RRB Question Papers for Section Engineer for Free Download - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams

Old July 16th, 2012, 11:36 AM
harendra tomer
Posts: n/a
Default RRB Question Papers for Section Engineer for Free Download

Hi guy here I am finding Railway Recruitment Board sample and last years question papers so any one suggest me web link where I can download its question papers free of cost?
Reply With Quote
Old July 16th, 2012, 05:02 PM
Super Moderator
Join Date: Dec 2011
Posts: 40,525
Default Re: RRB Question Papers for Section Engineer for Free Download

Hi you are going to appear in RRB section engineering recruitment exam and for preparation of your exam you want model question paper, so here i am uploading here some paper which help for you,
Attached Files
File Type: pdf RRB Question Papers for Section Engineer 1.pdf (64.7 KB, 1578 views)
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links

Old September 8th, 2012, 11:59 PM
Junior Member
Join Date: Sep 2012
Posts: 1
Default Re: RRB Question Papers for Section Engineer for Free Download

mc tum logo ke pass koi xam paper nai h .. sari file jhatu h loi open nai hogi.. ma chuda lo tum apni..
Reply With Quote
Old February 18th, 2014, 01:27 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,928
Default Re: RRB Question Papers for Section Engineer for Free Download

RRB conducts recruitment to the post of Section Engineer will be on the basis of written test and interview.

Questions in aptitude section will cover following topics --
General Awareness
General Intelligence

Here I am sharing the RRB Section Engineer Question paper with you --

1. Which is the following pairs of regional Railways and their headquarters not true?
(a) South-Central Railway - Secunderabad
(b) Central railway - Bhopal
(c) South Railway - Chennai
(d) North Railway - New Delhi
Answer: B
2. Between which of the destinations the first Indian train was started?
(a) From Calcutta to Delhi (b) From Mumbai to Thane
(c) From Mumbai to Surat (d) From Mumbai to Madras
Answer: B
3. When was the first train in Indian started?
(a) 1851 (b) 1852 (c) 1853 (d) 1854
Answer: C
4. In which Governor-General’s reign railway lines in India were established?
(a) Lord William Bentick (b) Lord Cornwallis
(c) Lord Kenning (d) Lord Dalhousie
Answer: D
5. A station where the rail lines end, is called
(a) junction station (b) way-side-station
(c) block station (d) terminal station
Answer: D
6. How much distance was traveled by first train of India?
(a) 33 km (b) 36 km (c) 34 km (d) 46 km
Answer: C
7. What is the position of the Indian Railway in the world according to the length of rail lines?
(a) First (b) Second (c) Third (d) Fourth
Answer: D
8. What is the length of North-Eastern Frontier Railway (NEFR)?
(a) 4300 Km (b) 3700 Km (c) 4290 km (d) 5298 km

