Aptitude question answer for TCS - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old January 10th, 2014, 02:45 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Aptitude question answer for TCS

Will you please provide me TCS Aptitude Questions paper with Answers ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old January 10th, 2014, 05:58 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,988
Default Re: Aptitude question answer for TCS

Here I am giving you TCS Aptitude Paper Questions with Answers in word file attached with it so you can get it easily..

Some questions are given below :

QUANTITATIVE SECTION
1. If two pencils cost 8 cents, then how much do 5 pencils cost?
Ans. 20 cents

2. Some work is done by two people in 24 minutes. One of them can do this work alone in 40
minutes. How much time does the second person take to do the same work ?
Ans. 60 minutes

3. A car is filled with four and half gallons of fuel for a round trip. If the amount of fuel taken while
going is 1/4 more than the amount taken for coming, what is the amount of fuel consumed while
coming back?
Ans.2 gallons

4. The lowest temperature in the night in a city A is 1/3 more than 1/2 the highest during the day.
Sum of the lowest temperature and the highest temperature is 100 degrees. Then what is the low
temp?
Ans.40 degrees

5. Javagal, who decided to go to weakened trip should not exceed 8 hours driving in a day. The
average speed of forward journey is 40 miles/hr.Due to traffic on Sundays, the return journey's
average speed is 30 m/h. How far he can select a picnic spot?
a) 120 miles
b) between 120 and 140 miles
c) 160 miles
Ans. 120 miles

6. A salesperson by mistake multiplied a number and got the answer as 3, instead of dividing the
number by 3.What is the answer he should have actually got?
Ans. 3

7. A building with height D shadow upto G. What is the height of a neighboring building with a
shadow of C feet.
Ans. (C*D)/G

8. A person was fined for exceeding the speed limit by 10 mph. Another person was also fined for
exceeding the same speed limit by twice the same. If the second person was traveling at a speed of
35 mph, find the speed limit.
Ans. 15 mph

9. A bus started from bus stand at 8.00am, and after staying for 30 minutes at a destination, it
returned back to the bus stand. The destination is 27 miles from the bus stand. The speed of the bus
is 18mph. During the return journey bus travels with 50% faster speed. At what time does it return to
the bus stand?
Ans. 11.00am

10. In a mixture, R is 2 parts and S is 1 part. In order to make S to 25% of the mixture, how much of
R is to be added?
Ans.One part of R

11. Wind flows 160 miles in 330 min, for traveling 80 miles how much time does it require?
Ans. 2 hrs 45 mins
Attached Files
File Type: doc TCS aptitude question with answers.doc (34.5 KB, 1 views)
File Type: doc TCS aptitude question with answers 1.doc (39.0 KB, 1 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Applied Thermodynamics Question and Answer
ICAR JRF Question Paper with answer key
UGC Question paper with answer
Answer Key for CDS Question Papers
UPSC Question Paper Answer
NDA Exam Question Paper with Answer Key
Question Papers with Answer Keys for last year
ISAT Question Paper Answer Key
GPSC Question Answer
RRB Question Paper With Answer
SSC Geography Question and Answer
IGNOU BCA Question Papers Answer
UPSC question paper with answer
Last year CET Question & Answer Sheet
TNPSC Question And Answer in
SSC Examination Question and Answer
SSC Question and Answer General Awareness
What is the answer of this Question.
GCET Question Answer









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9