Solved question papers of PGT - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old May 4th, 2014, 12:55 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Solved question papers of PGT

Any buddy, please provide me the Solved question papers of PGT………..
Reply With Quote
  #2  
Old May 5th, 2014, 01:23 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 21,910
Default Re: Solved question papers of PGT

Yes sure, here I am sharing the Solved question papers of PGT:
NUMERICAL APTITUDE QUESTIONS
1 (95.6x 910.3) ÷ 92.56256 = 9?
(A) 13.14
(B) 12.96
(C) 12.43
(D) 13.34
(E) None of these
2. (4 86%of 6500) ÷ 36 =?
(A) 867.8
(B) 792.31
(C) 877.5
(D) 799.83
(E) None of these
3. (12.11)2 + (?)2 = 732.2921
(A)20.2
(B) 24.2
(C)23.1
(D) 19.2
(E) None of these
4.576÷ ? x114=8208
(A)8
(B)7
(C)6
(D)9
(E) None of these
5. (1024—263—233)÷(986—764— 156) =?
(A)9
(B)6
(C)7
(D)8
(E) None of these
6. ?125÷5x ?=6265
(A)1253
(B) 1250
(C)1245
(D) 1550
(E) None of these
7.(42)2÷6.3 x 26 =?
(A)7182
(B) 7269
(C)7260
(D) 7240
(E) None of these
8.384×12×2=?

(A)9024
(B) 9216
(C)6676
(D) 6814
(E) None of these
9.6534÷40÷33=?
(A)3.06
(B) 5.25
(C)4.82
(D) 6.12
(E) None of these
10. ?2704 x ?2209=?
(A)1996
(B)2444
(C)2452
(D)1983
(E)None of these
11.2536+4851—?=3450+313
(A)3961
(B)4532
(C)3624
(D)4058
(E) None of these
12. (2560 x 1.4) +(7400 x 0.6) =?
(A)7512
(B) 9746
(C)6523
(D) 8024
(E) None of these
13. 36%of 850+? %of 592 = 750
(A)73
(B)89
(C)82
(D)75
(E) None of these
14.64%of 2650+40% 0f 320=?
(A)1824
(B) 1902
(C)1829
(D) 1964
(E) None of these
15. 486+32×25—59=?
(A) 514
(B) 528
(C) 599
(D) 507
(E) None of these

16. 1827÷ 36 x ?=162.4
(A)4.4
(B)3.2
(C)2.1
(D) 3.7
(E) None of these
17. 1008÷36=?
(A)28
(B) 32.5
(C)36
(D) 22.2
(E) None of these
18. 56.21 +2.36+5.41 —21.4+1.5=?
(A)40.04
(B) 46.18
(C)44.08
(D) 43.12
(E) None of these
19. 65%of 320+?=686
(A) 480
(B) 452
(C)461
(D) 475
(E) None of these
20. 83250÷?=74×25
(A)50
(B) 45
(C)40
(D) 55
(E) None of these
21. ?7744=?
(A)88
(B)62
(C)58
(D)78
(E)None of these
22.35%of ?=242
(A)729
(B)652
(C)693
(D)759
(E) None of these
23. 1256+4813+765=?
(A)5642
(B) 5876
(C)6788

(D) 6878
(E) None of these
24. 22 x4+(?)2=(13)2
(A) 81
(C) 27
(B) 9
(D) 64
(E) None of these
25. 432+2170+35=?
(A)494
(B) 475
(C)481
(D) 469
(E) None of these
26. Three numbers are in the ratio of 3: 4 :5 respectively. If the sum of
the first and third numbers is more than the second number by 52, then
which will be the largest number?
(A) 65
(B) 52
(C) 79
(D) 63
(E) None of these
27. The compound interest on a certain amount for 2 years at the rate of
8 p.c.p.a. is Rs.312. What will be the simple interest on the same amount
and at the same rate and same time?
(A)Rs. 349.92
(B) Rs. 300
(C)Rs. 358.92
(D) Rs. 400
(E) None of these
28. The length of a rectangle exceeds its breadth by 7 ems. If the length
is decreased by 4 cm. and the breadth is increased by 3 cms., then the
area of the new rectangle will be the same as the area of the original
rectangle. What will be the perimeter of the original rectangle?
(A)45 cms.
(B)40 cems.
(C)50 cms.
(D)55 cms.
(E)None of these
29. The sum of the digits of a two digit number is 12. If the new number
formed by reversing the digits is greater than the original number by 54,
then what will be the original number?
(A)28
(B) 48
(C)39
(D) 93
(E) None of these

30. In a fraction, twice the numerator is two more than the denominator.
If 3 is added to the numerator and the denominator each, then the
resultant fraction will be 2/3 .What was the original fraction ?
(A)5/18
(B)6/13
(C)13/6
(D)7/12
(E) None of these
31. Four-fifth of a number is 10 more than two-third of the same number.
What is the number?
(A) 70
(B) 75
(C) 69
(D) 85
(E) None of these
32. A shopkeeper purchased 200 bulbs for Rs. 10 each. However, 5 bulbs
were fused and had to be thrown away. The remaining were sold at Rs. 12
each. What will be the percentage
profit?
(A) 25
(B) 15
(C) 13
(D) 17
(E) None of these
33. What should come in the place of question mark (?) in the number
series given below?
25, 34, 52,79, 115,?
(A)160
(B) 140
(C)153
(D) 190
(E)None of these
34. What number should replace both the question marks (?) in the
following question ?
?/144= 49 /?
(A)95
(B) 76
(C)82
(D) 84
(E)None of these
35. The sum of three consecutive even numbers is 252. What is the sum of
the smallest and the largest numbers?
(A)158
(B) 148
(C)168
(D) 198
(E) None of these

