UPPSC Lower Subordinate Exam Solved Paper - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > General Topics




  #1  
Old June 15th, 2013, 01:33 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default UPPSC Lower Subordinate Exam Solved Paper

For see paper pattern I need UPPSC Combined Lower Subordinate (Pre.) Exam Paper so how can I get it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old June 16th, 2013, 01:42 PM
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 40,525
Default Re: UPPSC Lower Subordinate Exam Solved Paper

You are searching for UPPSC Combined Lower Subordinate (Pre.) Exam Paper so I have and I am sharing with you:

1. The Thermometer suitable to measure 2000C temperature is—
(A) total radiation thermometer
(B) gas thermometer
(C) mercury thermometer
(D) vapour pressure thermometer
Ans : (A)

2. The gas used for artificial ripening of green fruit is—
(A) ethane
(B) ethylene
(C) carbon dioxide
(D) oxytocin
Ans : (B)

3. In which of the following districts India's largest mica belt is found ?
(A) Balaghat and Chhindwara
(B) Udaipur, Ajmer and Alwar
(C) Hazaribagh, Gaya and Monghyr
(D) Salem and Dharmapuri
Ans : (C)

4. Silent valley is situated in—
(A) Uttarakhand
(B) Kerala
(C) Arunachal
(D) Jammu and Kashmir
Ans : (B)

5. The fastest computer of the world is—
(A) Param-10000
(B) J-8
(C) Yenha-3
(D) T-3A
Ans : (A)


6. Which one of the following organizations is not related to science and technology ?
(A) DST
(B) CSIR
(C) ICSSR
(D) DAE
Ans : (C)

7. The name of the ICBM developed by India with a strike range of more than 2000 km is—
(A) Prithvi
(B) Trishul
(C) Akash
(D) Agni-II
Ans : (D)

8. Geneco technology is—
(A) A defence system for prevention from AIDS
(B) A method for the development of species for food crops
(C) A techniques for pre-information regarding genetic diseases
(D) A technique for prevention of cataract
Ans : (C)

9. 2, 4-D is—
(A) an insecticide
(B) an explosive
(C) a fungicide
(D) a herbicide
Ans : (D)

10. The percentage of nuclear enery in India's total energy generation is—
(A) 60%
(B) 27%
(C) 10%
(D) 2%
Ans : (D)

Rest of questions are in pdf file which you can free download whenever you want:
Attached Files
File Type: doc UPPSC Combined Lower Subordinate (Pre.) Exam Paper.doc (42.5 KB, 174 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old February 14th, 2014, 10:47 AM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,929
Default Re: UPPSC Lower Subordinate Exam Solved Paper

As you want to get the solved question paper of UPPSC Lower Subordinate Exam, so here I am providing the following question papers:

UPPSC Lower Subordinate Exam Question Paper 2012




__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
Solved Question Paper for MAT Exam
UPPSC Lower Subordinate Exam
UP lower subordinate mains syllabus
PSC Exam Solved Paper
Solved Paper for VIT Entrance Exam
UPPSC Combined Lower Subordinate Service Exam Admit Card
Tax Assistant Exam Solved paper
Solved Paper for IES Exam
JECA Exam Solved Paper
UPPSC Junior Engineer Electrical Solved Paper
SBI Clerk Exam Solved Paper
IBPS Exam Solved Paper
UGC NET Exam Solved Paper
VAO exam Solved Question paper
UPPSC Lower Subordinate Pre Exam
UPPSC lower subordinate main exam syllabus
UP PCS Lower Subordinate Syllabus
SSC CPO exam solved paper
UPPSC Lower Subordinate Exam Result









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 02:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9