Bharat Heavy Electricals Limited - 2017-2018 StudyChaCha

Go Back   2017-2018 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old August 28th, 2013, 01:20 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Bharat Heavy Electricals Limited

Will you please provide Bharat Heavy Electricals Limited Engineer Trainee Aptitude Question?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old August 29th, 2013, 10:40 AM
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 14,663
Default Re: Bharat Heavy Electricals Limited

You are looking for the Bharat Heavy Electricals Limited Engineer Trainee Aptitude Question paper here i am uploading a file from where you can download the Bharat Heavy Electricals Limited Engineer Trainee Aptitude Question paper, some of the questions are here:

1. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg. with brand B at Rs.4 a kg. If the
mixture is worth Rs.7 a kg., how many kgs. of brand A are needed to make 40kgs. of the mixture?
Ans. Brand A needed is 24kgs.

2. A wizard named Nepo says I am only three times my sons age. My father is 40 years more than twice
my age. Together the three of us are a mere 1240 years old. How old is Nepo?
Ans. 360 years old.

3. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too
had two behind him. How many are they?
Ans. Three.

4. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many
bananas did he eat on the first day?
Ans. Eight.

5. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to boil four eggs?
Ans. Five minutes.

6. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water
while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3
full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

7. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?
Ans. AE = 10.

8. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is
parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the
chord BC?
Ans. BC = 4 cm.

9 Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will
consist of a king, a queen and an ace.
Ans. 64/2210.

10. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an
equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think
there were ?
Ans. 991.

11. If Log2 x 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be?
Ans. x = e2 or e3.

12. The square of a two digit number is divided by half the number. After 36 is added to the quotient,
this sum is then divided by 2. The digits of the resulting number are the same as those in the original
number, but they are in reverse order. The tens place of the original number is equal to twice the
difference between its digits. What is the number?
Ans. 46

13.Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be total 50 coins but none of
them would be 2 paise coins.?
Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty‐five paise coins.

For detailed paper here is attachment:
Attached Files
File Type: pdf BHEL Engg Trainee paper.pdf (95.6 KB, 34 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















Other Discussions related to this topic
Thread
Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) Entrance Exam Pattern
Previous year question papers of Mechanical Engineering in Bharat Heavy Electricals L
BHPV Bharat Heavy Plate & vessels Ltd
Trainee Bharat Heavy Electricals Limited
Bharat Heavy Electricals Ltd syllabus of Electronics and Electrical Engineering
Bharat Heavy Electricals Limited Exam
Bharat Heavy Electricals Limited Hyderabad Invites Applications for Various Posts
Bharat Heavy Electricals Limited Recruitment Supervisor Trainee
Bharat Heavy Electricals Ltd syllabus and eligibility criteria of the entrance exam
Syllabus of Mechanical Engineering of entrance exam in Bharat Heavy Electricals Ltd
Bharat Heavy Electricals Ltd GATE cut off of previous year
Bharat Heavy Electricals Limited (BHEL) Jobs For Electrical
Bharat Heavy Electricals Limited Hyderabad Andhra Pradesh
Bharat Heavy Electricals Limited Recruitment
Recruitment of Bharat Heavy Electricals
Bharat Heavy Electricals Limited Recruitment Engineers
Bharat Heavy Electricals Limited Hyderabad India
Bharat heavy Electricals limited Hyderabad address
Jobs in Bharat Heavy Electricals Limited
Transformers and Electricals Kerala limited recruitment exam






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 05:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9