SSC LDC and DEO Question Paper - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Career and Jobs




  #1  
Old June 13th, 2012, 11:00 AM
Ritu khare
Guest
 
Posts: n/a
Default SSC LDC and DEO Question Paper

Hello Friend’s here I am searching for the Staff Selection Commission LDC and DEO question paper so please can you give me the papers and tell me from where I can download the papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 13th, 2012, 03:31 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 5,695
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Here I am giving you a file which contains the SSC LDC and DEO Question Paper. The question paper will give you the general idea about SSC LDC & DEO Exam paper pattern.

You can download the paper from the given file
Attached Files
File Type: doc SSC LDC and DEO Question Paper.doc (30.0 KB, 829 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old August 4th, 2012, 01:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Default About Papers

Please Give Me Some More Question Paper Of LDC And DEO
If Posibble Than Please Mail Me Papers.My Email ID Is
bhawnamahesh22@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old August 8th, 2012, 09:06 AM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

hello frends here i m serchin at list 10 years back question paper if its posible plz give at my email masoomeducation1319@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old August 14th, 2012, 07:48 PM
gaurav889
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

sir, send me some question paper at my id gaurav889kumar@gmail.com for LDC or data entry.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old August 21st, 2012, 01:04 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Quote:
Originally Posted by Ritu khare View Post
Hello Friend’s here I am searching for the Staff Selection Commission LDC and DEO question paper so please can you give me the papers and tell me from where I can download the papers?
Hi Ritu, you cam download the papper from jagran josh.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old September 9th, 2012, 01:49 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

sir Plese Give Me Some SSC LDC Sample Ques Paper . Pape in My ID kd2413@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old September 11th, 2012, 08:28 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

please sir give me the question papers of LDC and DEO papers and tell me from where I can download the papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old September 12th, 2012, 06:17 PM
kamal saini
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

plz send me question paper on my id.....kamalsainilove101@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old October 5th, 2012, 03:48 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

you can get the question paper from Jagran josh
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11  
Old October 9th, 2012, 11:09 PM
jitendra dewangan
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Hello Friend’s here I am searching for the Staff Selection Commission LDC and DEO question paper so please can you give me the papers and tell me from where I can download the papers? & send my id jtddewangan66@yahoo.com.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12  
Old October 14th, 2012, 12:57 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

hello sir i need lst 2 years questn paper wil u pls help me ma id is lucky.9689@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13  
Old October 14th, 2012, 01:31 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

sir,
please send me the DEO model test papers.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14  
Old October 15th, 2012, 07:58 AM
sssantosh297@gmail.com
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Staff Selection Commission LDC and DEO question paper so please can you give me the papers and tell me from where I can download priv paper
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15  
Old October 15th, 2012, 01:06 PM
vaishali sawale
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Dear Sir,
I want the question papers of previous year for LDC in SSC tell me how i can download them as soon as posible.
Regard,
sawalevaishali9@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #16  
Old October 20th, 2012, 10:48 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Smile Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Quote:
Originally Posted by gaurav889 View Post
sir, send me some question paper at my id gaurav889kumar@gmail.com for LDC or data entry.
akaibart202@gmail.com/ sir send me some question paper at my emil i.d for ssc.LDC,data entry
Reply With Quote Quick reply to this message
  #17  
Old October 20th, 2012, 10:03 PM
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 1
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

i want model paper for SSC exam
so plz mail me model paper on mukeshnikon@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #18  
Old November 2nd, 2012, 12:15 AM
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

I want some sample questions and answers on LDC exams conducted by SSC . Could you pl. send the same to my e mail!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #19  
Old November 3rd, 2012, 09:49 PM
sasmita behera
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: allredy give the exam 28/10/12&411/12SSC LDC Question answer

dear sir , already give the ssc ldc exam but i want to ans the question all we have downlode it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #20  
Old November 6th, 2012, 03:18 PM
Hari krishnan
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

sir , please ssc model question paper send me my mail id ....harib28@ymail.com....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #21  
Old November 24th, 2012, 10:42 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Quote:
Originally Posted by Ritu khare View Post
Hello Friend’s here I am searching for the Staff Selection Commission LDC and DEO question paper so please can you give me the papers and tell me from where I can download the papers?
i have a problem which is u face if u solve that then plzzzzzzzzzzzzz send me the question paper ritu ji my email id is vishalmittal001@yahoo.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #22  
Old January 30th, 2013, 01:51 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

sir, send me some question paper in hindi at my email id sk676819@gmail.com/kaushiksumit19@rediffmail.com[/email] for LDC or data entry.[/QUOTE]
Reply With Quote Quick reply to this message
  #23  
Old August 31st, 2013, 05:20 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Quote:
Originally Posted by gaurav889 View Post
sir, send me some question paper at my id gaurav889kumar@gmail.com for LDC or data entry.


