LDC Model Question Paper PSC - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams




  #1  
Old May 19th, 2012, 10:47 AM
g0llamudi sasaamka
Guest
 
Posts: n/a
Default LDC Model Question Paper PSC

Hy guy’s I going to appear for the Kerala Public service commission LDC exam and I am preparing for my exam so please can you give me the Model question papers/old question papers for Kannur District and tell me from where can I download the question papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old May 19th, 2012, 01:55 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 40,525
Default Re: LDC Model Question Paper PSC

Here I am uploading Kerala Public service commission LDC old question papers for Kannur District so that you can do your exam preparation.
Attached Files
File Type: pdf KPSC LDC Old Question Paper.pdf (1.02 MB, 171 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old June 16th, 2012, 05:22 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: LDC Model Question Paper PSC

mathmetics questions f(x)=4x-1,g(x)=x3+2&real functions thengof)a+
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old March 23rd, 2014, 03:52 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 30,670
Default Re: LDC Model Question Paper PSC

As you want to get question papers of the SSC LDC examination, so here I am providing the following question papers:

SSC LDC Question Paper Quantitative Aptitude

Directions (1-9): In each of the following questions,
select the related word/ letters /number from the given
alternatives.
1. Defy : Obey: : Rest : ?
(a) Lazy (b) Idle
(c) Labour (d) Work
2. Water : Swim: : Land
(a) Walk (b) Stand
(c) Sit (d) Move
3. Patient : Doctor : :
(a) Student : Advisor (b) Scissor : Iron
(c) Apple : Knife (d) Nurse : Surgeon
4. AN : BO : : CP : ?
(a) DQ (b) FS
(c) DS (d) FQ
5. DDW : ECV :: FBU : ?
(a) GAW (b) GAV
(c) VAG (d) GAT
6. BCDZ : CDEV :: DEFT : ?
(a) FFGQ (b) EGFR
(c) EFGP (d) EFGS
7. 196 : 169 : :81 : ?
(a) 64 (b) 72
(c) 100 (d) 144
8. 30: ?: : 130: 222
(a) 30 (b) 40
(c) 66 (d) 68
9. 4, 16,4 : 2, 4, 2 : : ? : 3, 9, 3
(a) 6, 9, 6 (b) 9, 81, 9
(c) 9, 27, 9 (d) 9, 18,9
36
Directions (10-18): In each of the following questions,
select the one which is different from the other three
responses :
10. (1) Pen (b) Crayon
(c) Eraser (d) Pencil
11. (a) Moon (b) Mars
(c) Venus (d) Jupiter
12. (a) Democracy (b) Parliament
(c) Uncivil (d) Election
13. (a) B (b) C
(c) D (d) E
14. (a) EBD (b) IFH
(c) QNO (d) YVX
15. (a) QRST (b) BECD
(c) FIGH (d) LOMN
16. (a) 10 (b) 26
(c) 24 (d) 21
17. (a) 22-30 (b) 44-36
(c) 52-62 (d) 77-85
18. (a) 78-87 (b) 49-94
(c) 96-68 (d) 56-65
19. Arrange the following words according to
English Dictionary.
(a) Banal (b) Banana
(c) Banish (d) Bandage
(e) Bandit
(a) (a), (c), (b), (d), (e)
(b) (a), (b), (d), (c), (e)
(c) (a), (b), (d), (e), (c)
(d) (a), (c), (b), (e), (d)
Directions (20-21): In each of the following questions,
which one of the given responses would be a meaningful
order of the following words in ascending order ?

