NTSE Exam Sample Papers Download - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old April 19th, 2014, 11:45 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default NTSE Exam Sample Papers Download

Will you please tell me from where I can download Sample Papers of NTSE Exam??
Reply With Quote
  #2  
Old April 19th, 2014, 04:23 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,294
Default Re: NTSE Exam Sample Papers Download

Here I am sharing the Sample Papers of NTSE Exam with you---

Directions: In the following questions (1 – 10) there are five groups of letters in each. Four of these groups are alike in same way while one is different. Find the one that is different and will be your answer as well.

Q1. (a) asibu (b) oarse (c) oinak (d) zamol (e) yaixe Ans. (d) as each contains 2 consonants and 3 vowel but d does not.

Q2. (a) MNM (b) HJR (c) VWD (d) BCX (e) KLO Ans. (b) as in others first two letters are serially pronounced but (b) is not in order.

Q3. (a) ira (b) aam (c) kas (d) utr (e) btd Ans. (e) as all other four gives a sense of words by arranging the letters as air, man ask and True but (e) does not as such.

Q4. (a) yxz (b) cbd (c) nmr (d) wvx (e) pqo Ans. (e) as in other four we find the middle letter in the initial letter in order like xyz, bcd, etc

Q5. (a) AiiR (b) MooX (c) VxxZ (d) DecY (e) DffH Ans. (d) as other four there are some letters repeated twice in the middle which is a deviation in (d).

Q6. (a) cot (b) pot (c) but (d) hut (e) mat Ans. (e) pronounciation changed.

Q7. (a) AabD (b) eEcf (c) pPrs (d) nNxz (e) dDrs Ans. (a) as the first letter is capital.

Q8. (a) ability (b) capability (c) probability (d) surety (e) flexibility Ans. (d) as in others ‘li’ is absent to give a right sense but (d) has already a sense.

Q9. (a) doe (b) man (c) xaz (d) poq (e) oep Ans. (c) as in all others two consecutive alphabets occur at the ends as de,mn, pq, and op.

Q10. (a) ACE (b) PKR (c) NPR (d) GIK (e) PRT Ans. (b) as in all others in each alphabet there is a difference of one space.












Rest of the Questions are attached in below file which is free of cost for you
Attached Files
File Type: pdf NTSE Exam Sample paper.pdf (406.8 KB, 25 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
CBSE X Sample Papers Download
NTSE Exam Sample Papers
FIITJEE Sample Question Papers Download
NTSE exam Sample question papers of class 8th
AFMC Sample Papers Free Download
IIT Sample Papers Download
Download TET Sample Question Papers
NTSE Exam Tamil Medium Sample Questions
NTSE Entrance Exam Previous Years Papers
Download Sample Question Papers of NTSE
RBI sample papers download
NTSE science exam sample papers
AIEEE Sample Papers Download
CDS Sample Papers Download
BITS Sample Papers Download
AIIMS Sample Papers Free Download
IIFT Sample Papers Download
NID Sample Papers Download
IIT Sample Papers Free Download
AIEEE sample papers free download






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 07:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9