IBPS CWE solved question papers of PO - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old December 31st, 2013, 05:56 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default IBPS CWE solved question papers of PO

Here I am looking for the IBPS CWE solved question papers of PO; kindly provide me the same…….
Reply With Quote
  #2  
Old January 2nd, 2014, 12:44 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,987
Default Re: IBPS CWE solved question papers of PO

As you are looking for the IBPS CWE solved question papers of PO, here I am uploading a pdf file having the same. I have taken following questions from the attachment:

2) C sits second to the right of H.
3) The representative of Dena Bank sits on2 the immediate left of the representative of UCO
Bank.
4) A sits second to the right of the representative of Bank of India.
5) The representatives of Bank of Maharashtra and Syndicate Bank are immediate neighbours.
18. Who among the following sit exactly between B and the representative of Bank of India?
1) A and the representative of UCO Bank
2) F and G
3) H and the representative of Bank of Maharashtra
4) H and G
5) Representatives of Syndicate Bank and Oriental Bank of Commerce
19. Who among the following is the representative of Oriental Bank of Commerce?
1) A 2) C 3) H 4) G 5) D
20. Who amongst the following sits second to the left of B?
1) C 2) H
3) The representative of Canara Bank
4) The representative of Punjab National Bank
5) G
Directions (Q. 21-25): Each of the questions below consists of a question and three statements
numbered I, II and III given below it. You have to decide whether the data provided in the
statements are sufficient to answer the question.

Remaining questions are in the attachment, please click on it……..
Attached Files
File Type: pdf IBPS CWE solved question papers of PO 1.pdf (1.14 MB, 28 views)
File Type: pdf IBPS CWE solved question papers of PO 2.pdf (1.66 MB, 27 views)
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Sponsored Links






















  #3  
Old January 8th, 2015, 03:53 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 31,703
Default Re: IBPS CWE solved question papers of PO

Here I am providing the list of few questions of IBPS PO exam question paper which you are looking for .

1. What should come in the place of (?) in the given series?
ACE, FGH, ?, PON
(A) KKK
(B) JKI
(C) HJH
(D) IKL
Ans. (A)
2. Typist : Typewriter : : Writer: ?
(A) Script
(B) Pen
(C) Paper
(D) Book
Ans. (B)
3. Paint: Artist : : Wood: ?
(A) Furniture
(B) Forest
(C) Fire
(D) Carpenter
Ans. (D)
4. acme : mace :: alga: ?
(A) glaa
(B) gaal
(C) laga
(D) gala
Ans. (D)
5. EIGHTY : GIEYTH : : OUTPUT:?
(A) UTOPTU
(B) UOTUPT
(C) TUOUTP
(D) TUOTUP
Ans. (D)
6. ‘Medicine’ is related to ‘Patient’ in the same way as ‘Education’ is
related to—
(A) Teacher
(B) School
(C) Student
(D) Tuition
Ans. (C)
7. Fill in the missing letter in the following series—
S, V, Y, B, ?
(A) C
(B) D
(C) E
(D)G
Ans. (C)

8. What should come in the place of question mark in the following
series?
3, 8, 6, 14, ?, 20
(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Ans. (D)
9. Select the correct option in place of the question mark.
AOP, CQR, EST, GUV, ?
(A) IYZ
(B) HWX
(C) IWX
(D) JWX
Ans. (C)
10. What should come in the place of question mark in the following
series?
1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56
Ans. (B)
Directions—(Q. 11 to 14): Select the one which is different from the
other three.
11. (A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra
Ans. (D)
12. (A) January
(B) February
(C) July
(D) December
Ans. (B)
13. (A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran
Ans. (B)
14. (A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon
Ans. (C)
Directions—(Q. 15 to 17): based on alphabets.