Answer: B
9. The headquarters of North-Eastern railway is situated at
(a) Mumbai (V.T) (b) Guwahati (c) Gorakhpur (d) New Delhi
Answer: C
10. When was the North-Eastern frontier Railway (NEFR) established?
(a) 15th Jan, 1958 (b) 15th Jan, 1955
(c) 2nd Jan, 1956 (d) 14th April, 1952
Answer: A
11.The zone with the minimum length is
(a) North-Eastern Railway
(b) North-Eastern Frontier Railway
(c) South-East Railway
(d) South-Central Railway
Answer: B
12. Where is the Indian Railways Institute of Civil Engineering Institute situated?
(a) Pune (b) Chennai (c) Nasik (d) Sikandrabad
Answer: A
13. How many training institutions of Railways are in India?
(a) Three (b) Four (c) Five (d) Six
Answer: C
14. What is the position of the Indian Railway under the zonal system?
(a) First (b) Second (c) Third (d) Forth
Answer: B
15. Which of the gauges is used in the hilly areas?
(a) Broad gauge (b) Meter gauge
(c) Narrow gauge (d) Special gauge
Answer: C
16. The headquarters of North -Eastern Frontier Railway (NEFR) is
(a) Calcutta (b) Maligaon (Guwahati)
(c) Chennai (d) Gorakhpur
Answer: B
17. In which of the following cities, the first sub-way train was started?
(a) Mumbai (b) Delhi (c) Calcutta (d) Chennai
Answer: C
18. General Manger is responsible for
(a) Railway Board (b) Railway Ministry
(c) Both railway Board and Railway Ministry
(d) None of these
Answer: A
19. The headquarters of South-Central Railways is situated at
(a) Mumbai (V.T) (b) Chennai
(c) Secundrabad (d) Mumbai (Central)
Answer: C
20. The headquarters of Northern Railway is at
(a) New Delhi (b) Guwahati (c) Gorakhpur (d) Mumbai (V.T)
Answer: A
21. The headquarters of South Railways is situated at
(a) Calcutta (b) Chennai (c) Delhi (d) Mumbai
Answer: B
22. In which institution the training of electric work is being given?
(a) Indian Railways Institute of Mechanical and Electrical Engineering
(b) Indian Railways Institute of Electrical Engineering
(c) Railway Staff College
(d) Indian Railways Institute of Civil Engineering
Answer: B
23. Who invented the railway engine?
(a) Charles Babbage (b) Isaac Newton
(c) James Watt (d) George Stephenson
Answer: D
24. Where is the Indian Railways Institute of Mechanical and Electrical Engineering Insttitue situated?
(a) Nasik (b) Baroda (c) Jamalpur (d) Pune
Answer: C
25. Metro Railway is functioning in which of the following Indian States?
(a) Gujarat (b) Maharashtra (c) West Bengal (d) Tamil Nadu
Answer: C
26. Where is the extreme north of India a railway station?
(a) Jammutavi (b) Amritsar (c) Pathancoat (d) Guwahat
Answer: A
27. How many institutions do give suggestions for railways technology?
(a) One (b) Two (c) Three (d) Four
Answer: B
28. Diesel Locomotive Works is situated at
(a) Perambur (b) Varanasi (c) Kapurthala (d) Bangalore
Answer: B
29. The manufacturing of steam engine in Chittranjan Locomotive Works was stopped in
(a) 1974 (b) 1961 (c) 1971 (d) 1973
Answer: C
30. The passenger bogies of the Indian Railways are manufactured at which of the following places?
(a) Kapurthala (b) Chittranjan (c) Perambur (d) Bangalore
Answer: C
31. Indian Railways which is the largest of the Public Sector Enterprises, is divided in how many regions?
(a) 7(b) 9 (c) 8(d) 10
Answer: B
32. Besides Mahrashtra, Karnataka and Goa, which of the following is the fourth State for Konakan Railway
(a) Kerala (b) Tamil Nadu (c) Gujarat (d) Andhra Pradesh
Answer: A
33. Palace On Wheels train was inaugurated in which year?
(a) 1988 (b) 1972 (c) 1982 (d) 1965
Answer: C
34. When was the Central Railway established?
(a) 5th Nov 1951 (b) 14th Nov 1951
(c) 14th April 1951 (d) 16th August, 1951
Answer: A
35. Rajasthan is under which of the following railway zones?
(a) Northern region (b) Western region
(c) North-Western region (d) Central Region
Answer: B
36. The largest national enterprise of India is
(a) Indian Railway (b) Indian Shipyard
(c) Airways (d) None of these
Answer: A
37. The first locomotive which was manufactured in Chittaranjan on
(a) November 1950 (b) October 1950
(c) September 1949 (d) October 1954
Answer: A
38. Where is the wheel and axle plant of Indian Railways situated?
(a) Chittranjan (b) Kapurthala (c) Bangalore (d) Perambur
Answer: C
39. When was the Jammu City appeared on the map of Indian Railway?
(a) 1965 (b) 1963 (c) 1967 (d) 1965
Answer: D
40. Where is the headquarters of Central Railway situated?
(a) Mumbai (V.T) (b) Mumbai (Church Gate)
(c) Gwalior (d) Gorakhpur
Answer: A
41. When was the first underground railway (Metro Railway) started?
(a) 1982 (b) 1989 (c) 1984 (d) 1992
Answer: C
42. Shatabdi Express train was started in
(a) 1984 (b) 1988 (c) 1990 (d) 1985
Answer: B
43. At which of the following places Diesel Component Works is established?
(a) Jamshedpur (b) Patiala (c) Perambur (d) Varanasi
Answer: B
44. Which Zone is the largest in Indian Railways?
(a) Central Railway (b) Northern Railway (c) Eastern Railway (d) Western Railway
Answer: C
45. The railway station situated in the extreme south is
(a) Chennai (b) Cochin (c) Kanyakumari (d) Trivandrum
Answer: C
46. A platform surrounded by rail lines from all the four sides, is called
(a) dock platform (b) passenger platform (c) island platform (d) goods platform
Answer: C
47. When was the nationalization of Indian Railways done?
(a) 1952 (b) 1950 (c) 1951 (d) 1954
Answer: B
48. In which year Research, Design and Standard organization was established?
(a) 1954 (b) 1957 (c) 1959 (d) 1967
Answer: B
49. Railway Staff College is situated at
(a) Bangalore (b) Secundrabad (c) Chennai (d) Vadodara
Answer: D
50. Where is the Research, Design and Standard Organisation situated?
(a) Lucknow (b) Bangalore (c) Pune (d) New Delhi
Answer: A
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Old November 12th, 2014, 10:20 AM
Junior Member
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
Default RRB Sr section engineer civil

I want some previous years question papers for Sr.section engineer civil,please send to my e mail id.
Reply With Quote
Old July 3rd, 2015, 03:35 PM
v prasad
Posts: n/a
Default rrb section engineering pdf

i want rrb section engineering pdf boks
Reply With Quote
Old July 14th, 2015, 09:02 PM
Junior Member
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Default need solved RRB SSE question papers


im preparing for Sr.section engineer in railways. searching for last five years solved question papers.

Please send me to my email id sandy07.ece@gmail.com
Reply With Quote
Old July 30th, 2015, 02:13 PM
Junior Member
Join Date: Mar 2015
Posts: 1
Default ###

Hello Sir, I am Sudarshan ,I want to rrb sr.section engineer(elecrical) previous year question paper, pls send to my mail id sudarshanukirade2211@gmail.com
Thank you.
Reply With Quote
Old August 9th, 2015, 04:38 PM
Junior Member
Join Date: Aug 2015
Posts: 1
Default Re: RRB Question Papers for Section Engineer for Free Download

i want the yantrik dipkoma electrical questions papers all.... plz... can u send it on my mail...
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
MCA Entrance Question Papers Download Free PDF
MBA entrance question papers free download
AMIE Section B Old Question Papers Free Download
Railway Recruitment Board Section Engineer question papers of previous years
RRB Previous Year Question Papers Section Engineer
RRB Question Papers For Section Engineer In PDF
RRB Section Engineer solved question papers
NIIT Question Papers Free Download
IIT Jam MCA Question Papers Free Download
RRB question papers for section engineer
TNPSC Question Papers free download
RRB Section Engineer exam solved question papers
AIPGMEE question papers free download
RRB Senior Section Engineer Exam Previous year Question Papers
Senior Section Engineer in RRB question papers
DMRC Question Papers Free Download
COMEDK question papers free download
SSC question papers free download
AP SSC previous question papers free download

Have a Facebook Account? Ask your Question Here


Forum Jump

All times are GMT +6.5. The time now is 03:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9