20. (a) Atomic Age (b) Metallic Age
(c) Stone Age (d) Alloy Age
(a) (a), (c), (d), (b) (b) (c), (b), (d), (a)
(c) (b), (c), (a), (d) (d) (d), (c), (b), (a)
21. (a) Cure (b) Doctor
(c) Disease (d) Diagnosis
(5) Medicine
(a) (b), (d), (c), (5), (a)
(b) (c), (b), (d), (5), (a)
(c) (d), (b), (c), (5), (a)
(d) (d), (c), (b), (a), (5)
22. Which one set of letters when sequentially
placed at the gaps in the given letter series
shall complete it ?
a _ cdd _bed _abe _ dab _
(a) baddc (b) abddc
(c) badcd (d) bdadc
Directions (23-26): In each of the following questions,
a series is given, with one/two term missing. Choose
the correct alternative from the given ones that will
complete the series.
23. Y, S, U, O, Q, ? ?
(a) NO (b) LM
(c) J K (d) H I
24. EAC, GCE, IEG, ?
(a) JHI (b) KGI
(c) JGI (d) KIJ
25. 1, 9, 25, ?, 81
(a) 36 (b) 49
(c) 64 (d) 28
26. 3, 6, 12, 21, ?, 48
(a) 31 (b) 33
(c) 34 (d) 38
27. Find the wrong number in the given series.
3, 6,11, 16, 27, 38.
(a) 6 (b) 38
(c) 16 (d) 27
28. Showing a man a woman said, “his
brother’s father is the only son of my
grandfather”. How is the woman related to
the man?
(a) Aunt (b) Sister
(c) Daughter (d) Mother
29. F has less money than H but more than G. E
has more than F but less than H. Who is the
poorest?
(a) F (b) E
(c) H (d) G
30. From the given alternatives select the word
which cannot be formed using the letters of
the given word.
(a) SEPTUM (b) RECTUM
(c) CUSTOM (d) SPECT
31. A group of alphabets are given
with each
being asigned a number. These have to be
unscrambled
into a meaningful word and
correct order of letters may be indicated from
the given responses.
U B A N R
1 2 3 4 5
(a) 1 4 2 3 5 (b) 1 5 2 3 4
(c) 4 1 5 3 2 (d) 5 3 4 2 1
32. APPRECIATION is coded as 177832419465.
How will you code PERCEPTION?
(a) 7382379465 (b) 7392378465
(c) 7292378465 (d) 7383297465
33. Select the correct combination of
mathematical signs to replace * signs and
to balance the given equation.
16 * 2 * 24 * 3 * 6
(a) + = – ÷ (b) × – + =
(c) + ÷ = ÷ (d) – – ÷ =
34. Some equations are solved on the basis of a
certain system. On the same basis, find out
the correct answerr for the unsolved
equation.
6 – 9 – 2 = 926, 3 – 2 – 1 = 213, 0 – 4 – 8 = ?
(a) 840 (b) 48
(c) 84 (d) 480
35. Which interchange of signs will make the
following equation
correct?
30 – 6 + 4 + 2 × 3 = 7

(a) + and × (b) – and +
(c) – and ÷ (d) ÷ and –
Directions (36-37): In each of the following questions,
select the missing number from the given responses.
36. 16 4 4
81 3 27
? 25 5
(a) 97 (b) 12
(c) 125 (d) 30
37. 6 4 5
3 6 5
2 3 4
36 72 ?
(a) 100 (b) 175
(c) 125 (d) 120
38. A taxi driver commenced his journey from a
point and drove 10km towards North and
turned to his left and drove another 5 km.
After waiting to meet one of his friends, he
turned to his right and continuted to drive
another 10 km. He has covered a distance of
25 km so far but in which direction he now
may be?
(a) North (b) East
(c) West (d) South
39. Sita cycled 8 km southward from her home
turned right and cycled 5 km, turned right
and cycled 8 km, turned left and cycled 10
km. How many kms will she have cycle to
reach straight home?
(a) 8 km (b) 10 km
(c) 15 km (d) 13 km
40. If in a code MASTER is written as SAMRET
then how CARROT
be written in the same
code?
(a) RACTOR (b) RCATRO
(c) RCATOR (d) ARMTOR
41. Six friends A, B, C, D, E and F are sitting in a
row facing East. C is between A and E. B is
just to the right of E but left of D. F is not at
the right end. Who is at the right end?
(a) D (b) B
(c) E (d) C
42. A solid cube of 4 inches has been painted
red, green and black on pair of opposite
faces.
It has been cut into one inch cubes.
How many cubes have only Red and Green
faces?
(a) 4 (b) 8
(c) 16 (d) 24
43. One statement is given followed by two
conclusions I and II. You have to consider
the statements to be true even if they seem to
be at variance from commonly known facts.
You are to decide which of the given
conclusions, if any, follow
from the given
statements. Indicate your answer.
Statement
Many people feel nervous when giving a
talk before a group.
Conclusions
I. Many people can talk confidently before
a group.
II. Very few people can talk confidently
before a group.
(a) Only I follows
(b) Only II follows
(c) Neither I nor II follows
(d) Both I and II follow
44. Two statements are given followed by four
conclusions I, II, III and IV. You have to
consider the statements to be true even if
they seem to be at variance from commonly
known facts. You are to decide which of the
given conclusions, if any, follow from the
given statements. Indicate your an swer.
Statements
(i) Blue is Black and some Black is red.
(ii) All red is Green but not Yellow
Conclusions
I. Some Blue is Green.

