Previous year placement question papers of Tech Mahindra - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 4th, 2014, 02:43 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Previous year placement question papers of Tech Mahindra

Will you please give me the previous year placement question papers of Tech Mahindra as it is very urgent for me?
Reply With Quote
  #2  
Old June 4th, 2014, 06:41 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 35,597
Default Re: Previous year placement question papers of Tech Mahindra

As you want to get the previous year placement question papers of Tech Mahindra so here is the information of the same for you:

Section A- English(35 qs)

1. The young boy was not wearing ___________ cloths

A. a

B. any

C. nothing

Ans-C

2. The following paragraph is made of sentences which are jumbled. Can you unjumble these paragraphs and sort the sentences in their proper order?

A. A pact to form a new government.

B. the NDP and the Liberals have said they plan to bring down the Harper Conservative government next Monday.

C. Should the current one collapse due to lack of confidence,

D. Canada’s opposition leaders have signed

1. ADCB

2. DACB

3. DABC

4. ABCD

3. In the question below the sentences have been given in Direct/Indirect speech. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Indirect/Direct speech.

She said to her friend, "I know where is everyone"

A. She told that she knew where was everyone.

B. She told her friend that she knew where was everyone.

C. She told her friend that she knew where is everyone.

D. She told her friend that she knows where was everyon

Ans-B

4. Choose the one which can be substituted for the given word/sentence.

Medical study of skin and its diseases

A. Dermatology

B. Endocrinology

C. Gynealogy

D. Orthopaedics

Ans-A

Select the most closely related the capital word

5. FULSOME:

A. Excessive

B. Trival

C. Thorough

D. Eager

Ans-A

6. GABBLE:

A. To bring to together

B. Add a proof

C. Take rapidly

D. Jump and skip about

Ans-C

7. Rearrange the following five sentences in proper sequence so as to for a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.

1.But, we all helped in the first few days.

2.Chandrapur is considered as a rural area.

3.Manohar was transferred to his office recently.

4.Initially he was not getting adjusted to the city life.

5.Now, Manohar is very proud of his colleagues.

6.Before that he was working in chandrapur branch of our office.

I. Which of the following should be the third sentence ?

A. 5

B. 6

C. 1

D. 2

E. 3

Ans-D

II. Which of the following should be the second sentence ?

A. 2

B. 3

C. 4

D. 5

E. 6

Ans-E

8. In the question given below a part of the sentence is italicised and underlined. Below are given alternatives to the italicised part which may improve the sentence. Choose the correct alternative.

Will you kindly open the knot?

A. untie

B. break

C. loose

D. No improvement

Ans-A

Questions (9-10) complete the sentence with appropriate words

9. “You can have _ the chicken dish __ the fish dish for dinner tonight.”

A. as, as

B. whether, or

C. either, or

Ans-C

10._ my aunt _ my uncle live in India.

A. Either, nor

B.Both, and

C. Whether, or

Ans-B

11. In the question below a sentence broken into five or six parts. Join these parts to make a meaningful sentence. The correct order of parts is the answer.

1. left

2. the

3. house

4. he

5. suddenly

A. 12435

B. 21354

C. 45123

D. 52341

Ans-C

Questions (12-15), choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

12. COMIC

A. Emotional

B. Tragic

C. Fearful

D. Painful

Ans-B

13. HAPLESS

A. Cheerful

B. Consistent

C. Fortunate

D. Shapely

Ans-C

14. ANNOY

A. Praise

B. Rejoice

C. Please

D. Reward
Ans-C

15. NIGGARDLY

A. Frugal

B. Thrifty

C. Stingy

D. Generous

Ans-D

16. In the questions below the sentences have been given in Active/Passive voice. From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Passive/Active voice.

She makes cakes every Sunday.