go to sscportal web site and ssc old paper
Reply With Quote Quick reply to this message
  #24  
Old September 13th, 2013, 10:06 PM
shivam.gupta
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

pls send me some Q paper for LDC exam
Reply With Quote Quick reply to this message
  #25  
Old October 1st, 2013, 12:07 PM
rupesh rajput
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

please send me ssc deo previous year question papers at rupeshrajput14@gmail.com
Reply With Quote Quick reply to this message
  #26  
Old February 6th, 2014, 11:48 AM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,988
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Here I am providing you the SSC LDC and DEO Question Paper. The question paper will give you the general idea about SSC LDC & DEO Exam paper pattern.

1. The banks use ……………. device to minimize conversion process.

(a) Keyboard
(b) MICR
(c) OCR
(d) Scanner

2. ……………… can’t be used for source of data automation.
(a) POS termina
(b) OCR
(c) Keyboard
(d) UPC

3. Under which case will intranet be an effective networking tool?
(a) In a distributed decision-making environment
(b) Where heterogeneous applications are involved
(c) In a centralised organization
(d) In a decentralised organization

4. When an organization gives contract for development of software, it has to give data to the service provider. In Such cases, the ownership of data should be_________
(a) Transferred to the service provider
(b) With the client/organization that outsource services
(c) Shared by both parties
(d) Not transferre5. A modem performs_________
(a) Modulation
(b) Demodulation
(c) Data compression
(d) All of these

6. Which of the following is NOT done by modem?
(a) Transmission Speed
(b) Data Accuracy
(b) Error detection and Correction
(d) Data Compression

7. A program coded in programming language is____________.
(a) Target code
(b) Source code
(c) Block
(d) None of these

8. “Platform” in computer world means___________.
(a) Computer hardware used
(b) Operating Systems used
(c) Both of these
(d) None of these

9. Which of these biometric tools use thermal sensors along with infrared rays for identification?
(a) Key stroke dynamics
(b) Iris Retinal scans
(c) Speech recognition
(d)Fingerprint scanning

10. What is incorrect about software?
(a) It can manipulate computer
(b) It has programs, instructions
(c) It can be touched
(d) It can be touched

11. Disadvantage of distributed database is.
(a) Unreliability
(b) Easy implementation
(c) Insecurity
(d) High communication cost

12. Which of the following transmission techniques let computer to alternatively send and receive data?
(a) Simplex
(b) Half duplex
(c) Full duplex
(d) Multiplexing

13. What is NOT a feature of networking?
(a) Reliability
(b) Greater storage space
(c) Connectivity
(d) All are features of networking

14. Taking back-up of a file against crash is a

(a) Preventive measure
(b) Curative measure
(c) Decisive measure
(d) None of these

15. A memory that is referred by its contents instead of physical address is called ________
(a) Associative memory
b) Content addressable storage
(c) Both (a) and (b)
(d) None of these

16. Most dangerous risk in leaking of information is :
(a) Ready access to online terminals
(b) Online processing of data
(c) Ignorance about the existence of risk
(d) All of these

17. A camera is an
(a) Input device
(b) Can be either input or output
(c) Processing machine
(b) Output device

18. Using anti-virus software is
(a) Preventive measure
(b) Detective measure
(c) Corrective measure
(d) All the above

19. An online transaction is
(a) One that is done in real time
(b) Transaction done via internet
c) One that is done via telephone
(d) None of these

20. A clerk in a bank has to access data n customer account. Logical access control for these users would be.
(a) Use of individual passwords
(b) Use of an Accounts Receivable Section password
(c) Use of individual passwords plus separate access passwords for customer data and product data
(d) Can’t say

21. To stop unauthorized access to the computer system we should
(a) Have a trustworthy system administrator
(b) Have a good passwords policy
(c) Have a sound encryption policy
(d) All of the above

22. Which cannot assure data accuracy in an application?
(a) Limit and reasonableness test
(b) Echo checking
(c) Control total
(d) None of these

23. Maximum storage space is available on
(a) CDs
(b) ROM
(c) Hard disks
(d) Floppies

24. Jon Von Neumann developed:
a) First electronic chip flip flop
(b) Stored-program concept
(c) The first electronic computer
(d) None of these