36. Ajay spends 25% of his salary on house rent, 5% on food, 15% on
travel, 10% on clothes and the remaining amount of Rs. 27,000 is saved.
What is Ajay’s income?
(A) Rs. 60,000
(B) Rs. 80,500
(C) Rs. 60,700
(D) Rs. 70,500
(E) None of these
37. In how many different ways, can the letters of the word ‘CRISIS’ be
arranged ?
(A) 150
(B) 240
(C) 120
(D) 200
(E) None of these
38. At each corner of a square park with side equal to 40 m, there is a
flower bed in the form of a sector of radius 14 m. What is the area of
the remaining part of the park?
(A)984 Square m
(B) 789 Square m
(C) 1014 Square m
(D) 1024 Square m
(E) None of these
39. The length of a rectangular field is thrice its breadth. If the cost
of cultivating the field at Rs. 367.20 per square meter is Rs. 27,540,
then what is the perimeter of the rectangle?
(A)47m
(B) 39m
(C)52m
(D)40m
(E) None of these
40. If the fractions8/5,7/2,9/5,5/4,4/5 are arranged in descending order
of their values, which one will be fourth?
(A)4/5
(B)5/4
(C)9/5
(D)8/5
(E) 7/2
41. The present ages of Chetna and Shikha are in the ratio of 5 :7
respectively. After 7 years, their ages will be in the ratio of 11:14
respectively. What is the difference between their ages?
(A)9 years
(B) 4 years
(C)5 years
(D) 7 years
(E) None of these

42. If 13 men can complete a piece of work in 36 days, then in how many
days will 18 men complete the same work?
(A)16 days
(B) 20 days
(C)26 days
(D) 30 days
(E) None of these
43. If the area of a circle is 75.44 square cm then what is the
circumference of the circle?
(A)29.2 cm
(B) 28.9 cm
(C)30.8 cm
(D) 40.2 cm
(E) None of these
44. Girish started a business investing Rs. 45,000. After 3 months, Vijay
joined him with a capital of Rs. 60,000. After another 6 months, Ankush
joined them with a capital of Rs. 90,000. At the end of the year, they
made a profit of Rs. 16,500. What is Girish’s share of profit ?
(A) Rs. 5,500
(B) Rs. 6,000
(C) Rs. 6,600
(D) As. 5,900
(E) None of these
45. What is the average age of a family of five members, whose ages are
42, 49, 56, 63 and 35 years respectively?
(A)60 years
(B) 49 years
(C)45 years
(D) 58 years
(E) None of these
46. A and B are two taps which can fill a tank individually in 10 minutes
and 20 minutes respectively. However, there is a leakage at the bottom
which can empty a filled tank in 40 minutes. If the tank is empty
initially, how much time will both the taps take to fill the tank
(leakage is still there) ?
(A) 8 minutes
(B) 7 minutes
(C) 10 minutes
(D)15 minutes
(E) None of these
47. What is 50% of 40% of Rs. 3,450?
(A) Rs. 690
(B) As. 520
(C) Rs. 517.5
(D) Rs. 499.2
(E) None of these
48. If an amount of Rs. 5,86,700 is distributed equally amongst 25
persons, then how much would each person get?

(A) Rs. 2,54,876
(B) Rs. 2,34,68
(C) Rs. 3,74,20
(D) Rs. 1,95,62
(E) None of these
49. An urn contains 9 blue, 7 white and 4 black balls. If 2 balls are
drawn at random, then what is the probability that only one ball is
white?
(A) 71/190
(B) 121/190
(C) 91/190
(D) 93/190
(E) None of these
50. If the price of 5 transistors and 2 pen stands is Rs. 810, then what
will be the price of 7 transistors and 9 pen stands?
(A) Rs. 1,320
(B) Rs. 1,500
(C) Rs.1,150
(D) Cannot be determined
(E) None of these
ANSWERS:
1 - D 2 - C 3 - B 4 - A 5 - D 6 - A 7 - E 8 - B 9 - E 10 - B 11 - C 12
- D 13 - D 14 - A 15 - B
16 - B 17 - A 18 - C 19 - E 20 - B 21 - A 22 - C 23 - E 24 - B 25 - A 26
- A 27 - B 28 - C 29 - C 30 - D 31 - B 32 - D 33 - A 34 - D 35 - C 36 -
A 37 - E 38 - A 39 - D 40 - B 41 - E 42 - C 43 - C
44 - A 45 - B 46 - A 47 - A 48 - B 49 - E 50 - D
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
UGC Net Solved Question Papers
IIT Jam Solved Question Papers Chemistry
MHT-CET Solved Question Papers
SSC CGL Exam Solved Question Papers
Can I get AIEEE Solved Question Papers
GBO Scale I Solved Question papers
Ugc net solved question papers for law
RRB Exam Solved Question Papers
MPPET Solved Question papers
SBI PO Exam Solved Question Papers
UGC NET Exam Solved Question Papers
Solved question papers of AP SET
MBA CET solved question papers
SCRA Solved Question Papers
TCS Solved Question Papers
Solved question papers of IIT
Solved Question Papers of AIEEE
KVS TGT Hindi Solved Question Papers
Solved question papers for TGT & TGT S.ST
CDS Solved Question Papers






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9