II. No Black is Yellow.
III. Some Black is not Yellow.
IV. No Black is Green.
(a) Only I and II follow
(b) Only II and IV follow
(c) Only I and III follow
(d) Only I, II and IV follow
45. Which answer figure will complete the
pattern in the question figure?
Question Figure
Answer Figures
(a) (b) (c) (d)
46. Select the answer figure in which the
question figure is hidden/embedded.
Question Figure
Answer Figures
(a) (b) (c) (d)
47. A piece of paper is folded and cut as shown
below in the question figures. From the given
answer figures, indicate how it will appear
when opened?
Question Figures
Answer Figures
(a) (b) (c) (d)
48. Which of the answer figure is exactly the
mirror image of the given figure, when the
mirror is held on the line AB?
Question Figure
A
Answer Figures
(a) (b) (c) (d)
49. Which one of the following diagrams best
depicts the relationship among Honey-bee,
Insect and Housefly?
(a) (b) (c) (d)
50. A word is represented by only one set of
numbers as given in any one of the
alternatives. The sets of numbers given in
the alternatives are represented by two
classes of alphabets as in two matrices given
below. The columns and rows of Matrix I
are numbered from 0 to 3 and that of Matrix
II are numbered from 4 to 7. A letter from
these matrices can be represented first by its
row and next by its column, e.g., ‘A’ can be
represented by 00, 12, 21, etc. and ‘T’ can be
represented
by 02, 10, 23, etc. Identify
the
set for the word LAMB.
MATRIX - I
0 1 2 3
0 A M T I
1 T I A M
2 1 A M T
3 M T I A
MATRIX - II
4 5 6 7
4 E B L U
5 L U E B
6 U E B L
7 B L U E
(a) 75, 21, 13, 45 (b) 46, 12, 23, 57
c 67, 33, 31, 66 d 46, 32, 01, 74
ANSWERS
1. (c) 2. (a) 3. (a) 4. (a) 5. (d) 6. (c) 7. (a) 8. (c) 9. (b) 10. (c)
11. (a) 12. (c) 13. (d) 14. (c) 15. (a) 16. (d) 17. (c) 18. (c) 19. (c) 20. (b)
21. (b) 22. (a) 23. (b) 24. (b) 25. (b) 26. (b) 27. (c) 28. (b) 29. (d) 30. (c)
31. (b) 32. (a) 33. (d) 34. (d) 35. (c) 36. (c) 37. (a) 38. (a) 39. (c) 40. (a)
41. (a) 42. (c) 43. (d) 44. (a) 45. (a) 46. (c) 47. (b) 48. (b) 49. (c) 50. (a)





151. Which one of the following is not included
while estimating national income through
income method?
(a) Rent (b) Mixed incomes
(c) Pension
(d) Undistributed profits
152. Taxation is a tool of
(a) Monetary policy (b) Fiscal policy
(c) Price policy (d) Wage policy
153. Globalisation means
(a) Integration of economy
(b) Integration of financial market
(c) Integration of the domestic economy
with the world economy
(d) Integration of the various sectors of
economy