25. Which of the following is single user computer with many features and good processing power?
(a) Minicomputer
(b) Workstation
(c) Macintosh
(d) None of these

Answers
1. (b) 2. (d) 3. (c) 4. (b) 5. (d) 6. (b) 7. (b) 8. (c) 9. (c) 10. (d)
11. (c) 12. (b) 13. (d) 14. (b) 15. (b)16. (c) 17. (b) 18. (a) 19. (b) 20. (a)
21. (b) 22. (a) 23. (b) 24. (a) 25. (b)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #27  
Old February 28th, 2014, 02:54 PM
Administrator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 17,594
Default Re: SSC LDC and DEO Question Paper

Staff Selection Commission Lower Division Clerk & Data Entry Operator exam paper has questions from giving topics:

General Intelligence
English Language
Quantitative Aptitude
General Awareness

(Data Entry Operator & LDC Exam)
Subject: General Awareness

1. Cost of production of the producer is given by:
(a) sum of wages paid to labourers.
(b) sum of wages and interest paid on capital.
(c) sum of wages, interest, rent and supernormal profit.
(d) sum of wages, interest, rent and normal profit.

2. ‘Kesari’, the Newspaper was started by
(a) G.K. Gokhale
(b) B. G. Tilak
(c) Sardar Patel
(d) Raja Ram Mohan Roy

3. When was the Indian Constitution adopted?
(a) 15th August, 1947
(b) 26th November, 1949
(c) 26th January, 1950
(d) 2nd October, 1952

4. Which one of the following is the smallest endocrine gland in human body ?
(a) Adrenal
(b) Thyroid
(c) Pituitary
(d) Pancreas

5. Double is a_______data type.
(a) primitive
(b) user defined
(c) system defined
(d) local

6. Yellow spots on citrus leaves is due to the deficiency of:
(a) Zinc
(b) Magnesium
(c) Boron
(d) Iron

7. Rangaswami Cup is associated with
(a) Wrestling
(b) Football
(c) Hockey
(d) Golf

8. The working of a rockets based on the principle of:
(a) Conservation of momentum
(b) Conservation of mass
(c) Conservation of energy
(d) Conservation of angular momentum

9. Which one of the following is a Wild Life Sanctuary ?
(a) Jaldapara
(b) Garumara
(c) Corbett
(d) Chapramari

10. The river which is used for inland waterways in India is .
(a) Ganga
(b) Cauveri
(c) Mahi
(d) Luni

11. The atmospheric layer closest to the earth is:
(a) Mesosphere
(b) Hydrosphere
(c) Troposphere
(d) Ionosphere

12. ‘Yellow Revolution’ is associated with the production of
(a) Poultry
(b) Gold
(c) Sunflower
(d) Oil seeds

13. Under the “Indira Gandhi National Old Age Pension Scheme”, the amount of pension for those above 80 years has been increased per month from Rs. 200 to
(a) Rs.300
(b) Rs.400
(c) Rs.500
(d) Rs.1000

14. The state which has recently overtaken Karnataka for the top rank in the production of bio-fertilisers is
(a) Tamil Nadu
(b) Gujarat
(c) Maharashtra
(d) Punjab

15. The upper house of the State Legislature in India is called
(a) Legislative Council
(b) Legislative Assembly
(c) Executive Council
(d) Governor - in - Council

16. Maximum number of sugar factories are located in
(a) Uttar Pradesh
(b) Tamil Nadu
(c) Bihar
(d) Assam

17. The All Women Expedition Team of the Indian Air Force which scaled the Mount Everest some time back was headed by
(a) Sqn. Ldr. D. Panda
(b) Sqn. Ldr. Nirupama Pandey
(c) Flt. Lt. Nivedita Choudhary
(d) Flt. Lt. Rajika Sharma

18. While computing national income estimates, which of the following is required to be observed?
(a) The value of exports to be added and the value of imports to be subtracted
(b) The value of exports to be subtracted and the value of imports to be added
(c) The value of both exports and imports to be added
(d) The value of both exports and imports to be subtracted

19. If the Prime Minister of India submits his resignation to the President, it will mean the resignation of the
(a) Prime Minister only
(b) Prime Minister and the Cabinet Ministers
(c) Entire Council of Ministers
(d) Prime Minister, Cabinet Ministers and the Speaker

20. A fuse wire is made of:
(a) an alloy of tin and copper
(b) an alloy of tin and lead
(c) an alloy of tin and aluminium
(d) an alloy of nickel and chromium