A. Every Sunday cakes made by her.

B. Cakes are made by her every Sunday.

C. Cakes make her every Sunday.

D. Cakes were made by her every Sunday.

Ans-B

Read the passage below and answer the questions (17-20)

At this stage of civilisation, when many nations are brought in to close and vital contact for good and evil, it is essential, as never before, that their gross ignorance of one another should be diminished, that they should begin to understand a little of one another's historical experience and resulting mentality. It is the fault of the English to expect the people of other countries to react as they do, to political and international situations. Our genuine goodwill and good intentions are often brought to nothing, because we expect other people to be like us. This would be corrected if we knew the history, not necessarily in detail but in broad outlines, of the social and political conditions which have given to each nation its present character.

17. Englishmen like others to react to political situations like

A. us

B. themselves

C. others

D. each others

Ans-B

18. According to the author his countrymen should

A. read the story of other nations

B. have a better understanding of other nations

C. not react to other actions

D. have vital contacts with other nations

Ans-B

19. The character of a nation is the result of its

A. mentality

B. cultural heritage

C. gross ignorance

D. socio-political conditions

Ans-D

20. The need for a greater understanding between nations

A. was always there

B. is no longer there

C. is more today than ever before

D. will always be there

Ans-C

21. In the question below, passage consist of six sentences. The first and sixth sentence is given in the beginning. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences.

S1: Throughout history man has used energy from the sun.

P : Today, when we burn wood or use electric current we are drawing an energy.

Q : However we now have a new supply of energy.

R : All our ordinary life depends on sun.

S : This has come from the sun.

S6: This energy comes from inside atoms.

The Proper sequence should be:

A. SQPR

B. RQPS

C. QSRP

D. PSRQ

Ans-D

22. Which of phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the grammatically correct?

The man to who I sold my house was a cheat.

A. to whom I sell

B. to who I sell

C. who was sold to

D. to whom I sold

E. No correction required

Ans-D

23. Find the correctly spelt words.

A. Asspersion

B. Voluptuous

C. Voguei

D. Equestrain

Ans-B

24. Choose the word which best expresses the meaning of the given word.

LAUD

A. Lord

B. Eulogy

C. Praise

D. Extolled

Ans-C

25. Choose the word which best expresses the meaning of the given word.

IMPROMPTU

A. Offhand

B. Unimportant

C. Unreal

D. Effective

Ans-A

26. The question below contains one or two blanks. These blanks signify that a word or set of words has been left out. Below each sentence are five words or sets of words. For each blank, pick the word or set of words that best reflects the sentence’s overall meaning.

The _____ professor made the students stand in their desks for the rest of the class when they answered a question _____.

A. conventional … wrong

B. enthusiastic … truthfully

C. eccentric … incorrectly

D. avuncular … fleetingly

E. respected … doubtfully

Ans-C

27. The questions present a related pair of words linked by a colon. Five lettered pairs of words follow the linked pair. Choose the lettered pair of words whose relationship is most like the relationship expressed in the original linked pair

DRIP : GUSH

A. cry : laugh

B. curl : roll

C. stream : tributary

D. dent : destroy

E. bend : angle

Ans-D

28. Find the analogy

TOPAZ : YELLOW

A. diamond : carat

B. jeweler : clarity

C. sapphire : red

D. amethyst : purple

E. amber : blue

Ans-D

29. Complete the sentence with appropriate word(s)

Grandmother was considered the _____ of the family. If she raised one eyebrow like a scepter, her _____ also known as family would rush to do her bidding.

A. glue … subordinates

B. queen … peons

C. worker … bosses

D. manipulator … juniors

E. matriarch … subjects

Ans-E

30. Choose the word that best completes the analogy.

INEPT : SKILL :: FLIMSY :

A. Power

B. Weight

C. Strength

D. Thickness

Ans-C

31. Choose the word or set of words that makes the most sense when inserted into the sentence and that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Many researchers believe that dreamless sleep

is largely a period of physical rest, whereas

dreaming sleep is a period of mental ________

during which the mind ________ and stores

the information acquired during the day.