154. Which is the artificial port of India?
(a) Kandla (b) Mangalore
(c) Chennai or Madras
(d) Haldia
155. The Nobel Prize was instituted by the
country
(a) USA (b) UK
(c) Russia (d) Sweden
156. Which of the following motion is related
with the Union Budget ?
(a) Adjournment (b) Censure
(c) Cut (d) None of the above
157. Directive Principles of State Policy in the
Indian Constitution were taken from the
Constitution of
(a) Britain (b) Ireland
(c) USA (d) Canada
158. As per Indian Constitution, the Right to
Property is a
(a) Fundamental Right
(b) Natural Right
(c) Legal Right (d) Moral Right
159. The success of democracy depends upon the
(a) Right to criticise
(b) Right to association
(c) Right to personal liberty
(d) Right to property
160. Who is the Chairman of Planning
Commission?
(a) President (b) Prime Minister
(c) Finance Minister (d) Vice-President
161. In 1937, the Congress formed ministries in
(a) 7 states (b) 9 states
(c) 5 states (d) 4 states
162. Kalinga war took place in the year
(a) 261 BC (b) 263 BC
(c) 232 BC (d) 240 BC
163. The Akaal Takht was built by
(a) Guru Ramdas
(b) Guru Teg Bahadur
(c) Guru Hargovind
(d) Guru Nanak
164. Who was the regent of Akbar in his early
days ?
(a) Abul Fazl (b) Bairam Khan
(c) Tansen. (d) Todarmal
165. Before assuming the office of the Sultan of
Delhi Balban was the Prime Minister of
Sultan
(a) Nasir-ud-din
(b) Qutub-ud-din-Albak
(c) Bahrem Shah
(d) Aram Shah
166. Which one of the following is known as the
‘brown coal’?
(a) Anthracite (b) Bituminous
(c) Coke (d) Lignite
167. Vikram Sarabhai Space Centre (VSSC) is at
(a) Thiruvananthapuram
(b)Mumbai
(c) Hyderabad
(d) Bengaluru
168. Which one of the following is known as the
‘Pearl City’?
(a) Kandla (b) Tuticorin
(c) Kochi (d) Hyderabad
169. Madhya Pradesh is the largest producer of
(a) Cotton (b) Oil-seeds
(c) Pulses (d) Maize
170. Which planet in our solar system is nearly
as big as the earth ?
(a) Mercury (b) Mars
(c) Venus (d) Pluto
171. In onion the edible part is
(a) Leaf (b) Root
(c) Stem (d) Flower
172. Mushroom cultivation is not useful in
(a) Biogas production
(b) Biological control of crop diseases
(c) Recycling of agricultural wastes
(d) Preventing cancer
173. The Drone in honey bee are
(a) Fertile male (b) Fertile female
(c) Sterile male (d) Sterile female

