Canara Bank Clerical Previous Question Papers - 2018-2019 StudyChaCha

Go Back   2018-2019 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 29th, 2013, 06:57 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Canara Bank Clerical Previous Question Papers

Will you please provide me the Canara Bank Clerical Previous Question Papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old July 2nd, 2013, 11:52 AM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 40,525
Default Re: Canara Bank Clerical Previous Question Papers

You are looking for the Canara Bank Clerical Previous Question Papers first of all here is the Canara Bank Clerk paper pattern:

The Canara Bank Clerk Exam Pattern is of two ways as written test and Interview.

1. Written test:
This Written test is of 2 papers like follows:

Objective Paper:
This paper has 4 sections:
1. Test of Reasoning.
2. Numerical Ability.
3. Clerical Aptitude.
4. English.

Descriptive paper:
This is on general subjects

Question paper:

Q1. BCCI Polly Umrigar award 2012?
Answer: Virat Kohli

Q2. United Nations day celebrated on
Answer: October 24

Q3. ‘God of Small things’ written by
Answer: Arundhati Roy

Q4. Cash Reserve Ratio (CRR) decreased in October by
Answer: 0.25%

Q5. Why pay slip is used in banks?
Answer: to deposit cash

Q6. Latest version of Microsoft windows is
Answer: Windows 8

Q7. Which among the following is not a Union Territory?
Answer: Goa

Q8. Whose birthday is celebrated as National Integration day in India?
Answer: Indira Gandhi

Q9. Present governor of Reserve Bank of India (RBI)?
Answer: D. Subbarao

Q10. Which among the following is NOT a border state of Delhi?
Answer: Rajasthan

Q11. Who is the present Railway Minister?
Answer: Pawan Kumar Bansal (Previously CP Joshi)

Q12. Which among the following is a Sports related term?
Answer: LBW (Cricket)

Q13. Who got Padma Vibhushan Award from Delhi?
Answer: Shri TV Rajeswar (Civil Service)

Q14. Padmabhushan Award for art painting?
Answer: Jatin Das

Q15. Who is the present Broadcast and Information Minister of Govt of India?
Answer: Manish Tewari (MoS- Independent Charges)

Q16. Who is the president of Afghanistan, recently visited India?
Answer: Hamid Karzai

Q17. What is Open Market Operation of RBI?
Answer: OMOs are the market operations conducted by the Reserve Bank of India by way of sale/ purchase of Government securities to/ from the market with an objective to adjust the rupee liquidity conditions in the market on a durable basis. When the RBI feels there is excess liquidity in the market, it resorts to sale of securities thereby sucking out the rupee liquidity. Similarly, when the liquidity conditions are tight, the RBI will buy securities from the market, thereby releasing liquidity into the market.

Q18. If value of foreign currency increases, the value of Rupee will
Answer: Depreciate

Q19. Who monitor and Securitize capital market in India?
Answer: SEBI

Q20. Who is the present Women and Child Development Minister?
Answer: Krishna Tirath (MoS – Independent Charge)

Q21. Minister of Home affairs?
Answer: Sushil Kumar Shinde

Q22. According to recent list published by Forbes, who is the richest Indian?
Answer: Mukesh Ambani

Q23. BRICS Summit 2012 held in
Answer: New Delhi

Q24: Which among the following is a SAARC country?
Answer: Sri Lanka

Q25. What percentage of people who are below poverty line in India?
Answer: 32.7% (Indian people fall below the international poverty line of US$ 1.25 per day. World Bank Data – 2010)

Q26. Which is Union Territory?
Answer: Puducherry

Q27. According to the Census 2011 Data, population of India is
Answer: 1.2 billion

Q28. Institute which provide assistance to small scale industries through finance corporation?
Answer: SIDBI

Q29. Amount which provide for students by banks is called as?
Answer: Education Loan

Q30. Which is the maximum amount denomination note circulated in India?
Answer: 1000

Q31. Present Agricultural Minister of India?
Answer: Sharad Pawar

Q32. There was a question on Crossed Cheque.
Answer: A crossed cheque is a cheque that can only be deposited directly into an account with a bank and cannot be immediately cashed by a bank over the counter.

Q33. According to the latest data, which country tops the list of nations in GDP growth? (No1 Country in GDP Growth rate?)
Answer: Qatar (According to CIA World Factbook)

Q34. Largest milk producing country?
Answer: India (According to National Dairy Development Board Claim)

Q35. ASBA (Applications Supported by Blocked Amount) associated to?
Answer: IPO
Explanation: ASBA (Applications Supported by Blocked Amount) is a process developed by the SEBI for applying to IPO.

Q36. Which of the following award is given for authors?
Answer: Man Booker Prize, Saraswati Samman, Jnanpith Award, Bihari Puraskar and many more.

Q37. Operations SEBI?
Answer: Works as a regulator for the securities market in India.
__________________
Answered By StudyChaCha Member
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links






















  #3  
Old February 17th, 2014, 05:04 PM
shivani shenoy
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Canara Bank Clerical Previous Question Papers

canara bank previos year question paper of clerk-2013
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Question Papers for Clerical Exams of Allahabad Bank
Canara Bank PO Question Papers
Clerical Aptitude Question Papers Canara Bank
SBI clerical previous year question papers
Question papers of Canara bank PO exam
State Bank of India clerical cadre previous years question papers free download
SBI Bank Clerical exam previous years question papers with answers
Previous Year Papers of Bank Clerical Exam
Previous years SBI Bank clerical papers
Canara Bank PO question papers of previous years
IBPS clerical exam previous 5 year question papers
IBPS Clerical previous year question papers
SBI Clerical Exam Previous years question papers
Bank Clerical Question Papers
Canara bank clerical post
Previous Allahabad Bank Clerical Solved Papers
Canara Bank Clerical Solved Papers
CBI Clerical exam previous year question papers
Canara Bank Clerk Question Papers
Canara Bank Clerical






Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 02:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9