SSC stenographer question paper solved - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams




  #1  
Old June 18th, 2012, 11:03 AM
aadersh
Guest
 
Posts: n/a
Default SSC stenographer question paper solved

I need solved sample question paper of SSC stenographer. Can you provide me the sample papers? If yes, please give me soon. I want it because I have filled up application form for this exam and doing preparation of the exam.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 18th, 2012, 03:56 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 10,259
Default Re: SSC stenographer question paper solved

As you are looking for SSC stenographer solved sample question papers so for your help here I have uploaded the file containing the sample questions with answers. Feel free to download it.
Attached Files
File Type: doc SSC stenographer sample question paper solved.doc (30.5 KB, 472 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old December 26th, 2012, 01:53 PM
Mahi Zaved
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC stenographer question paper solved

please sent me stenographer question paper
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old February 18th, 2014, 10:15 AM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 8,828
Default Re: SSC stenographer question paper solved

Here I am giving you question paper for stenographer recruitment examination organizes by staff selection commission below :

1. Select the synonym of ENCORE from the following:
a. Stone pelting
b. Garlanding
c. Call for repetition
d. Financial help
Ans. c
2. Identify the meaning of “ To eat humble pie “ from the following :
a. To work hard
b. To stay in jail
c. To apologize
d. To give a feast
Ans. d

3. Select the antonym of the word "Distend" :
a. Bloat
b. Materialize
c. Finish
d. Adjust
e. Shrink
Ans. e.

4. What is the synonym of "Heartfelt" :
a. Energetic
b. Embarrassed
c. Unruly
d. Sincere
Ans d

5. What is the antonym for the word "Pounded":
a. Weighed
b. Released
c. Paid
d. Attended
e. Caressed
Ans. E

General Awareness paper for SSC Grade C and D stenographer exam.
1. Which state is a leading producer of woolen textiles?
(a) Jammu and Kashmir
(b) Rajasthan
(c) Punjab
(d) Himachal Pradesh
Ans.b

2. The reason for the Shimla pact between India and Pakistan was

(a) abstaining from first use of nuclear weapons
(b) bilateral settlement of disputes
(c) final resolution of Jammu and Kashmir problem
(d) resolution of dispute relating to Rann of Kachchh

Ans.b

3. Why small droplets of a liquid are spherical in shape?

(a) Viscosity
(b) Surface tension
(c) Thermalconductivity
(d) Density
Ans.b

4. Select the form of mixture from the following?
(a) Lime
(b) Table salt
(c) Sugar
(d) Sea water
Ans.d

5. The characteristics of ultrasound distinguishes it from ordinary audible sound is due to

(a) Intensity
(b) Phase
(c) Velocity in a medium
(d) Frequency
Ans.d

SSC stenographer exam paper




__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)

Last edited by Nilesh; February 18th, 2014 at 10:18 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old March 29th, 2014, 11:17 AM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 8,828
Default Re: SSC stenographer question paper solved

As you want to get question papers for SSC Stenographer Examination, so here I am providing the following question papers:

SSC Stenographer Exam Solved Question Paper 2012





__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old July 18th, 2014, 01:02 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC stenographer question paper solved

Hi kindly send us hpsssb stenographer question paper 2013 & Study pattern
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
SSC Stenographer Model Question Paper
PTU MBA Solved Question Paper
LDC Question Paper Solved
SSC Stenographer Question Paper 16 oct
SSC Stenographer Question Paper
IBPS Solved Question Paper
MAT Solved Question Paper
RMAT Solved Question Paper
GATE (EEE) Solved Question Paper
CAT Solved Question Paper
IIT JEE Solved Question Paper
AIEEE Solved Question Paper
TCS Solved Question paper
LIC AAO Solved Question Paper
IIT Solved Question Paper
ARS/NET solved question paper
CDS II Solved Question Paper
CDS Solved Question Paper
RPMT Solved Question Paper
solved question paper









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 11:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9