174. Of which tissue nails, hoofs and horns are
made of
(a) Cutide (b) Chitin
(c) Keratin (d) Tunicin
175. Haemoglobin has highest affinity for
(a) Oxygen (b) Carbon dioxide
(c) Carbon monoxide (d) Nitrogen
176. Which chromosomal combination is
responsible for maleness in man ?
(a) XO (b) XXX
(c) XX (d) XY
177. The Newton’s First Law is also called as
(a) Law of moments (b) Law of inertia
(c) Law of energy
(d) Law of momentum
178. If we want to calculate the pressure of a
liquid at the bottom of a vessel, the quantity
which is not required to determine it, is
(a) Height of the liquid column
(b) Surface area of the bottom of the vessel
(c) Density of the liquid
(d) Acceleration due to gravity at the bottom
of the vessel
179. The water from a hand pump is warm in
winter because
(a) Our body is cold in winter and the water
appears to be warm
(b) The temperature inside the earth is
higher than the atmospheric
temperature
(c) The pumping process causes friction
which warms up the water
(d) Inside water comes out and absorbs heat
from the environment
180. A water tank appears shallower when it is
viewed from top due to
(a) rectilinear propagation of light
(b) reflection
(c) total internal reflection
(d) refraction
181. Small and cheap computers built into
several home appliances are of which type?
(a) Mainframes (b) Mini computers
(c) Microcomputers (d) None of the above
182. What is the process of defining tables called?
(a) Data definition
(b) Data Normalisation
(c) Index definition
(d) Data administration
183. The chief source of naphthalene is
(a) Coaltar (b) Diesel
(c) Charcoal (d) Camphor
184. Why is water not suitable for putting out a
petrol fire ?
(a) The oxygen content of water is isolated
by petrol and thus it helps in burning
(b) Petrol is too inflammable to be
extinguished by water
(c) The heat required for combustion of
petrol is very low
(d) Water, being heavy, slips below petrol
which thus remains in contact with air
and burns
185. Milk is
(a) Emulsion (b) Suspension
(c) Foam (d) Gel
186. The chemical substance present in bones
and teeth’ is
(a) Calcium phosphate
(b) Calcium chloride
(c) Calcium sulphate (d) Calcium borate
187. Social forestry is
(a) growing different types of plants
together on private land
(b) management of forest by cooperative
societies
(c) growing one type of plant in government
owned land
(d) growing and management of useful
plants on government owned land
188. Which of the following exhibits
unidirectional flow in an ecosystem ?
(a) Light (b) Energy
(c) Water (d) Biomass

189. Maximum permissible concentration of
copper in drinking water in mg/L is
(a) 0.01 (b) 0.05
(c) 1.0 (d) 2.0
190. Earth Summit was held in
(a) Chicago (b) Adelaide
(c) London (d) Rio de Jeneiro
191. Who invented Penicillin ?
(a) William Harvey (b) Louis Pasteur
(c) Alexander Fleming
(d) Edward Jenner
192. The coins of which of the following reveal
their love for music ?
(a) Mauryas (b) Nandas
(c) Guptas (d) Cholas
193. Who of the following won the Wimbledon
2011 Women’s Singles title ?
(a) Maria Sharapova (b) Petra Kvitova
(c) Venus Williams (d) Serena Williams
194. The Vice-President Hamid Ansari presented
the prestigious Sangeet Natak Akademi
fellowships
and awards for the year 2010
on July 22, 2011. Who of the following
received award in the field of music ?
(a) Chhanu Lal Mishra
(b) Malabika Mitra
(c) Atamjit Singh
(d) T. K. Murthy
195. How many new Duranto Trains are
proposed to be introduced as per the
Railway Budget 2011-12 ?
(a) 5 (b) 7
(c) 9 (d) 10
196. According to the latest data of the Planning
Commission, poverty based on the formula
suggested by the Tendulkar Committee in
2009-10 has declined to
(a) 36% (b) 32%
(c) 28% (d) 24%
197. After ONGC, OTC, NTPC and SAIL, the
‘Navratna’ PSU which was awarded
‘Maharatna’ status is
(a) HAL (b) GAIL
(c) Coal India Ltd (d) BHEL
198. Which of the following registers
the highest
dnsity in the country as per Census 2011?
(a) Delhi (b) Chandigarh
(c) Puducherry (d) West Bengal
199. On June 9, 2011 India successfully
flight
tested
(a) Agni-I (b) Agni-II
(c) Prithvi-II (d) Akash
200. Right to Education became a fundamental
right on
(a) March 15, 2010 (b) April 1, 2010
(c) July 17, 2010 (d) October 10, 2010
ANSWERS
151. (c) 152. (b) 153. (c) 154. (c) 155. (d) 156. (c) 157. (b) 158.(c) 159. (c) 160. (b)
161. (a) 162. (a) 163. (c) 164. (b) 165. (a) 166. (d) 167. (a) 168. (d) 169. (c) 170. (c)
171. (c) 172. (b) 173. (a) 174. (c) 175. (a) 176. (d) 177. (b) 178. (b) 179. (b) 180. (d)
181. (c) 182. (a) 183. (a) 184. (d) 185. (a) 186. (a) 187. (b) 188. (b) 189. (c) 190. (d)
191. (c) 192. (c) 193. (b) 194. (a) 195. (c) 196. (b) 197. (c) 198. (a) 199. (c) 200. (b)



