RPSC Jr Accountant - 2014-2015 StudyChaCha

Go Back   2014-2015 StudyChaCha > StudyChaCha Discussion Forum > Exams




  #1  
Old January 27th, 2012, 06:03 PM
shawkat
Guest
 
Posts: n/a
Default RPSC Jr Accountant

I am preparing for rpsc jr accountant exam. So can you please provide me the syllabus for the exam? Also tell me from where I can get the previous papers?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #2  
Old February 14th, 2012, 05:46 PM
Sashwat's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 35,929
Default Re: RPSC Jr Accountant

I am attaching the syllabus of Rajasthan Public Service Commission Junior Accountant Examination in PDF format as per your request. Please log in to studychacha.com to download this file.


I have the solved papers of all the sub sections of this examination like English, Auditing etc. in PDF format. Kindly let me know that for which subject you are looking the papers. I will upload them.
Attached Files
File Type: pdf RPSC Accountant Jr Syllabus.pdf (116.3 KB, 39 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old March 2nd, 2012, 09:58 AM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: RPSC Jr Accountant

please upload rpsc accountant paper answer key exam held on 26.02.2012
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old March 14th, 2012, 12:42 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: RPSC Jr Accountant

What if there are not sufficient students above qualifying criteria as in last exam of accountant, means they have 35% in each but not 40% in aggregate?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old March 9th, 2013, 04:34 PM
Educhamp's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: May 2011
Location: Delhi
Posts: 10,259
Default Re: RPSC Jr Accountant

You want RPSC Jr. Accountant Post old question paper so I have it and I am giving you:

1. He went to the library ……… to find that it was closed.
(A) seldom
(B) never
(C) only
(D) solely
Ans : (C)

2. The ties that bind us together in common activity are so ………that they can disappear at any moment.
(A) tentative
(B) tenuous
(C) consistent
(D) restrictive
Ans : (B)

3. Her reaction to his proposal was ………. She rejected it ……….
(A) inevitable–vehemently

(B) subtle–violently
(C) clever–abruptly
(D) sympathetic–angrily
Ans : (A)

4. His ……… directions misled us we did not know which of the two roads to take.
(A) complicated
(B) ambiguous
(C) narrow
(D) fantastic
Ans : (B)

5. It would be difficult for one so ……… to believe that all men are equal irrespective of caste, race and religion.
(A) emotional
(B) democratic
(C) intolerant
(D) liberal
Ans : (C)

Directions—(Q. 6–10) In each of the following sentences four words or phrases have been bold. Only one bold part in each sentence is not accepted in standard English. Identify that part and mark its letter (A), (B), (C) or (D) in your as answer.

6. Gaze for a thing (A) that are not (B) available easily (C) in the country is a universal phenomenon. (D)
Ans : (B)

7. It is foolish to be expecting (A) one person to be like another (B) person, for (C) each individual is born (D) with his characteristics traits.
Ans : (A)

8. The tendency to believe (A) that (B) man is inherently dishonest is something (C) that will be decried. (D)
Ans : (D)

9. I have not come across very (A) few (B) people who (C) think of thing beyond (D) their daily work.
Ans : (B)

10. He managed to board (A) the running train (B) but all his luggages (C) was (D) left on the station.
Ans : (C)

Directions—(Q. 11–15) Select the pair of words which are related in the same way as the capitalised words are related to each other.

11. SCALES : JUSTICE : :
(A) Weights : Measures
(B) Laws : Courts
(C) Torch : Liberty
(D) Launch : Peace
Ans : (C)

12. HOBBLE : WALK : :
(A) Gallop : Run
(B) Stammer : Speak
(C) Stumble : Fall
(D) Sniff : Smell
Ans : (B)

For getting complete question paper you are free to download attached file.
Attached Files
File Type: doc RPSC JR. Accountant Question Paper.doc (39.5 KB, 22 views)
__________________
Answered By StudyChaCha

Request
: Support us by liking us on facebook (please click the LIKE button in the Facebook box below, you should be logged in at Facebook to do so)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old March 8th, 2014, 01:58 PM
Unregistered
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: RPSC Jr Accountant

SIR, WHEN DECLARE DATE OF JR. ACCOUNTANT 2013-3014
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old March 8th, 2014, 02:09 PM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 2
Default Re: RPSC Jr Accountant

SIR, I FILL THE FORM OF JR. ACCOUNTANT IN 20/9/12 & WHEN YOU DECLARE EXAM DATE
PLEASE GUIDE ME
Reply With Quote Quick reply to this message
Other Discussions related to this topic
Thread
RPSC Accountant Recruitment
RPSC junior accountant recruitment
GJU Recruitment of Accountant
RPSC Accountant Job
Junior Accountant Job
RPSC TRA Accountant and Jr. Accountant Entrance Exam
IIT Indore Recruitment Accountant
RPSC Junior Accountant Syllabus
How to become Chartered Accountant
Chartered Accountant New Course
RPSC accountant exam books
Chartered Accountant Course after MBA
IIM Kolkata and chartered accountant
Certified industrial accountant course
RPSC Accountant Jobs
RPSC Vacancy Of Accountant
Fresher Chartered Accountant looking for Job?
Who can apply for RPSC TRA, Accountant and Jr. Accountant Entrance Exam?
IIM Calcutta Chartered Accountant Course
Job for accountant?









































Have a Facebook Account? Ask your Question Here



Reply


Share this on...

Reply to this Question / Ask Another Question
Your Name: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +6.5. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 PL2

1 2 3 4 5 6 7 8 9