RPSC LDC Model Paper - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 22nd, 2013, 06:31 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default RPSC LDC Model Paper

Will you please provide me the Rajasthan Public Service Commission LDC GK question papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 25th, 2013, 01:30 PM
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 30,667
Default Re: RPSC LDC Model Paper

You are looking for the Rajasthan Public Service Commission LDC GK question papers i am giving here:

1. The chemical name of the Aspirin used as pain reliever is

(a) Acetyl salicylate
(b) Acetyl salicylic acid
(c) Methyl salicylate
(d) Methyl salicylic acid

Ans.b

2. The milk looks white because it

(a) absorbs light
(b) contains proteins
(c) contains sugars
(d) reflects the incident light

Ans.d

3. Which one of the following was the result of the third Buddhist Council in ancient India

(a) Adoption of Vinaya Pitaka
(b) Compilation of Abhidhamma Pitaka
(c) Permanent split of Buddhist Church into Sthaviras and Mahasanghikas
(d) Composition of commentaries known as Vibhashas

Ans.c

5. When a thin film of oil is spread over water at rest, coloured bands are observed. This is the result of the phenomenon of

(a) dispersion
(b) interference
(c) polarization
(d) scattering

Ans.b

6. Who of the following ladies were Chief Ministers Ď?

(a) Janaki Ramachandran
(b) Nandini Satpaty
(c) Rujinder Kaur Bhattal
(d) Syeda Anwara Taimur

Select the correct answer using the following codes :

Codes

(a) 1 and 4
(b) 2 and 3
(c) 1and3
(d) 1,2,3 and 4

Ans.d

7. Which one of the following statements relating to 1ndiaís external debt during the decade of 90s is not correct

(a) Total external debt as at proportion of
GDP has been on decline
(b) Short term debt (with an original
maturity of upto one year) as propor-
tion of total debt has been on decline
(c) The concessional debt as proportion of
total debt has been on increase
(d) The debt service payments as a
proportion of current receipts have been \
on decline during the decade

Ans.c

8. Which one of the following is a fresh water fish

(a) Pomfret
(b) Rohn
(c) Sardine
(d) Salmon

Ans.c

9. Match List I with List Il and select the
correct answer using the codes given below
the lists
List I List II
(Name of the Governor (Year in which
General of India) appointed)
A. Lord Cornwallis 1. 1786
B. Lord Dalhousie 2. 1798
C. Lord Mornington (Wellesley) 3. 1828
D. Lord William Bentinck 4. 1848
Codes :

(a) A B C D
3 4 2 l
(b) A B C D
1 2 4 3
(c) A B C D
3 2 4 l
(d) A B C D
1 4 2 3

Ans.d


Quote:
Originally Posted by Unregistered View Post
Will you please provide me the Rajasthan Public Service Commission LDC GK question papers?
Attached Files
File Type: doc RPSC LDC GK Question Paper.doc (45.0 KB, 22 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Model paper General Tamil for Group 2 exam and current affairs paper
previous question paper, model paper, aptitude test of assistant loco pilot RRB?
TET model paper
CAT model paper
Model Paper of BCA PTU
RRB Question Paper Model Paper
RPSC Second Grade Old Paper GK
model paper
GRE Model Paper
XAT Model Paper
Model Paper for VAO
UPSC CDS Model Paper
TET UP Model Paper
VAO old model question paper
NDA model paper
Model paper of SMU MBA
TET model paper II









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 03:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9