Directions (51-55): In the following questions some
parts of the sentences have errors and some have none.
Find out which part of a sentence has an error. The
number of that part is your answer. If there is no error,
then your answer is (d) i.e. No error.
51. This custom (a)/ has come down (b)/ since
times immemorial. (c) / No error. (d)
52. This letter will reach him (a)/ before he left
(b)/ for Delhi. (c)/ No error. (d)
53. We stayed for (a)/ a short time (b) / in the
hotel. (c)/ No error. (d)
54. Students are prohibited (a)/ to bring cycles
(b)/ into the college. (c)/ No error. (d)
55. Unless you are careful, (a)/ you are bound
to make mistake (b)/ in your work. (c)/ No
error. (d)
Directions (56-60): In the following questions,
sentences are given with blanks to be filled in with an
appropriate word(s). Four alternatives are suggested
for each question. Choose the correct alternative out of
the four and indicate it as your answer.
56. The aim of education is to____the best in
students.
(a) bring on (b) bring in
(c) bring about (d) bring out
57. I have known him_______along time.
(a) since (b) for
(c) before (d) from
58. I wish I__________her to clean the room.
(a) have asking (b) have asked
(c) asked (d) had asked
59. He always takes full ______of the mistakes
made by his friends.
(a) benefit (b) advantage
(c) profit (d) use
60. He drained what was left_____ his drink.
(a) from (b) in
(c) of (d) off
Directions (61-65): In the following questions, out of
the four alternatives, choose the one which best
expresses the meaning of the given word.
61. Irresolute
(a) undecided (b) angry
(c) ignorant (d) firm
62. Frugal
(a) economical (b) delicate
(c) splendid (d) hungry
63. Motive
(a) reason (b) occasion
(c) intention (d) preparation
64. Pity
(a) offence (b) mercy
(c) kindness (d) joy
65. Quash
(a) question (b) pledge
(c) reject (d) slash
Directions (66-70): In the following questions, choose
the word opposite in meaning to the given word.
66. Quiet
(a) strong (b) noisy
(c) incomplete (d) violent
67. Vague
(a) clear (b) dull
(c) unknown (d) shady
68. Incredible
(a) believable (b) possible
(c) imaginable (d) enjoyable
69. Inevitable
(a) avoidable (b) unnecessary
(c) inseparable (d) uncertain
70. Humility
(a) dignity (b) cruelty
(c) anger (d) pride
Directions (71-75): In the following questions, four
alternatives are given for the idiom/phrase printed in

