Coal India Management Trainee (HR) Previous Paper - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old December 25th, 2013, 01:37 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Coal India Management Trainee (HR) Previous Paper

Please provide me question paper for the Coal India Management Trainee(HR) recruitment examination??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old December 25th, 2013, 05:56 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,988
Default Re: Coal India Management Trainee (HR) Previous Paper

Coal India is a reputed company situated in India .. it is offered jobs on many posts ,, for recruitment it is organized examination ..

Below I am giving you question paper for the Coal India Management Trainee(HR) recruitment examination

Q1: Find out the correct meaning of idiomatic expression among the given options
To cry wolf
A. To give false alarm
B. To shout vehemently
C. To turn pale
D. To listen eagerly
Correct Answer: C

Q2: Choose the option which is the closest antonym of given word
POLEMIC –
A. Friendship
B. Amity
C. Cooperation
D. Agreement
Correct Answer: C

General Knowledge

Q1: Which one of the following Prime Ministers of India has not presented the budget?
A. Jawaharlal Nehru
B. Morarji Desai
C. Indira Gandhi
D. All had presented the budget
Correct Answer: B

Q2: One of modern India’s biggest schemes – Unique Identification Number has been named
as ‐
A. Sweekar
B. Aadhar
C. Alaya
D. Parichay
Correct Answer: B

Reasoning/ Quantitative Aptitude
Q1: D is sister of F. M is brother of D and son of T. R is wife of T. How is F related to T?
A. Son
B. Daughter
C. Son or Daughter
D. Data inadequate
Correct Answer: C

Q2: If the ratio of two natural numbers x and y is ‘a’ and that of y and x is ‘b’, then what is the
value of (a+b)?
A. Equal to 1
B. Lesser than 1
C. Lesser than 2
D. Greater than or equal to 2
Correct Answer: D

Discipline‐wise
01 Mining
Q1: Run away switch is used in connection with
E. Direct rope Haulage
F. Endless Haulage
G. Gravity Haulage
H. Tail rope Haulage
Correct Answer: A

Q2: Side Discharge Loader is a
A. Crawler mounted machine
B. Tyre mounted machine
C. Both A and B
D. Rail mounted machine
Correct Answer: A

02 MECHANICAL ENGINEERING
1. The relation between the number of pairs (p) forming a kinematic chain and the number of
links (k) is given by
A. K = p = 1
B. K= 2p – 2
C. K = 2p – 3
D. K = 2p ‐4
Correct Answer: A
2. Hartnell governor is a
A. Pendulum type governor
B. Inertia type governor
C. Spring loaded type governor
D. Dead weight type governor
Correct Answer: C

03 Electrical
Q1: The Function of Shunt in an Ammeter is
A. To bypass the current
B. To increase the Resistance of the meter
C. To decrease the voltage drop
D. To increase the current in the meter coil
Correct Answer: A

Q2: In a synchronous alternator, the armature reaction is solely determined by
A. Power factor of the load
B. Amount of current drawn from the alternator
C. Speed of the prime mover driving the alternator
D. Excitation voltage
Correct Answer: A

for more question I am attaching a PDF file with it ..
Attached Files
File Type: pdf Coal India Management Trainee(HR) Previous Paper.pdf (127.9 KB, 195 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old March 21st, 2014, 01:36 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Smile Coal India Management Trainee(HR) Previous Question Papers

Hi Folks,

I need the Previous question papers of Coal India Management Trainee ( HR ).
Please do help me.


Thank You
Sonali
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old May 20th, 2014, 09:55 AM
SADIA ALI
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Coal India Management Trainee (HR) Previous Paper

PLZ PROVIDE ME HR MT PREVIOUS YEAR QUESTION PAPER............
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old May 27th, 2014, 11:39 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Coal India Management Trainee (HR) Previous Paper

i cant see the attached question papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old June 1st, 2014, 07:47 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Coal India Management Trainee (HR) Previous Paper

hi can any one mail me HR previous year questions &what topic need to be covered under HR, PLS mail me - biswal.manisha2010@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old June 1st, 2014, 07:50 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Coal India Management Trainee (HR) Previous Paper

pls mail me HR previous year questions - biswal.manisha2010@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Coal India Limited Management Trainee exam previous years question papers
Coal India Limited Management Trainee (Marketing) syllabus or exam pattern
Coal India Management Trainee(HR) syllabus
Previous Paper for Coal India Limited Exam
Coal India Ltd. Previous year papers of Management Trainee
Syllabus for Management Trainee Exam of Coal India Ltd
Coal India Management Trainee Exam question paper pattern
Coal India Limited Management Trainee Model question papers
Previous Year Question Paper for FCI Management Trainee
Apply for Management Trainee at Coal India limited?
Coal India Ltd Management Trainee Results
Coal India Management Trainee Interview Questions
Coal India LTD Management Trainee Sales and Marketing Paper
Previous SAIL Management Trainee Exam Paper
Previous Paper for EIL Management Trainee Exam
Coal India Management Trainees Exam Question Paper
SAIL Management Trainee Previous Paper
Coal India Management Trainee Pay scale
Coal India Limited Management Trainee Results
Coal India Management Trainee Final Result









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 09:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9