Correct the error: ‚Put your sign here‛
Ans. Put your signature here.

20. Correct the error: ‚open page fifty‛
Ans. Open at page fifty.

21. Correct the error: ‚I have got a hurt on my leg.‛

Ans. I have got an injury on my leg.

22. Correct the error: ‚Boys! Can you listen to me?‛

Ans. Boys! Can you hear me?

23. Correct the error: ‚Do the needful‛.

Ans. Do what is necessary .

24. Appropriate Preposition: ‚Abhorrence----- ingratitude‛.

Ans. Of.

25. Appropriate Preposition: ‚candidate----- election‛.

Ans. For.

26. Appropriate Preposition: ‚Bargain----- a person‛.

Ans. With.

27. Appropriate Preposition: ‚Enmity----- a person‛.

Ans. With.

28. Appropriate Preposition: ‚Deviation------ rule‛.

Ans. From.

29. Joining of sentencessimple into single)

*I was returning home. I saw a man. He looked very ill. He was lying

by the roadside.

Ans. While returning home I saw a man looking very ill and lying by the

roadside.

30. Joining of sentencessimple into single)

*He opened his letters. He read them carefully. He sent for his clerk.

He dictated answers to them.

Ans. Opening his letters and reading them carefully he sent for his clerk to

dictate answers to them.
31. Splitting of sentences:

*The landlord told the tenant that if did not pay the rent he would be

evicted.

Ans. A) The rent must be paid.

B) Otherwise he will be evicted.

C) The landlord told this to the tenant.

32. Splitting of sentences:

*He came to tell me that his father who had been ill for a long time

was dead.

Ans. A) He came to see me.

B) He wanted to tell me something.

C) His father was dead.

D) His father had been ill for a long time.

33. Narration -- direct and indirect speech:

*He said, ‚I am reading a book‛.

Ans. He said that he was reading a book.

34. Narration -- direct and indirect speech:

*He said, ‚I did my job‛.

Ans. He said that he had done his job.

35. Narration -- direct and indirect speech:

*‚Can you speak French?‛ she said to me.

Ans. She asked me if I could speak French.

36. Narration -- direct and indirect speech:

*‚Bravo! Well done‛, he said to me.

Ans. He applauded me by saying that I had done well.

37. Fill in the blanks with appropriate prepositions:

In the dark, he knocked...........the wall.(over/at/against/on)

Ans. Against.

38. Fill in the blanks with appropriate prepositions:
He invited me........tea. (of/to/for/at)

Ans. To.

39. Fill in the blanks with appropriate prepositions:

I am tired..........waking. (in/from/off/of)

Ans. From.

40. Fill in the blanks with appropriate prepositions:

The lion sprang............the cow. (at/upon/on/over)

Ans. Upon.

41. Fill in the blanks with appropriate prepositions:

He is blind...........one eye. (with/by/from/of)

Ans. Of.

42. Give the correct plural form:

a)stadium, b)stadiums, c)stadia, d)studios.

Ans. (b).

43. Give the correct plural form:

a)formula b)formulas c)formulae d) none of these.

Ans. (b)

45. The example of Distributive pronoun is:

a)neither b)myself c)whom d)none of these.

Ans. (a)

46. Example of Demonstrative adjective---

a)good b)these c)what d)many.

Ans. (b)

47. An example of Abstruct noun is:

a)honesty b)water c)slave d)boy.

Ans. (a)

48. Change the gender: ‘Dog’

Ans. Bitch.
49. Comparative form of ‚Great‛ is

a)greater b)greatest c)grate.

Ans. (a)

50. Adverb is said to modify verbs,..........., and adverbs.

a)noun b)conjunction c)adjectives d)interjection.

Ans. (c)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
NCHMCT JEE Online Mock Test
IRDA IC 33 Hindi Mock Test
CLAT Mock Test Pdf
NATA Mock Test Paper
AIEEE online mock test free
WBJEE Medical Mock Test Papers
BITS mock test BITSAT
Cat Mock Test with Answers
NATA Mock Test Com
Gate mock test for CSE
CPT Mock test paper
CAT mock test
Mock test papers for M.sc Anatomy entrance
GATE Mock Test Papers
IIFT Mock Test Papers
CET Online Mock Test
CAT New Pattern Mock Test
Free Online AIEEE Mock Test
AIEEE Online Mock Test






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 04:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9