General Awareness

1. The degree of monopoly power is to be measured in terms of the firm’s
(a) normal profit
(b) supernormal profit
(c) both normal and supernormal profit
(d) selling price

2. Who propounded the Innovation theory of profits?
(a) J.A. Schumpeter
(b) P.A. Samuelson
(c) Alfred Marshall
(d) David Ricardo

3. Which of the following does not come under legislative control over administration?
(a) Zero hour
(b) Adjournment motion
(c) Budget session
(d) Formulation of a Bill

4. Under perfect competition, the industry does not have any excess capacity because each firm produces at the minimum point on its
(a) long-run marginal cost curve
(b) long-run average cost curve
(c) long-run average variable cost curve
(d) long-run average revenue curve

5. Which one of the following is not a ‘canon of taxation’ according to Adam Smith?
(a) Canon certainty
(b) Canon of simplicity
(c) Canon of convenience
(d) Canon of economy

6. Effective demand depends on
(a) capital-output ratio
(b) output-capital ratio
(c) total expenditure
(d) supply price

7. ‘The Right to Public Office’ is a
(a) Civil right
(b) Economic right
(c) Moral right
(d) Political right

8. Who was the author of Gita Govinda?
(a) Jayadeva
(b) Kalhana
(c) Kalidasa
(d) Raja Rao

9. Which battle did open the Delhi area to Muhammad Ghori?
(a) First Battle of Tarain
(b) Second Battle of Tarain
(c) Battle of Khanwa
(d) First Battle of Panipat

10. The Aryans successes in their conflicts with the pre-Aryans because
(a) they used elephants on a large scale
(b) they were taller and stronger
(c) they were from an advanced urban culture
(d) they used chariots driven by horses

Arithmetic
1. Two number are in the ratio 3 : 4. The product of their H.C.F. and L.C.M. is 2028. The sum of the number is
(a) 68
(b) 72
(c) 86
(d) 91

2. The smallest number that must be subtracted from 1000 to make the resulting number a perfect square is
(a) 37
(b) 38
(c) 39
(d) 40
3. A man at 100 grapes in 5 days. Each day, he ate 6 more grapes than those he ate on the earlier day. How many grapes did he eat on the first day?
(a) 8
(b) 12
(c) 54
(d) 7

4. The missing number in the sequence 5, 6, 15, ?, 89, 170, 291, is
(a) 50
(b) 40
(c) 42
(d) 32
5. Instead of multiplying a number by 0.72, a student multiplied it by 7.2. If his answer was 2592 more than the correct answer, then the original number was
(a) 400
(b) 420
(c) 500
(d) 560

6. Two pipes can fill a cistern separately in 10 hours and 15 hours. They can together fill the cistern in
(a) 6 hours
(b) 7 hours
(c) 8 hours
(d) 9 hours
7. Number 1, 2, 3, 4, ……, 98, 99, 100 are multiplied together. The number of zeroes at the end of the product on the right will be equal to
(a) 24
(b) 22
(c) 21
(d) 11

8. A sole metallic cone is melted and recast into a solid cylinder of the same base as that of the cone. If the height of the cylinder is 7 cm, the height of the cone was
(a) 20 cm
(b) 21 cm
(c) 28 cm
(d) 24 cm
9. A single discount equivalent to three successive discounts of 20%, 25% and 10% is
(a) 55%
(b) 50%
(c) 48%
(d) 46%

10. The marked price of an article is 20% more than its cost price. A discount of 20% is given on the marked price. In this kind of sale, the seller bears
(a) no gain, no loss
(b) a loss of 4%
(c) a gain of 4%
(d) a gain of 8%
Attached Files
File Type: zip SSC LDC and DEO Question Paper 1.zip (595.7 KB, 0 views)
File Type: zip SSC LDC and DEO Question Paper 2.zip (585.2 KB, 0 views)
File Type: pdf SSC LDC and DEO Question Paper 3.pdf (141.4 KB, 0 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
SMU Question Paper BSC IT
previous question paper, model paper, aptitude test of assistant loco pilot RRB?
CET question paper SET
RRB Question Paper Model Paper
NID Question Paper PG
Question Paper
SSC UDC question paper
UGC NET Computer Science Paper III and II Question Paper
Question Paper for VAO
Question Paper for FCI MT
Question Paper for MHT CET (PCM)
MAT Question Paper
Question paper for VAO
BBA Question Paper for SMU
MP PET Paper Question Paper
PTU Question Paper of BCA
CDS Question Paper of
NDA Question Paper PDF
PTU Question Paper for BBA









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 11:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9