15. If the sequence of the alphabets is reversed which of the following
would be the 14th letter from your left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None of these
Ans. (D)
16. Which letter is the 8th letter to the right of the letter, which is
12th from the left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y
Ans. (B)
17. Which letter is the 8th letter to the right of the letter which is
10th to the left of the last but one letter from the right?
(A) V
(B) X
(C) W
(D) I
Ans. (C)
Directions—(Q. 18 to 23) Three of the following four are alike in a
certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to
that group?
18. (A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange
Ans. (C)
19. (A) Rabbit
(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail
Ans. (A)
20. (A) Polo
(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom
Ans. (A)
21. (A) Sun
(B) Universe
(C) Moon
(D) Star
Ans. (B)
22. (A) Cheese
(B) Milk
(C) Curd
(D) Ghee

Ans. (B)
23. (A) Carrot
(B) Radish
(C) Potato
(D) Brinjal
Ans. (D)
24. In a certain code ‘CONTRIBUTOR’ is written as ‘RTNOCIROTUB’. How is
‘prohibition’ written in that code?
(A) NOITIBIHORP
(B) IHORPBITION
(C) ITIONBIHOTP
(D) IHORPBNOITI
Ans. (D)
25. If ‘CAT’ and ‘BOAT’ are written as XZG and ‘YLZG’ respectively in a
code language how is ‘EGG’ to be written in the same language?
(A) VSS
(B) URR
(C) VTT
(D) UTF
Ans. (C)
26. In a code language SINGER is written as AIBCED then GINGER will be
written in the same code as—
(A) CBIECD
(B) CIBCED
(C) CBICED
(D) CIBECD
Ans. (B)
27. If BAT is coded as 283, CAT is coded as 383 and ARE is coded as 801,
then the code for BETTER is—
(A) 213310
(B) 213301
(C) 123301
(D) 012334
Ans. (A)
28. If water is called black, black is called tree, tree is called blue,
blue is called rain, rain is called pink and pink is called fish in a
certain language then what is the colour of sky called in that language?
(A) Blue
(B) Fish
(C) Rain
(D) Pink
Ans. (C)
29. A man walks 3 km northwards and then turns left and goes 2 km. He
again turns left and goes 3 km. He turns right and walks straight. In
which direction he is walking now?
(A) East
(B) West

(C) North
(D) South
Ans. (B)
30. One morning after sunrise Vikram and Shailesh were standing in a lawn
with their back towards each other. Vikram’s shadow fell exactly towards
left-hand side. Which direction Shailesh was facing?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans. (D)
31. Nageena is taller than Pushpa but not as tall as Manish. Rama is
taller than Namita but not as tall as Pushpa. Who among them is the
tallest?
(A) Manish
(B) Pushpa
(C) Namita
(D) Nageena
Ans. (A)
32. In an examination Raj got more marks than Moti but not as many as
Meena. Meena got more marks than Ganesh and Rupali. Ganesh got less marks
than Moti but his marks are not the lowest in the group. Who is second in
the descending order of marks?
(A) Meena
(B) Rupali
(C) Raj
(D) None of these
Ans. (C)
33. Pointing to a photograph of a girl, Rajan said “She has no sister or
daughter but her mother is the only daughter of my mother.” How is the
girl in the photograph related with Rajan’s mother?
(A) Sister in law
(B) Grand daughter
(C) Daughter in law
(D) None of these
Ans. (B)
34. If Amit’ s father is Billoo’ s father’s only son and Billoo has
neither a brother nor a daughter. What is the relationship between Amit
and Billoo?
(A) Uncle—Nephew
(B) Father—Daughter
(C) Father—Son
(D) Grandfather—Grandson
Ans. (C)
35. An application was received by inward clerk in the afternoon of a
weekday. Next day he forwarded it to the table of the senior clerk, who
was on leave that day. The senior clerk next day evening put up the
application to the desk officer. Desk officer studied the application and

