NATA Question Papers with Solution - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Career and Jobs




  #1  
Old April 13th, 2012, 03:20 PM
anup rawat
Guest
 
Posts: n/a
Default NATA Question Papers with Solution

I am taking part in the NATA entrance exam and I want the Question Papers with Solution of NATA entrance exam so please can you give me and tell me from where I can download the NATA Question Papers with Solution?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old April 28th, 2012, 08:02 PM
shivaranjani1470
Guest
 
Posts: n/a
Default NATA Entrance Exam Sample Papers

I am taking part in the NATA Entrance Exam but I have no idea about the papers of NATA Entrance Exam so please can you give me the sample papers of NATA Entrance Exam and tell me from where I can download the sample papers of NATA Entrance Exam?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old April 30th, 2012, 06:06 PM
Super Moderator
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9,600
Default Re: NATA Question Papers with Solution

you are looking for NATA Question paper so I have old question paper in pdf format and we have uploaded the same for you at http://studychacha.com/discuss/8856-...html#post34312
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old April 23rd, 2013, 03:55 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2013
Posts: 1
Default Re: NATA Question Papers with Solution

I want NATA 10 years Question papers with solutions.

shobha
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old December 20th, 2013, 02:22 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 42,988
Default Re: NATA Question Papers with Solution

As per your request, here I am sharing the NATA Question paper with you

1 Imagine that your size has been reduced significantly and you are standing in a pencil box that has three pencils, one sharpener, and one compass, one small piece of paper, one eraser and one fountain pen. Draw what you would see standing inside the pencil box with the lid of the box open. 50

2 Draw a visually appealing composition using the five given shapes and colour it using four colours. You can use any shape more than once. However each shape has to be used at least once. 25

3 Make an interesting three dimensional stable composition using three bottles, two balls and one lampshade in the space provided. Also show the effect of light and shadow on the composition

Rest of the Questions are attached in below file which is free of cost for you
Attached Files
File Type: pdf NATA Sample paper 1.pdf (170.9 KB, 17 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old February 5th, 2014, 06:07 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,929
Default Re: NATA Question Papers with Solution

As per your request, here I am sharing the NATA Question paper with you

1 Imagine that your size has been reduced significantly and you are standing in a pencil box that has three pencils, one sharpener, and one compass, one small piece of paper, one eraser and one fountain pen. Draw what you would see standing inside the pencil box with the lid of the box open. 50

2 Draw a visually appealing composition using the five given shapes and colour it using four colours. You can use any shape more than once. However each shape has to be used at least once. 25

3 Make an interesting three dimensional stable composition using three bottles, two balls and one lampshade in the space provided. Also show the effect of light and shadow on the composition. 25

1 From a balcony of your fourth floor apartment you are looking at a small place of worship surrounded by a garden. Depict the scenario on a busy sunny day. Use an appropriate pencil as a medium. 50

2 Using in desired numbers, the basic geometric shapes found in a bicycle, make a visually appealing composition without overlapping the pieces and colour it using three colours in a medium of your choice. 25

3 Sixteen wooden cubes in four different colours are available with you. Make use of these cubes to create a show piece that can be displayed in your drawing room. 25

1 Draw using a pencil only, the scene of a man sitting on an elephant in a large hall with one circular opening in the roof. 50

2 You have been provided with pieces of coloured paper in the shape of red triangles, blue circles and yellow squares. Make a composition in the given space using a maximum of five pieces. 25

3 Five bricks, four circular wooden logs and six balls are given to you. Make an interesting three dimensional stable composition using these elements and show the effect of light and shadow on the composition. 25

1. Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 such that it leaves the same remainder in each case.
A. 4
B. 7
C. 9
D. 13
2. Six bells commence tolling together and toll at regular intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds. In 30 minutes, how many times they toll together ?
A. 4
B. 10
C. 15
D. 16
3. Let N be the greatest number that will divide 1305, 4665 and 6905 in such a way that it leaves the same remainder in each case. Then the sum of the digits in N is:
A. 4
B. 5
C. 6
D. 8
4. Find out the greatest number of all four digits which is at least divisible by 15, 25, 40 and 75 is
A. 9000
B. 9400
C. 9600
D. 9800
5. Three number are in the ratio of 3: 4: 5 and their least common factor are 2400. Then their H.C.F. is:
A. 40
B. 80
C. 120
D. 200
8. Extreme old age when a man behaves like a fool
A. Imbecility
B. Senility
C. Dotage
D. Superannuation
9. The study of ancient societies
A. Anthropology
B. Archaeology
C. History
D. Ethnology
10. A person of good understanding knowledge and reasoning power
A. Expert
B. Intellectual
C. Snob
D. Literate
11. A person who insists on something
A. Disciplinarian
B. Stickler
C. Instantaneous
D. Boaster
12. State in which the few govern the many
A. Monarchy
B. Oligarchy
C. Plutocracy
D. Autocracy
13. A style in which a writer makes a display of his knowledge
A. Pedantic
B. Verbose
C. Pompous
D. Ornate
14. List of the business or subjects to be considered at a meeting
A. Schedule
B. Timetable
C. Agenda
D. Plan
15. Leave or remove from a place considered dangerous
A. Evade
B. Evacuate
C. Avoid
D. Exterminate
16. Words inscribed on tomb
A. Epitome
B. Epistle
C. Epilogue
D. Epitaph
17. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.
A. with
B. Over
C. On
D. Round
18. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.
A. Avidly
B. Admiringly
C. Thoughtfully
D. Earnestly
19. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.
A. Chance
B. Luck
C. Possibility
D. Occasion
20. My uncle decided to take …… and my sister to the market.
A. I
B. Mine
C. Me
D. Myself
21. If you smuggle goods into the country, they may be …… by the customs authority.
A. Possessed
B. Punished
C. Confiscated
D. Fined
22. Man does not live by …… alone.
A. Food
B. Bread
C. Meals
D. Diet
23. Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets …… with him.
A. About
B. Through
C. Along
D. Up
24. Ronan and Rohit are twin brothers, but they do not look ……
A. Unique
B. Different
C. Likely
D. Alike
25. The ruling party will have to put its own house …… order.
A. In
B. On
C. To
D. Into
26. WARY
A. Sad
B. Vigilant
C. Distorted
D. Tired
24. RABBLE
A. Mob
B. Noise
C. Roar
D. Rubbish
25. MAYHEM
A. Jubilation
B. Havoc
C. Excitement
D. Defeat
26. CONNOISSEUR
A. Ignorant
B. Lover of art
C. Interpreter
D. Delinquent
27. SHIVER
A. Feel
B. Rock
C. Tremble
D. Move
28. Tanya is older than Eric. Cliff is older than Tanya. Eric is older than Cliff.
Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be
A. true
B. false
C. uncertain
29. Blueberries cost more than strawberries.Blueberries cost less than raspberries. Raspberries cost more than strawberries and blueberries.
Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be
A. true
B. false
C. uncertain
30. Mara runs faster than Gail. Lily runs faster than Mara. Gail runs faster than Lily.
Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be
A. true
B. false
C. uncertain
31. Apartments in the Riverdale Manor cost less than apartments in The Gaslight Commons. Apartment in the Livingston gate are more costlier than apartment in the the Gaslight commons.Of the 3 apartment buildings, the Livingston gate is the costliest.
Suppose the first 2 statement are true, then the 3rd statement would be
A. true
B. false
C. uncertain
32. All the tulips in Zoe’s garden are white. All the pansies in Zoe garden are yellow in color. All the flower in Zoe garden are either white in color or yellow in color.
Suppose the first 2 statement are true, then the 3 statement would be
A. true
B. false
C. uncertain
33. Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?
A. Oxygen
B. Hydrogen sulphide
C. Carbon dioxide
D. NitrogeN
34. Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?
A. Phosphorous
B. Bromine
C. Chlorine
D. Helium
35. Chlorophyll is a naturally occurring cheated compound in which central metal is
A. Copper
B. Magnesium
C. Iron
D. Calcium
36. Which of the following is used in pencils?
A. Graphite
B. Silicon
C. Charcoal
D. Phosphorous
37. Which of the following metals forms an amalgam with other metals?
A. Tin
B. Mercury
C. Lead
D. Zinc
Answers:-
1-(A) 2-(D) 3-(A)
4-(C) 5-(A) 6-(C)
7-(B) 8-(B) 9-(B)
10-(B) 11-(A) 12-(C)
13-(B) 14-(D) 15-(C)
16-(A) 17-(A) 18-(C)
19-(C) 20-(B) 21-(C)
22-(D) 23-(A) 24-(B)
25-(A) 26-(B) 27-(B)
28-(C) 29-(B) 30-(A)
31-(B) 32-(A) 33-(C)
34-(B) 35-(B) 36-(B)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old February 20th, 2014, 05:29 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 30,670
Default Re: NATA Question Papers with Solution