bold in the sentence. Choose the alternative which best
expresses the meaning of the idiom/phrase.
71. As a businessman, my father always
maintained that his transactions constituted
an open book.
(a) an account book always open
(b) a book of open confessions
(c) an opening for new ventures
(d) straight forward and honest dealings
72. The project advanced by leaps and bounds.
(a) rapidly (b) slowly
(c) sharply (d) simply
73. She is too fond of her own voice.
(a) loves singing
(b) very selfish
(c) does not listen properly to anyone else
(d) very talkative
74. Indian police is, on the whole, high handed
in dealing with citizens.
(a) kind (b) overbearing
(c) prompt (d) adept
75. I take exception to your statement that I am
bad tempered.
(a) do not agree (b) feel unhappy
(c) object (d) feel angry
Directions (76-80): In the following questions, a part
of the sentence is printed in bold. Below are given
alternatives to the bold part at (a), (b) and (c) which
may improve the sentence. Choose the correct
alternative. In case no improvement is needed your
answer is (d).
76. My foot is paining.
(a) aching (b) ailing.
(c) hurting (d) No improvement
77. The light went out while I read,
(a) was reading (b) am reading
(c) had read (d) No improvement
78. She said me about her holiday in Kerala.
(a) told about
(b) said about
(c) told me about (d) No improvement
79. Why do you prefer the theatre than the
cinema?
(a) for (b) against
(c) to (d) No improvement
80. He is the only man I know who can laugh at
himself.
(a) whose (b) whom
(c) which (d) No improvement
Directions (81-85): In the following questions, out of
the four alternatives, choose the one which can be
substituted for the given words/sentence.
81. Place where wine is made
(a) bakery (b) cloakroom
(c) tannery (d) brewery
82. A paper written by hand
(a) handicraft (b) handiwork
(c) manuscript (d) thesis
83. The art of preserving skin of animals, birds
and fish
(a) taxonomy (b) taxidermy
(c) topology (d) seismology
84. Related to moon
(a) solar (b) moony
(c) lunar (d) honeymoon
85. The plants and vegetation of a region
(a) flora (b) fauna
(c) landscape (d) environment
Directions (86-90): In the following questions, groups
of four words are given. In each group, one word is
correctly spelt. Find the correctly spelt word.
86. (a) systamatically (b) systematically
(c) systematicaly (d) systimatically
87. (a) erthiness (b) earthines
(c) earthhiness (d) earthiness
88. (a) truely (b) truly
(c) truily (d) trueily
89. (a) allienate (b) aliennate
(c) alienatte (d) alienate
90. (a) vacilliation (b) vasillation
(c) vacillation (d) vacilation

Directions (91-100): In the following passage, some
of the words have been left out. First read the passage
over and try to understand what it is about. Then fill
in’ the blanks with the help of the alternatives
given.
PASSAGE
(Question Nos. 91 to 100)
The true elixir of life near to our hands is the
commonest of all liquids, plain water. It has 91 a role of
vast significance in 92 the course of earth’s history
and 93 to play the leading role in the 94 of life on the
surface of our 95 . Indeed, there is nothing
here which
96 so much to the beauty of the 97 as water, be it just
a little 98 trickling over the rocks or a 99 pond by the
way side where animals100 their thirst.
91. (a) done (b) played
(c) created (d) developed
92. (a) shaping (b) solving
(c) preventing (d) uplifting
93. (a) decides (b) continues
(c) prepares (d) refuses
94. (a) movement (b) drama
(c) scene (d) future
95. (a) star (b) constellation
(c) planet (d) sea
96. (a) deduces (b) adds
(c) detracts (d) brightens
97. (a) countryside (b) river
(c) humanbeings (d) skies
98. (a) river (b) stream
(c) waterfalls (d) well
99. (a) dirty (b) short
(c) huge (b) little
100. (a) complete (b) quench
(c) pamper (d) destroy
51. (c) 52. (b) 53. (c) 54. (b) 55. (b) 56. (c) 57. (b) 58. (c) 59. (b) 60. (c)
61. (a) 62. (a) 63. (c) 64. (b) 65. (c) 66. (b) 67. (a) 68. (a) 69. (a) 70. (b)
71. (d) 72. (a) 73. (c) 74. (b) 75. (c) 76. (a) 77. (a) 78. (c) 79. (c) 80. (d)
81. (d) 82. (c) 83. (b) 84. (c) 85. (a) 86. (b) 87. (d) 88. (b) 89. (d) 90. (c)
91. (b) 92. (a) 93. (b) 94. (a) 95. (c) 96. (b) 97. (c) 98. (b) 99. (c) 100. (b)







__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
B.Com. CA 2nd Year Model Question Paper
previous question paper, model paper, aptitude test of assistant loco pilot RRB?
Model Question Paper for MCA
Model question paper for NET December General Science Paper I
Model question paper for 3ds max
Model Question Paper of IIM CAT
Model Question paper for GRE
Model Question Paper of MBA
ALP Model Question paper
BBA Question Paper Model
PUC II Model Question Paper
CAT Model Question Paper
RRB Question Paper Model Paper
PSC Model Question Paper for Last Grade
PSC Model Question Paper for LDC
PSC question paper model
VAO old model question paper









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9