HDFC Aptitude - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 25th, 2013, 01:46 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default HDFC Aptitude

Will you please provide me the HDFC bank Clerk Aptitude test Resasoning Numerical Ability Question Paper?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 26th, 2013, 01:20 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 40,525
Default Re: HDFC Aptitude

You are looking for the HDFC bank Clerk Aptitude test Resasoning Numerical Ability Question Paper i am giving here:

1. Suresh is taller than Prabhu but shorter than Ram, Prabhu is as tall as Neeraj but taller
than Nilesh. Which of the following statements is definitely true for Neeraj?
(a) Neeraj is shorter than Nilesh
(b) Neeraj is the tallest
(c) Neeraj is the shortest
(d) Neeraj is taller than Nilesh
(e) None of these
Ans: ( d ) Neeraj is taller than Nilesh

2. How many such pairs of letters are there in the word STAINLESS each of which has as many
letters between them in the word as they have in the English alphabet, in the same sequence?
(a) Two
(b) Three
(c) Four
(d) Five
(e) None of these
Ans: ( e ) None of these

3. What will come in place of the question mark (?) in the following sequence?
ARRANGEMENTS, RRANGEMENT, RANGEMEN, ?, NGEM
(a) RANGEME
(b) ANGEME
(c) ANGEMENT
(d) NGEMEN
(e) None of these
Ans: ( b ) ANGEME

4. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one
that does not belong to that group?
(a) Baking
(b) Steaming
(c) Cooking
(d) Frying
(e) Boiling
Ans: ( c ) Cooking

5. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group which is the one
that does not belong to that group?
(a) Radish
(b) Orange
(c) Pear
(d) Mango
(e) Apple
Ans: ( a ) Radish

6. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one
that does not belong to that group?
(a) Earth
(b) Moon
(c) Saturn
(d) Pluto
(e) Venus
Ans: ( b ) Moon

7. If water is called food, food is called drink, drink is called blue, blue is called red, red is
called white and white is called brown, then what is the colour of ?blood? ?
(a) Blue
(b) Red
(c) Brown
(d) White
(e) Drink
Ans: ( d ) White

8. In a certain code language, the word ENQUIRY is written as YRIUQNE. How will the word
REQUIRE be written in the code language ?
(a) QERUERI
(b) REQUERI
(c) ERIUQER
(d) IREUQER
(e) None of these
Ans: ( c ) ERIUQER

9. In a certain code language DESERT is written RTSEDE. How will the word FAULTS the
written in that code language?
(a) TSULFA
(b) AFLUST
(c) LUAFST
(d) UAFSTL
(e) None of these
Ans: ( a ) TSULFA

10. How many meaningful English word can be formed by using the second, the fifth, the
seventh and the tenth letters of the word APPROPRIATION, each only once, but in different
sequence ?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) None of these
(e) More than three
Ans: ( a ) One

Directions (Qs. 11?15) : What will come in place of the question mark (?) in the following
questions?
11. 7589 ? ? = 3434
(a) 3721
(b) 4155
(c) 3246
(d) 11023
(e) None of these
Ans: ( b ) 4155

12. 300 + (10)2 x 2 = ?
(a) 450
(b) 800
(c) 500
(d) 550
(e) None of these
Ans: ( c ) 500

13. 12.05 x 5.4 0.6 = ?
(a) 105.55
(b) 108.45
(c) 118.45
(d) 118.55
(e) None of these
Ans: ( b ) 108.45

For detailed paper here is attachment:
Attached Files
File Type: pdf HDFC Aptitude Test Reasoning paper.pdf (100.8 KB, 110 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
HDFC merit scholarship
HDFC Bank Exams
HDFC bank cheque deposit
Job Openings in HDFC Bank
Job HDFC Back Office
Selection process of PO in HDFC bank?
HDFC Joint Certification Program
HDFC Bank Demat Account
HDFC
HDFC Mutual Fund Jaipur
RBI IFSC Code HDFC
HDFC Bank Careers MBA
when will be HDFC PO exam schedule?
MBA Project Report HCL MBA Project HDFC Mutual Fund
NEFT timings HDFC
HDFC DEMAT Brokerage Charges
Future date of HDFC PO and eligibility for the Exam?
Aptitude test for IIT









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 10:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9