NATA stands for the National Aptitude Test in Architecture. As you are looking for the NATA question paper, here I am providing list of few questions, for your idea.

Imagine that your size has been reduced significantly and you are standing in a pencil box that has three pencils, one sharpener, and one compass, one small piece of paper, one eraser and one fountain pen. Draw what you would see standing inside the pencil box with the lid of the box open.

Draw a visually appealing composition using the five given shapes and colour it using four colours. You can use any shape more than once. However each shape has to be used at least once.

Make an interesting three dimensional stable composition using three bottles, two balls and one lampshade in the space provided. Also show the effect of light and shadow on the composition.

From a balcony of your fourth floor apartment you are looking at a small place of worship surrounded by a garden. Depict the scenario on a busy sunny day. Use an appropriate pencil as a medium.

Using in desired numbers, the basic geometric shapes found in a bicycle, make a visually appealing composition without overlapping the pieces and colour it using three colours in a medium of your choice.



1 Imagine that your size has been reduced significantly and you are standing in a pencil box that has three pencils, one sharpener, and one compass, one small piece of paper, one eraser and one fountain pen. Draw what you would see standing inside the pencil box with the lid of the box open. 50
2 Draw a visually appealing composition using the five given shapes and colour it using four colours. You can use any shape more than once. However each shape has to be used at least once. 25
3 Make an interesting three dimensional stable composition using three bottles, two balls and one lampshade in the space provided. Also show the effect of light and shadow on the composition. 25

1 From a balcony of your fourth floor apartment you are looking at a small place of worship surrounded by a garden. Depict the scenario on a busy sunny day. Use an appropriate pencil as a medium. 50
2 Using in desired numbers, the basic geometric shapes found in a bicycle, make a visually appealing composition without overlapping the pieces and colour it using three colours in a medium of your choice. 25
3 Sixteen wooden cubes in four different colours are available with you. Make use of these cubes to create a show piece that can be displayed in your drawing room. 25

Sample Question Papers
National Aptitude Test in Architecture DHBGDFG-NSK001-20090099 NSK001: Dummy College of Architecture


1 Draw using a pencil only, the scene of a man sitting on an elephant in a large hall with one circular opening in the roof. 50
2 You have been provided with pieces of coloured paper in the shape of red triangles, blue circles and yellow squares. Make a composition in the given space using a maximum of five pieces. 25
3 Five bricks, four circular wooden logs and six balls are given to you. Make an interesting three dimensional stable composition using these elements and show the effect of light and shadow on the composition. 25
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
NATA Question Papers Solved
VITEEE Question Paper Solution
IGNOU Question Paper Solution
DU Law entrance question paper and solution
BPUT Question Papers Solution
IIT sample papers with solution
IIFT question paper with solution PDF
NATA Question Papers PDF
NDA last years papers with solution
Question Paper with solution for IBM
IIT-JEE Question Papers Solution
Question Papers for NET Exam Computer Science with Solution
GATE Mechanical Engineering Question Papers Solution
Solved question papers of NATA
NATA Question Papers
RPET Papers with Solution
NATA Question Papers with Answers
CAT Question Paper with Solution
MP PET Question Paper Solution
WBJEE Question Papers Solution









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 04:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9