A. relaxation . . . processes

B. inactivity . . . categorizes

C. fatigue . . . integrates

D. restoration . . . sorts

Ans-D

32. Choose the correct meaning of proverb/idiom

To keeps one's temper

A. To become hungry

B. To be in good mood

C. To preserve ones energy

D. To be aloof from

E. None of these

Ans-B

33. Read the each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer.

A. I have got

B. my M.Sc. degree

C. in 1988.

D. No error.

Ans-A

34. Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

The grapes are now ...... enough to be picked.

A. ready

B. mature

C. ripe

D. advanced

Ans-C

35. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

Since the beginning of history

P : have managed to catch

Q : the Eskimos and Red Indians

R : by a very difficulty method

S : a few specimens of this aquatic animal

The Proper sequence should be:

A. QRPS

B. SQPR

C. SQRP

D. QPSR

Ans-D

Section B- Question series(20)

1. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?

A. 22

B. 24

C. 25

D. 26

Ans-C

2. Look at this series: 1000, 200, 40, ... What number should come next?

A. 8

B. 10

C. 15

D. 20

Ans-A

3. Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, ... What number should come next?

A. 3

B. 3.3

C. 3.5

D. 3.6

Ans-D

4. Look at this series: 80, 10, 70, 15, 60, ... What number should come next?

A. 20

B. 25

C. 30

D. 50

Ans-A

5. Look at this series: F2, __, D8, C16, B32, ... What number should fill the blank?

A. A16

B. G4

C. E4

D. E3

Ans-C

6. Look carefully for the pattern, and then choose which pair of numbers comes next.

8 12 9 13 10 14 11

A. 14 11

B. 15 12

C. 8 15

D. 15 19

E. 8 5

Ans-B

7. Look at this series: VI, 10, V, 11, __, 12, III, ... What number should fill the blank?

A. II

B. IV

C. IX

D. 14

Ans-B

8. Look at this series: (1/9), (1/3), 1, ____ , 9, ... What number should fill the blank?

A. (2/3)

B. 3

C. 6

D. 27

Ans-B

9. Look at this series: J14, L16, __, P20, R22, ... What number should fill the blank?

A. S24

B. N18

C. M18

D. T24

Ans-B

10. Look at this series: XXIV, XX, __, XII, VIII,... What number should fill the blank?

A. XXII

B. XIII

C. XVI

D. IV

Ans-C

11. Look at this series: U32, V29, __, X23, Y20,... What number should fill the blank?

A. W26

B. W17

C. Z17

D. Z26

Ans-A

12. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

B2CD, _____, BCD4, B5CD, BC6D

A. B2C2D

B. BC3D

C. B2C3D

D. BCD7

Ans-B

13. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

A. OLPA

B. KLMA

C. LLMA

D. KLLA

Ans-D

14. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

FAG, GAF, HAI, IAH, ____

A. JAK

B. HAL

C. HAK

D. JAI

Ans-A

15. Fill the blank in the middle of the series or end of the series.

DEF, DEF2, DE2F2, _____, D2E2F3

A. DEF3

B. D3EF3

C. D2E3F

D. D2E2F2

Ans-D
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Placement Papers Tech Mahindra
Mastek placement previous year question papers
Previous year placement papers of Tech Mahindra PDF
Tech Mahindra question papers of placement free download
Mahindra Satyam previous year placement papers
Tech Mahindra Placement Papers
HCL placement previous year question papers free download
IBM previous year placement question papers
Placement previous year question papers of Wipro
Tech Mahindra Placement Papers of Aptitude
Sapient placement exam previous year question papers
Placement previous year question papers of Infosys
Past year aptitude test question papers of Tech Mahindra
Philips Previous Year Placement Exam Question Papers
L&T Infotech placement previous year question papers
Infosys previous year placement question papers
Placement previous year question papers of Accenture
Aptitude Question Paper for Tech Mahindra Placement
Tech Mahindra Placement Papers Technical Question Answers
Tech Mahindra Placement Question Paper






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 06:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9