disposed off the matter on the same day, i.e., Friday. Which day the
application was received by the inward clerk?
(A) Tuesday
(B) Earlier week’s Saturday
(C) Wednesday
(D) Monday
Ans. (C)
36. Flight to Mumbai leaves every 5 hours. At the information counter I
learnt that the flight took off 25 minutes before. If the time now is 10
: 45 a.m., what is the time for the next flight?
(A) 2 : 20 a.m.
(B) 3 : 30 a.m.
(C) 3 : 55 p.m.
(D) 3 : 20 p.m.
Ans. (D)
37. Babloo ranked 16th from the top and 29th from the bottom among those
who passed an examination. 6 boys did not participate in the competition
and 5 failed in the examination. How many boys were there in the class?
(A) 44
(B) 40
(C) 50
(D) 55
Ans. (D)
38. Indra is 7th from the left and Jaya is 5th from the right. When they
interchange their position Jaya becomes 19th from the right. What is
Indra’s position from the left?
(A) 21st
(B) 19th
(C) 23rd
(D) 20th
Ans. (D)
39. How many 5’s are in the following sequence of numbers which are
immediately preceded by 7?
8 9 5 3 2 5 3 8 5 5 6 8 7 3 3 5 7 7 5 3 6 5 3 3 5 7 3 8
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Ans. (A)
40. How many 8’s are there in the following sequence which are
immediately preceded by 6 but not immediately followed by 5?
6 8 5 7 8 5 4 3 6 8 1 9 8 5 4 6 8 2 9 6 8 1 3 6 8 5 3 6
(A) One
(B) Two
(C) Three
(D) Four
Ans. (C)
41. If EARTHQUAKE is coded as MOGPENJOSM then EQUATE will be coded as—

(A) MENOPM
(B) MENOMP
(C) NJOGPM
(D) MNJOPM
Ans. (D)
42. If COUNTRY is coded in certain way as EMWLVPA, ELECTORATE will be
coded
in the same manner as—
(A) CJCEFQPYWC
(B) CJGERQTYVG
(C) CNCERQPCRG
(D) GJGAVMTYVC
Ans. (D)
43. ‘Air’ is to ‘Bird’ as ‘Water’ is to ……..
(A) Drink
(B) Fish
(C) Wash
(D) Swim
Ans. (B)
44. ‘Pencil’ is to ‘Write’ as ‘Knife’ is to ………
(A) Injure
(B) Peel
(C) Prick
(D) Attack
Ans. (B)
45. Mohan is 18th from either end of a row of boys ? How many boys are
there in that row?
(A) 26
(B) 32
(C) 24
(D) 35
Ans. (D)
46. In a class of 60 where boys are twice that of girls, Ramya ranked
17th from the top. If there are 9 boys ahead of Ramya, how many girls are
after her in the rank?
(A) 26
(B) 12
(C) 10
(D) 33
Ans. (B)
47. ‘Soldier’ is related to ‘Army’ in the same way as ‘Pupil’ is related
to …….
(A) Education
(B) Teacher
(C) Student
(D) Class
Ans. (D)

48. ‘Kilogram’ is related to ‘Quintal’ in the same way as ‘Paisa’ is
related to………
(A) Coin
(B) Money
(C) Cheque
(D) Rupee
Ans. (D)
49. ‘Stammering’ is to ‘Speech’ as Deafness is to …………
(A) Ear
(B) Hearing
(C) Noise
(D) Commotion
Ans. (B)
50. ‘Guilt’ is to ‘Past’ as ‘Hope’ is to …………
(A) Present
(B) Future
(C) Today
(D) Hopeless
Ans. (B)

IBPS PO exam books









__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote
Other Discussions related to this topic
Thread
IBPS specialist officer law scale 1 solved question papers of last years
IBPS solved model question papers
Solved Question Papers of IBPS PO Exam
IBPS Bank Clerical exam Solved Question Papers
IBPS Solved Model Papers
Solved question papers IBPS PO
IBPS Clerk Exam Solved Question Paper
Solved question paper for IBPS clerk exam
Solved Papers IBPS Specialist Officer IT
IBPS clerk exam solved question papers
Clerical IBPS CWE Last years solved question papers
IBPS PO Exam Solved Question Papers
IBPS PO Exam Solved Question Papers
IBPS CWE Solved Exam Question Paper
IBPS CWE Solved Exam Question Paper
IBPS PO Solved Exam Question Paper
IBPS PO Solved Exam Question Paper
IBPS Solved Question Paper
IBPS IT officer question papers
IBPS Clerk Exam Latest Solved Question Paper






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 02:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9